İslam - Türk - Felsefe - Bilim Tarihin Kavram Çerçevesi

Haziran 2015
Ketebe Yayınevi

2018 29. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2018 22:25
İhsan Hoca'nın okuduğum en ağır kitabıydı sanırım. Çok uzun süre geçti bitirebilmem için. Belki de çok uzun süre beklettiğim için böyle düşünüyorum. Kitap, İslam Felsefe Bilim tarihi hakkında yazılmış beş altı makaleden oluşuyor. En çok dikkatimi çeken son makale oldu. Makale, dünyevi ve dini ilim ayrımının başlangıcı ve olup olmadığı konularını irdeliyor. Gerçekten ilginç ve yer yer fazlaca hak verdiğim bir makale oldu. Tabiki anlayamadığım yer de çok oldu. İhsan Hoca'yı sular seller gibi okuyacağım zamanın gelmesini çok istiyorum.
Derin Yapıİhsan Fazlıoğlu · Papersense Yayınları · 201550 okunma
2020 75. kitabı
İhsan Hocanın en yorucu kitabı olsa gerek. İslam felsefe ve bilim tarihi ile ilgili beş makaleden oluşuyor. Akademik dille yazılmış, genel okuyucu kitlesine hitap etmiyor. Daha çok o konularla ilgilenenlerin faydalanacağı adı gibi derin bir kitap. Ben ilk ve beşinci makaleleri ilgiyle okudum, diğerleri beni de sarmadı. Okumak iptiladır, müptelalara selam olsun!
Derin Yapıİhsan Fazlıoğlu · Papersense Yayınları · 201550 okunma

İhsan FazlıoğluYazar · 14 kitap
İhsan Fazlıoğlu (d. 1966, Ankara), Türk bilim tarihçisidir. 1966 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te Kadıköy İmam Hatip Lisesi'ni, 1989'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. 1990-1992 yılları arasında Amman'daki Ürdün Üniversitesi'nde ve Halep'teki Arap Bilim Tarihi Enstitüsü'nde, bilim ve matematik tarihi üzerine araştırmalar yaptı. 1993'te İ.Ü. Bilim Tarihi Bölümü'nde yüksek lisans çalışmasını tamamladı; aynı bölümde bir süre araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 1987-1990 ve 1992-1996 yıllarında IRCICA yazmalar bölümünde araştırmacı olarak çalıştı. 1994'te Kısa bir müddet Kahire'de yazmalar üzerinde çalışmalarda bulundu (1994). 1996'da İ.Ü. Felsefe Bölümü'ne geçti ve 1998'de aynı bölümde doktorasını tamamladı. 2001-2002 yıllarında Oklahoma Üniversitesi'nde ABD ile ilgili araştırmalar yaptı. 2005 yılında üniversitelerarası Kurulu'ndan doçentlik unvanını aldı. "Felsefe-Bilim" tarihi ile matematik tarihi ve felsefesi üzerine yoğunlaşan İhsan Fazlıoğlu, özellikle bu yapıların İslam ve Türk Medeniyet Tarihi içerisindeki gelişmelerini el yazması kaynaklara dayanarak incelemekte ve yayınlar yapmaktadır. Fazlıoğlu İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü, Felsefe Tarihi Anabilim dalında öğretim üyeliği yapmıştır. 2012 yılından bu yana İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde görev yapmaktadır.