Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Din Sosyolojisi

Hans Freyer

Din Sosyolojisi Sözleri ve Alıntıları

Din Sosyolojisi sözleri ve alıntılarını, Din Sosyolojisi kitap alıntılarını, Din Sosyolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Francis Bacon(1561-1626)’ın “religio praecipium vinculum societatis” ( din toplumun en güçlü bağıdır) sözü, gerçekliğe uygundur.
Yüksek dinlerde bireyleri birleştiren tasavvurların içeriğini somut, maddî bir üstûre değil; bir öğreti oluşturur. Kural olarak, her dinde inançlar, o dinin getirdiği öğretinin özünü bildiren itikad formulü hâlinde özetlenir.
Reklam
Hiçbir din yalnızca bir tasavvurlar, fikirler toplamı değildir. Din asla sırf bir görüş, tasavvur ve düşünüş sorunu, bir kavrayış konusu olmamış; aksine, daima aynı zamanda bir duygu ve irade meselesi olarak karşımıza çıkmıştır.
Toplumbilimci, toplumsal düzeni yalnızca olduğu gibi tasvir, yapılış tarzını çözümleme ve neden bu yapıda olduğunu tespit ile yükümlüdür.
Latince "saeculum" kelimesi aslında "yüzyıl", "çağ" anlamına gelir. Eski Hıristiyan ilahiyatçılarının dilinde bu terim, kilise kavramı karşıtı olarak kullanılıyordu. Onlarca, kilise ebedi, ezeli, zamanın üstünde bir kudret (güç, erk) idi. Buna karşılık, "Saeculum" ise değişen, geçici olan, içerisinde kuvvetler durumu ve kültür çeşitlerinin sürekli olarak değişmekte bulunduğu din dışı (profane) evreni anlatıyordu. Böylece "Saeculum" kavramı - "dinsel" olana karşılık-"dünyevi" 'yi ifade etmeye başladı. Bu gelişmeye paralel olarak "Saecularisierung" da ayrı ayrı kültür kollarının kendilerine özgü bir takım ilkelere göre örgütlenerek, birbirleriyle ilişkilerinde olduğu kadar, dine karşı da bağımsızlıklarını kazanmaları, tamamıyla dünyevi sistemler haline dönüşmeleri anlamını kazandı.
Sayfa 114 - DoğuBatıKitabı okudu
Toplum dışında yaşayan bir insan var olmamıştır.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.