Ekim, anne ve babasının mesleğinden dolayı çok fazla ülke ve şehir gezmiştir. En sonda da dönem ortası olduğu İçin okula kaydolmamış, anne babasının evde eğitim vermesiyle devam etmektedir. Dedesi de bu yüzden Evde Eğitilen Ekim lakabını takmıştır.
Bir gün bir deneye denek olması İçin Ekim’ in ailesi başvurur. Deneyde Ekim uyuyacak ve rüyasında bir robot ona rehberlik yapacaktır. Rehberini kız seçer ve adını da Yaz koyar. İlk rüyada bir kız çocuğu farklı bir dilde, duvar dibinde oturmaktadır. İkinci rüyasında İklim değişikliği ile ilgili bir isim geçer. Bir de bir Çinli platformun üzerindedir. Üçüncü rüyasında deney grubu, deneyi sonlandırmak iste ama ailesi istemez. Bie şekilde üçüncü rüyaya uyur Ekim. Rüyanın ortasında Yaz, Çinlinin yerine geçer ve kendini çoğaltır. Amacı dünyayı kirleten insanlardır, temizlemesini de yine insanlar bulmalıdır. Bunu da Ekim’ e yükler. Ekim, sosyal medyadan bir şeyler başlatır. O sırada robotun işlemcisine girerek durdururlar. Ekim, mahalleden edindiği yeni arkadaşları Rüya ve diğerleri ile okula başlar.