Din Budur

Seyyid Kutub
9/10
154 Kişi
863
Okunma
209
Beğeni
15,2bin
Görüntülenme
Tek bir adam, Abdullah oğlu Muhammed (sav) işin başında tüm dünyanın karşısında ya da en azından bütün bir Arap yarımadası karşısında hem de tek başına nasıl durabilmişti? rnVeya en azından davetin başlangıcında Arapın ulusu Kureyşin karşısında nasıl durabilmişti? Bu inançların, düşüncelerin, değer ve ölçülerin, düzenlerin, çıkarların ve taassupların önünde... Sonra hepsine de galip geliyor, tamamını değiştiriyor; yeni düşüncenin, yeni sistemin esası üzerine yeni bir nizam kuruyor ve bütün bunları nasıl başarabiliyor? rn
111 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1964
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

111 syf.
9/10 puan verdi
İnsanlık yeniden bir cahiliye dönemi yaşıyor; ilim olarak değil, bilim olarak değil, ahlaki ve ruhi olarak bir cahiliye devri... İnsana; insanlığını kazandıran ruhtur, maneviyatır, ahlaktır. Necip Fazıl kısakürek'in de "Para" adlı tiyatro eserinde dediği gibi: "~ Söyle, ne yüzden batacak bu memleket?.. ~ah... lâk... sız... lık... tan!!!" Yoksa ilim ve bilim tek başına mutluluk ve huzur getirmez. Ruh ve vicdan varsa bir toplumda, o toplum insanlığı hakkıyla yaşıyor demektir. Şuan dünya, bilim ve ilim olarak insanlık tarihinin zirvesinde ama ne yazık ki, her tarafta ; kargaşa, kaos, kin, nefret ve ötekileştirme hüküm sürüyor. Demek ki: Bilimin ve pozitif ilmin gelişmesi insanlığı kurtuluşa götürmüyor. Ruh ve vicdanın himayesinde olan ilim ve bilim insanlığa huzur ve mutluluk getirebilir. İşte bu ruh ve vicdanın mayası din(islam) dır. İşte bu din nasıl bir dindir ve nasıl yeniden dirilir ve yeryüzünde hüküm sürerin cevabı bu kitapta: İslam dini dünyaya kendini nasıl kabul ettirdi, o cahiliye döneminde bir güneş gibi doğup yeryüzünün nasıl aydınlattığını ve biz Müslümanların neyi unuttuğunu, nerelerde hata yaptığını açıklıyor Seyyid Kutup.
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
9/10 puan verdi
·
19 saatte okudu
Seyyid Kutuptan okuduğum ilk eser. Eser gayet akıcı ve anlaşılır bir kitap. Kısaca ne anlattığını söyleyecek olursak İslam'ın ne kadar şerefli bir din olduğunu, insanlığın tek kurtarıcısı olduğunu bu kitapta net bir şekilde görüyoruz. Ayrıca İslam dinine mensup olmakla ne kadar üstün bir varlık olduğumuzu da ifade ediyor ancak maalesef bu dinin emirlerini yerine getirme de sıkıntılarımızın olduğunu da dile getirir. Kitabın bir çok yerinde konuyu ayetlerle delilendirmesi daha anlaşılır kılıyor. Lafı çokta uzatmadan Seyyid Kutuptan daha bir çok eser okuyacağım gibi duruyor ve size de tavsiye ederim.
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Herkesin okuyabileceği muhteşem bir kitap ilk başlarda biraz sıkıcı olduğunu düşünmüştüm sayfalar ilerledikçe akıcı ve sürükleyici. Her müslümanın istifade edeceği muhteşem bir eser seyyid kutub ( "Hak yol'un yolcuları olduklar halde neden bazı zamanlar "batil yol' un yolcularına mağlup olurlar?)
