Yüzyıl Üçlemesi Birinci Kitap (The Century Trilogy 1)

Devlerin Düşüşü

Ken Follett
Çevirmen:
Zeynep Ünalan
Editör:
Birkan Erdal
Tasarımcı:
Işıl Döneray
Tahmini Okuma Süresi:
25 sa. 27 dk.
Sayfa Sayısı:
898
Basım Tarihi:
Kasım 2015
İlk Yayın Tarihi:
Ekim 2015
Yayınevi:
Olasılık Yayınları
Orijinal Adı:
Fall of Giants
ISBN:
9786059976015
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

8/10
·898 syf.··
2019 15. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 15 Mayıs 2019 00:00
Ken Follett’in Devlerin Düşüşü adlı eseri, Yüzyıl Üçlemesi’nin ilk kitabı olarak, 1. Dünya Savaşı’na giden dönemde Galler, Rusya, ABD ve Almanya’da yaşayan çeşitli bireylerin hayatlarını takip ediyor ve bu dönemi, olayların ilerlemesiyle yaşamları iç içe geçecek olan bu farklı karakterlerin hayatlarındaki olaylar aracılığıyla anlatıyor. Geniş bir karakter kadrosu ve küresel ölçekli olaylarla başlangıçta takip etmesi biraz zor olabilir; ancak kitaba alıştıkça ve karakterlere daha aşina oldukça anlatım daha akıcı bir hale geliyor. Genel olarak, Dünya Tarihi’nde oldukça çalkantılı bir döneme dair içgörüler sunan iyi bir kitap ve serinin iki diğer (geniş hacimli) cildini okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Devlerin DüşüşüKen Follett · Olasılık Yayınları · 201543 okunma
9/10
·898 syf.··
2024 106. kitabı
Tarihi, roman türünde okuma yapmam beni tarihi hem öğrenme, hem daha çok sevmeme sebep olmuştur. Bu şekilde okumayı bana çok sevdiğim Reşad Ekrem Koç'u üstada borçluyumdur. Burada da birinci dünya savaşı sürecinde dönemi romansal kurgu içinde yaşamak bambaşkadır. Yazarı tebrik ediyorum kitabını güzel kurgulamış ve yaşatmak içinde kalemini bir resital gibi sunmuştur. Almanları, Fransızları, ingilizleri, Rusları, Amerikalıları güzel tasvip etmiş Lâkin hem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nu hem de Osmanlı İmparatorluğu'nu es geçmesini büyük eksiklik olarak görüyorum. Bu iki İmparatorluğu'ndan karakterleri eser'in içine yerleştirmiş olsa eser gözümde çok daha farklı bir yere koyabilirdim. Osmanlı'nın kalbin'de payitaht İstanbul'da karakter olsa ve Avusturya Macaristan'da da hakeze tam anlamıyla savaşa katılmış büyük devletleri bütün taşlar yerine oturmuş hepsinden örnekleri görmüş olurduk. Bu olay nedense niye atlanmış diye düşündüm. Kitabın neredeyse bin sayfaya yakın olmasını çok sevdim hacimli eserleri okumayı seviyorum tabii bazıları çok uzun bulabilir. Genel olarak kurgu detay zaman iyi yakalanmış.
Devlerin DüşüşüKen Follett · Olasılık Yayınları · 201543 okunma

Yazar Hakkında

Ken FollettYazar · 27 kitap
Ken Follett, Eye of the Needle (İğne Gözü) adlı kitabını yazdığında yalnızca 27 yaşındaydı. Follett, bu kitabıyla hemen bir yıl sonra “Edgar En İyi Polisiye Roman Ödülü” nü aldı. Kitap uluslararası alanda büyük başarılar kazandı ve filme uyarlandı. Londra Üniversitesi’nde felsefe öğrenimi gören Follett, daha önce gazeteci olarak çalışıyordu. Kurgu olmayan On Wings of Eagles (Kartallar) kitabı da dahil olmak üzere yazdıkları çok-satanlar listelerine üst sıralardan girdi. Kitaplarında Martin Martinsen, Simon Myles, Bernard L. Ross ve Zachary Stone adlarını da kullanan Ken Follett, ailesiyle birlikte Londra ve Stevenage’da yaşamaktadır.