Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
İncelemeler
Alıntılar

Din Budur

İslam
Şüphesiz bu din insan hayatını düzenlemek için konulmuş olan ilahi bir nizamdır. Ama bu nizam insan hayatında gerçekleştirilmesi yine insanın, beşeri gücünün sınırları çerçevesinde sarfedeceği çabaya bağlıdır.
Seyyid Kutub
beka yayınları
İnsanın varoluş gayesi muhakkak ki yeryüzünde Allah'ın halifesi olma görevidir.
Seyyid Kutub
Sayfa 37 - beka yayınları
Bugün insanlık bir uçurumun kenarındadır; dehşetle, tereddüt, hayret ve ızdırapla karşı karşıyadır. Afyon, esrar, alkollü içkiler, cinnet derecesindeki hız, ahmakça ölümlere koşuş ve daha nice gülünç "modalar"a sığınmakla içinde bulunduğu ruh halinden kaçıp kurtulmaya...
Yalnız İslâm sadece Allah'ı kulluğa layık görür, sadece O'na kulluk edilmesi gerektiğini vurgular. Hakimiyet/egemenlik hakkıyla birlikte insanların hayatı için nizam koyma hakkını da yalnızca O'na tanır. O nedenle yalnızca İslâm insanları Allah'tan başkasına kul olmaktan kurtarır. O sebeple biz yalnızca bu nizamı gerçekleştirmeye çalışmakla yükümlüyüz, bu yolda çaba sarfetmeye mecburuz.
Yalnızca İslam, insanları Allah'tan başkasına kul olmaktan kurtarır ve insana gerçek özgürlüğünü verir.
536 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.