Batı'nın Maskesi Doğu'nun Çıkmazı

Az Kitap

2026 92. kitabı
Okunma: 12 Mart 2026 22:17
Ahmet Aydın
Demokrasi nedir ?En temel tanımıyla halkın, doğrudan veya seçtiği temsilciler aracılığıyla yönetime katıldığı, "halkın yönetimi" anlamına gelen bir yönetim biçimidir. Temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu, çoğulculuk, kanun önünde eşitlik, özgür seçimler ve bağımsız yargı gibi ilkelerle işleyen bu sistem, iktidarın halkın iradesiyle belirlenmesini sağlar. Yüzyıllardır empoze edilmeye çalışan bir düşünce var. Batı demokratiktir ,Dogu da ise demokratik yönetim yoktur .Acaba gerçekten öyle mi? Batı nın demokrasi anlayışını son yıllarda iyice görmeye başladık bence .Sadece kendi halklarina ideal bir yasam ortamı yaratıp diger ulkelere istedikleri diktatorun gelmesini saglayan ikiyuzlu bir demokrasi şekli uyguluyorlar. Arap Baharıyla başlayan cehennemle önce Irak ,Suriye,Libya ,Mısır karıştırdikları ulkeler. Yönetimin demokratik olmadığı bahanesiyle ülke liderlerini alt edip kendileri petrol yataklarına kondu.3 senedir İsrail in Filistine yaptığı soykırım ortada .Nerde demokratik Batı ulkeleri ? Devekuşu misali kafalarını kuma gömdüler. Son günlerde de Iran a aynı şey yapılmaya çalışılıyor ve evet Bingo ! İspanya hariç bir tek ülke çıkıp da size ne onların yönetiminden?demiyor . İşte bu kitapta da antik Yunan da kölelik ve demokrasi ayrımından başlayıp diktatörlük,Batının çifte standartlarına kadar kapsamli bir araştırma yapılmış. Rahatsızlık veren konular ama okumak lazım, anlamak lazım. Sıradaki ülke biz olmayalım demokrasimize sahip çıkalım.. Kitapla kalın dostlar...
2026 74. kitabı
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
Demokrasi Oyunu
kitabının yorumu ile geldim Nisan ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 191 sayfalık bir kitap •Yazarımız Antik Yunan’ın tozlu
Demokrasi OyunuAhmet Aydın · Az Kitap · 20254 okunma
siyaset, toplum, temsil ve sistem tartışmalarına merakı olanlara
2026 13. kitabı
Ahmet Aydın, bu kitapta demokrasiyi klasik tanımlarla anlatmıyor; daha çok, sistemin söylemde nasıl göründüğüyle pratikte nasıl işlediği arasındaki mesafeye bakıyor. Kitap boyunca demokrasi,
Siyaset & Politika

Ahmet AydınYazar · 0 kitap
Piraziz doğumlu olan ve Ordu’da büyüyen Ahmet Aydın, birçok organizasyon ve festivale imza attı. Kitap ve süreli yayınlar çıkarttı. Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yürüttüğü GEF2 projesinde, Köprülü Kanyon belgeselini çekti. Cumhuriyeti biz böyle anladık, Piraziz Belgeseli gibi birçok film çalışması oldu. Reklamcılık alanında sayısız tanıtım ve reklam film çalışması oldu. Sanat yaşamına Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda oyunculukla birlikte birçok görev üstlenerek başladı. Resim ve heykel çalışmaları yapmaktadır. 15 Sulu boya, 3 tane ağaç heykel sergisi açtı. Uluslararası 90 ülkenin katıldığı Dünya Ahşap Fuarına iletişim danışmanı ve sanatçı olarak katıldı, workshop yaptı.Hacı Bektaş Veli, Hızır, Ali ve Dedesi, Başkan Amca Anlatıyor, Başkan Abla Anlatıyor, Başkan Abi Anlatıyor isimli, trafik, sağlık, gezi, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Çevre gibi konuları içeren kitapların telif sahibidir. Biz Kimiz? Çepniler Alevilik ve Karadeniz adlı bir tarihi araştırma kitabının yanında, Eşref Bey Türküsü Giresun Ağıdı adlı tarihi roman tarzı kitabı bulunmaktadır.