Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dine ve Maneviyata Psikolojik Yaklaşımlar

Din Psikolojisi

Ali Ayten

Din Psikolojisi Gönderileri

Din Psikolojisi kitaplarını, Din Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Din Psikolojisi yazarlarını, Din Psikolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"maneviyat dinin postmodern bir yansımadı olmayıp dinin genişleyen yeni bir ifadesini temsil eder"
Hem din hem de maneviyat, kutsal arayışından çıkan öznel duygu, düşünce ve davranışları içerir.
Reklam
Bu iki kavramı ( din ve maneviyatı) birbirinden ayıran şey, onların aynı zamanda örtüşen yönleridir. Zinnbauer ve diğerleri (1999), "kutsal arayışını" din ve maneviyat arasındaki ortak nokta olarak gördüler.
Bazı araştırmacılar, maneviyat hareketinin geleneksel dinden bir uzaklaşma olduğunu iddia etmişlerdir (Elkins, 2001). Bazılarına göre ise, maneviyat üzerindeki ilginin artması, geleneksel dînî sistemlerden derûnî ve tefekkür pratiklere olan ilginin arttığını göstermektedir (Hill ve diğ., 2000; Wuthnow, 1998).
Kavlî'ye Göre
Psikolojik mutluluk kaynakları şunlardır: inanç, dua, ibadet, kanaat, rıza, sabr, hoşgörü, ümit ve iyimserliktir.
Sayfa 124
İnsanlar "anlam"ı ancak insanın geçmişinden çıkarılabilecek özel bir mana olarak görürler.
Reklam
İnsan doğasında kültürden bağımsız bir şey yoktur.
Aşkınlık ve ben ötesi(Transpersonel)alan olmaksızın sağlığımızı kaybederiz saldırgan nihilist ümitsiz ve apatik oluruz. Abraham Maslow
Yetişkin olmak bir anlamda kendini gerçekleştiren kişi olmaktır ve bu kendini gerçekleştirme bir anlamda kutsaldır. buna aynı zamanda tanrının biz de kendini gerçekleştirmesi de denebilir (Faber1975;22)
27 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.