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Şehid Seyyid Kutub'un "Asıl Din Budur" dediği gibi, kitabı okurken "Asıl Din Budur!" diyorsunuz. Kitap insanlığın muhtaç olduğu islam nizamını anlatmakla başlıyor tek nizamın, en kolay, en etkileyici, en gerçekci olan islam nizamı olduğunu vurguluyor. Ardısıra islam dininin özelliklerini, dinin nasıl hakim olacağını ve dinin metodlarını ele alıyor. Seyyid Kutub severlerinin, seri bir şekilde okuyup, satırların altlarını çize çize okuyacağı, rahatlıkla istifade edebileceği bir kitap.. (iyi okumalar dilerim)
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
İnsanlık tarihinde benzeri olmayan bu büyük sıçrama ve farklı seviyelerde seyreden bin yıllık süreç (İslam), tamamen boşa gitmemiş, tamamen silinip yok olmamıştı. Asla! Çünkü Allah'ın hayat ve insanlar hakkındaki kanununda böyle bir şeye yer yoktur. Zira insanlık her daim birbirine bağlı bir bütündür, tek vücuttur. Bu vücut canlı bir yapıdır; tecrübelerin birikiminden faydalanır, edindiği bilgileri saklar. İnsanlık tekrar cahiliyeye dönse bile; cahiliye enkazı bu vücudun üzerine yığılsa bile, körlük ve karanlık insanlığın vicdanını karartsa bile bu bilgi birikimi kalıcıdır ve bir yerlerde saklıdır. Hatta insanlığın tüm vücuduna işlenmiş durumdadır. Kesinlikle okunması gereken kitaplardan biridir.
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Eser aslında dili ağır görünüp, her okuyucunun istifade edeceği, dili ağır olmayan akıcı bir kitap. İslamın tek bir adamla yani Hz. Muhammed(sav) ile başladığına ve tüm dünya karşısında nasıl durduğunu anlatan, bizim de bu konuda çabamız, samimi bir niyetimiz olursa Allah'ın o zor dönemde yaşattığı zaferi tekrar yaşatacağına, ayetlerle vurgu yapmaktadır . İslam nizamının hayata nasıl tatbik olacağına ve bu nizamın fıtratımızda olduğuna ayetlerle değinilmiştir.Avrupa'nın İslam 'dan nasıl beslendiklerini, örneklerle açıklamış. Aynı zamanda" İnsanlık" kavramının İslam' daki önemi ve İslam'ın naifliğini bir kez daha hatırlatan bir eser. Ben çok beğenerek okudum, tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim.
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
·
Puan vermedi
·
31 saatte okudu
Kitap genel olarak İslam'da bilinen şeylerden bahsetmiş, kitaptaki bir eksik kaynakça kısmıydı. Yayınevi mi eklememiş yoksa yazarı tarafından herhangi bri kaynakça mı gösterilmemiş bilmiyorum ama kitabın sonunda bir kaynakçanın olmaması büyük bir eksik.
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
111 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Seyyid Kutub kitabında "la ilahe illallah"ın manasını detaylı bir şekilde anlatmış. İslâm'ın insanlık için öngörülen tek, kolay ve etkileyici nizam olduğunu açıkladıktan sonra bu dinin kesin ve değişmez çizgileri olan; insanlığın birliği, insanlığın şerefi, tek ümmet, söze riayet ve ahlâk konularına değinmiş. Yazar her kitabında olduğu gibi bu kitabında da çok önemli konulara temas etmiş, mutlaka okunması ve mümkünse kritiği yapılması gereken bir eser. Okuyup anlamak, anlatmak duasıyla..
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma
116 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
Yazarın hayatta iken Türkçe'ye çevrilmiş bir eseri " Din Dediğin Budur ! " .Bu eserde,uyanışın plan ve ana çizgileri birçok ayeti kerime ve hadisi şerifler çerçevesinde anlatılıyor.İyi okumalar...
Din Dediğin Budur
Din Dediğin BudurSeyyid Kutub · Hilal Yayınları · 1964863 okunma
111 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Seyyid kutubu daha fazla okumalıyız. Bazı kesimler seyyid kutubu aşırılıkla suçluyorlar. Halbuki savunduğu her şeyin aklımızla ve kalbimizle olur yanı var. Yazar herkesin anlayacağı bir dil kullanıyor. İslam nizamının Dünya da olamayacağını savunanlara diğer nizamların ne kadar nahoş ve içi boş olduklarını kitap ta çoğu yerde anlatmaya çalışıyor. Kitabı okumadan önce önyargıyla başlamayın ve sakin bir zamanınızda okuyun tavsiyelerim bunlar şimdilik. İyi geceler..
