Proletarya siyasal egemenliğini, burjuvazinin elindeki tüm sermaye parça parça koparıp almak; üretim araçlarının tamamını devletin yani Egemen sınıf olarak örgütlenmiş proletaryanın elinde merkezileştirmek ve üretici güçler toplamını mümkün olduğunca hızlı biçimde çoğaltmak için kullanacaktır
Devlet özel bir iktidar örgütüdür: belirli bir sınıfın sırtını yere getirmeye yönelik bir zor örgütü. Peki, proletaryanın yenmek zorunda olduğu sınıf hangisidir? Elbette yalnızca sömürücüler sınıfı, yani burjuvazi.
Marksizmi sınıf mücadelesi doktriniyle sınırlamak onu iğdiş etmek, çarpıtmak,burjuvazi için kabul edilebilir hale indirgemek demektir. Ancak proleterya diktatörlüğü kabulünü kapsayan bir sınıf mücadelesi kabulüne sahip kişi bir Marksisttir.