Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hans Freyer

Hans FreyerSanayi Çağı yazarı
Yazar
7.7/10
30 Kişi
171
Okunma
13
Beğeni
1.649
Görüntülenme

Hakkında

Freyer teoloji, milli ekonomi,tarih ve felsefe çalışmaya 1907 yılında Greifswald Üniversitesi'nde başladı. Luterci teolog olma amacındaydı. Bir yıl sonra Leipzig'e taşındı ve çalışmalarına devam etti. Daha sonra teolojiyle ilgilenmeyi bıraktı. 1911'de doktorasını tamamladı. Hayat felsefesi hakkındaki çalışmaları Alman gençlik hareketini etkiledi. 1920'de üniversite okutmanı oldu. 1922'de Kiel Üniversitesi'de profesör oldu. 1925'te Leipzig Üniversitesi'ne geçerek sosyoloji bölümünü kurdu. 1938-1944 arasında Budapeşte'de Alman enstitüsünün başında idi. Walter Frank ile birlikte anti- semitik völkisch historiografisi üzerine çalıştı. 1955-1957 yılları arasında Ankara ve İstanbul'da dersler verdi.
Unvan:
Alman sosyolog ve filozof
Doğum:
Leipzig, Almanya, 31 Temmuz 1887
Ölüm:
Ebersteinburg, 18 Ocak 1969

Okurlar

13 okur beğendi.
171 okur okudu.
6 okur okuyor.
78 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
" Buradan ve bu günden sonra dünya tarihinin yeni bir dönemi başlıyor ve sizler bu günü birlikte yaşadığınızı söyleyebilirsiniz. "
herkes bir koşuşturmaca peşinde
“Sanayi toplum düzeninin insanla ilgili mânevi sorunu var.”
Sayfa 19 - DOĞU-BATI Yayınları
Reklam
“Bugün hiç kimsenin, içinde yaşadığımız toplumsal bütününü tamamıyla görmesine imkân yoktur”
Sayfa 19 - DOĞU-BATI Yayınları
cevaplarını arar dururuz
“Tarihin her bitiminde yanıtlanmamış sorular kalır.”
Sayfa 23 - DOĞU-BATI Yayınları
“Hiçbir çağdaş devlet yoktur ki, İktisâdî hayata en geniş ölçüde el atmasın”
Sayfa 66 - DOĞU-BATI Yayınları
Şubat Ayında Okuduklarım
Şubat ayı bitti ve bu ay neler okumuşum diye dönüp baktığım zaman benim için verimli geçtiğini gördüm. Hele birkaç kitap vardı ki okuduğum harikalardı! 13 tane kitap okumuşum ve okuduğum kitaplar aşağıda: 1-)
Dar Koridor
Dar Koridor
Daron Acemoğlu
Daron Acemoğlu
2-)

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
117 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kitap ve içeriğiyle söze başlamak gerekirse, faydalı olabileceğine inandığım güzel bir çalışma. Önce sosyolojiye dair genel açıklamalar yapılıp sonra din sosyolojisine, bana göre günümüzde yapılması gereken, objektif bir bakış açısıyla diğer dinler incelenip bir sonuca varılmış. Ders kitabı değil de bir el kitabı gibi okunabilir ve okutulabilir. ➢ %95’ine katıldığım bir bakış açısı, çeşitli toplumbilimcilerin din sosyolojisine katkıları ve fikirlerine yer verilmiş. ➢ Bireyden yola çıkarak topluma dair kararlar ve sosyolojik bulgular ortaya konulmuş. ➢ Hans Freyer’ ın değindiği birçok toplumbilimci yazar ve düşünürden, görüşlerine tekrar bakmak ve incelemek istediğim Max Weber var. Din Sosyolojisi adlı eserinde değindikleri gerçekten dikkate değer bilgiler zannımca. ➢ Kitabı okurken gerçekten yararlı olduğunu düşündüğüm bir sürü bilgi edindim fakat aynı zamanda da üzüldüm. Çünkü bu çalışmalardan söz edilirken önde gelen isimler zikrediliyor ama bizim yazarlarımız, düşünürlerimizin bu derece ses getirebilecek ve faydalı olabilecek bir çalışmasına rastlanmıyor. Bu sadece bu alanda değil çoğu alanda böyle maalesef. ➢ Güzel bilgiler içeren temel bir kitap. ➢ 117 sayfalık kitapta toplamda 110 sayfada altını çizdiğim yerler var.
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 201331 okunma
90 syf.
·
Puan vermedi
Sanayi Çağı
Merhabalar kitap dostlarım Sanayi Çağı'nın oluşum sürecini,sanayi toplumunun yapısını ve sanayi toplumunu köy toplumlarından ayıran özelliklerini ele alıyor. Üniversite hocamın bir nevi zoruyla aldığım için mi bilemem ama kısacık kitabı zar zor bitirdim. Sanayi Devrimi'nin toplumsal yapılarda meydana getirdiği değişimleri anlatan bu alanla daha çok ilgili kişilerin ilgisini çekebilecek bir kitap. Benim ilgimi çektiği söylenemez... İlgilisine çok eğitici bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Kitapla kalın
Sanayi Çağı
Sanayi ÇağıHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 2018121 okunma
90 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Sanayi çağının anlaşılması açısından önemli olduğunu düşündüğüm bir kitap. Hans Freyer'in 9-21 Ocak 1953 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'ndeki altı konuşmasından oluşuyor. Anlaşılabilmesi bakımından başlangıç seviyesinde sosyoloji bilgisi gerektiren kitap yoğunlukla sanayi çağının oluşum sürecini, sanayi toplumunun yapısını ve sanayi toplumunu köy toplumlarından ayıran özellikleri ele alıyor. Çok kez dile getirdiği sosyolojinin objektiflik ilkesini de nedenleri ile açıklayan Freyer, son konuşmasını ise sosyolojinin konusuna ve üzerine düşen göreve ayırmış. Yalnız kitapta rahatsız edici olduğunu düşündüğüm en temel unsur; kaynakça formatı olarak sosyoloji biliminin kullandığı APA formatı ya da edebiyatta kullanılan MLA formatı değil de, italik yazılmış kısımların kitabın sonunda yer alan dizin şekli kullanılmış olması. Bunun haricinde gayet güzel bir kitap.
Sanayi Çağı
Sanayi ÇağıHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 2018121 okunma