Din Budur
Din BudurSeyyid Kutub · Hikmet Neşriyat · 2007863 okunma

Yazar Hakkında

Seyyid Kutub
Seyyid KutubYazar · 121 kitap
Profesör Seyyid Kutub (Arapça: سيد قطب), (d. 1906, Mısır – ö. 29 Ağustos 1966). Mısırlı yazar, müfessir ve düşünce adamıdır. Hayatı 1906 yılında Mısır'ın Asyut kasabasısında, dindar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Orta ve lise tahsilini el-Ezher de bitirdi. Kahire Üniversitesi'nin Darul Ulum fakültesine girdi. 1933 yılında mezun oldugu fakülteye aynı yıl öğretim görevlisi olarak tayin oldu. 1939 ve sonrasında İslami düşünceye yöneldi. 1946'da Konum Dersleri isimli makalesini yayımladı. Çoğuna göre bu makalesi onun İslami düşünceye girişini temsil eder. Makalesinde toplumun ıslahının ve Müslümanların bu yönde çalışmasının Kur'an'ın emri olduğunu savunuyor, Mısır'ın o dönemki toplumsal yapısını ve geçirmekte olduğu dejenerasyonu eleştiriyordu. 1949 yılında ABD'ye gitmiştir. Bu dönem boyunca Amerikan yaşam tarzını ve toplumunu, tanık olduğu ırkçılığı eleştirmiş ve Amerikan medeniyetini primitif olarak görmüş ve reddetmiştir. Ayrıca, 1949 yılında, o yurtdışındayken, İslam'da Sosyal Adalet isimli eseri yayımlanmıştır. Bu eserinde gerçek sosyal adaletin İslam'da olduğunu öne sürmüştür. Ayrıca yine ABD'deki yıllarında, daha önce kaleme almış olduğu edebi makale ve eserleri eleştiriyor, o dönemlerde sahip olduğu daha seküler olarak tanımlanabilecek edebiyat anlayışından ziyade edebiyatın da kaynak olarak en başta İslam'ı alması gerektiğini savunuyordu. Kitaplarında, genellikle geleneksel İslam'a karşı, sahih bir çizgiyi savundu. Tasavvufta var olan hurafeleri eleştirdi. Mısır'a döndüğünde, kamu hizmetinden ayrılıp Müslüman Kardeşler teşkilatına katılmıştır. Teşkilatın gazete ve dergilerinden devamlı olarak düşüncelerini aktarmaya çalışırken, teşkilatın genel düşüncesiyle kendi fikirleri arasındaki bazı farklılıklar ortaya çıksa da, Müslüman Kardeşler ile olan ilşkisi devam etti. Cemal Abdül Nasır'a düzenlenen 1954 tarihli suikast girişimi nedeniyle birçok Müslüman Kardeşler üyesi gibi o da tutuklandı. Yargılama sonunda Seyyid Kutub'a onbeş yıl ağır hapis cezası verilmiştir. Hapiste ileride büyük bir önem ve üne kavuşacak iki eseri olan, Kur'an tefsiri Fi zilâl-il-Kur'an ve Kutub'un siyasi ve düşünsel görüşlerinin en son ve bütününü ifade eden Yoldaki İşaretler`i kaleme almıştır. 1964'te serbest bırakıldıktan sonra, 1965'te tekrar tutuklandı. Bu kez de birçok Müslüman Kardeşler üyesi ile birlikte tutuklanmıştı ve tutuklanma nedeni devlete karşı bir darbe girişimi idi. 22 Ağustos 1966'da hakkında idam cezası verildi. Kararı Pakistan, İngiltere, Lübnan, Ürdün, Sudan ve Irak gibi ülkelerdeki birçok dini otorite ve grup tepkiyle karşılasa ve Nasır'ı kararından döndürmeye çalışsalar da, Seyyid Kutub 29 Ağustos 1966'da idam edildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.