Devrim Tarihi ve Toplumbilim Açısından Atatürk

Emre Kongar

Devrim Tarihi ve Toplumbilim Açısından Atatürk Gönderileri

Devrim Tarihi ve Toplumbilim Açısından Atatürk kitaplarını, Devrim Tarihi ve Toplumbilim Açısından Atatürk sözleri ve alıntılarını, Devrim Tarihi ve Toplumbilim Açısından Atatürk yazarlarını, Devrim Tarihi ve Toplumbilim Açısından Atatürk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye bir inkılâp içindedir. Bu inkılâp durmadı. Bugüne kadar geçirdiğimiz hareketler, şahit olduğumuz muazzam kıyam (ayaklanma) manzaraları, onun yalnız bir safhasıdır. Biz ihtilal geçirdik. İhtilâl, inkılâbın gayesi değil, vasıtasıdır.
Bilim, yalnız gerçeğe uygun bilgi üretmek değil, aynı zamanda belli bir birikime dayanmak ve karşılaştırmalı bilgi kullanmak zorundadır.
Reklam
1930'lara baktığımızda  şu görüntüyle karşılaşıyoruz: Atatürk ve devrimci kadrosu baştadır. Dolayısıyla, tam bağımsızlık ilkesi, güvence altındadır. Bir başka deyişle; --Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir-- diyen liderin Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığını yeterince güvence altına almıştır.
Samim Kocagöz, milliyetçilik ilkesini Türk Devrimi içine şöyle oturtuyor:    --İşte Misak-ı Milli, Cumhuriyet, Anadolu Türk'ünün ulus olma bilincinin bir sonucu, Kurtuluş Savaşımız da, bu oluşumun tarihsel bir kavgasıdır.--
Zamanında hiçbir şeyi kaçırmamak ve zamansız hiçbir şeye uzaktan yakından tevessül etmemek, başlıca dikkatimizi teşkil etmelidir.
Ancak hür fikirlere sahip olan insanlar vatanlarına faydalı olabilirler
Reklam
25 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.