Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dinler Tarih ve Sembolizm

İsmail Taşpınar

Dinler Tarih ve Sembolizm Hakkında

Dinler Tarih ve Sembolizm konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Dinler, sadece inançlar ve ibadetlerden ya da ritüellerden ibaret sistemler değildir. Onlar, ortaya çıktıkları tarihi ortam, kültürel şartlar ve medeniyetler ile etkileşim içerisinde varlıklarını devam ettiren en önemli müesseselerdir. Bu nedenle, dinler incelenirken onların yaşadıkları tarihi ortam ve içinde doğdukları kültürel ortamın bilinmesi, onları yakından tanımamızı ve doğru kararlar vermemizi sağlar. Bu çerçevede, dinlerin kullandıkları diller, hem o dilleri hem de taşıdıkları kültürel zenginliği doğrudan veya dolaylı olarak kutsallağın bir parçası haline getirirler. Soyut anlatımların somut ifadeleri olan kültürel kodlar, çoğu kez söz konusu dinlerin sembolleri olarak karşımıza çıkar. Dini semboller ise, kültürlerin kendilerini ifade ettikleri en önemli unsurlardır. Dinleri, öncelikli olarak tarih ve sembolleri çerçevesinde ele alan bu çalışma, aynı zamanda bunların toplumla etkileşimleri ve toplumsal müesseselerin çeşitli seviyelerdeki teşekkülüne etkilerini de incelemektedir. Çeşitli dinler ve mensuplarının inanç, ibadet, ritüel ve kültürlerini farklı konular etrafında inceleyen bu eser, kültürler arası etkileşimin çok farklı boyutlarda devam ettiği günümüzde, farklı kültürleri tanıma çabalarına önemli bir katkı sağlamaktadır.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 4 dk.Sayfa Sayısı: 285Basım Tarihi: Mart 2017Yayınevi: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları
ISBN: 9789755484297Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 53.3
Erkek% 46.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

İsmail Taşpınar
İsmail TaşpınarYazar · 7 kitap
1969 yılında Belçika’da doğdu. İlköğretimi École Saint-Joseph'de (Brüksel), ortaöğretim ve liseyi İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nde okudu; 1990'da Antalya İmam-Hatip Lisesi’nden, 1994'te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne 1999 yılında araştırma görevlisi olarak atandı. 1997’de Rudolf Bultmann’ın Dinler Tarihi Araştırmalarına Katkısı adlı Yüksek Lisans tezini, 2003’te Yahudi Kaynaklarına Göre Yahudilikte Ahiret İnancı adlı Doktora tezini tamamladı. Post-Doktora araştırmaları için İtalya'da Roma'da Vatikan'a bağlı Papalık Gregoriana Üniversitesi'nde Dinler ve Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde Hıristiyanlığa ve özellikle Katoliklik, Doğu Hıristiyanları ve Dinlerarası İlişkilere dair araştırmalarda bulundu. Halen M.Ü. İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan İsmail Taşpınar, Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda Profesör ünvanıyla akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Alanıyla ilgili birçok telif ve tercüme makaleleri olan İsmail Taşpınar’ın yayınlanmış olan eserleri arasında Duvarın Öteki Yüzü: Yahudi Kaynaklarına Göre Yahudilikte Ahiret İnancı; Hacı Abdullah Petrici’nin Hıristiyanlık Eleştirisi; Doğu Dinlerinde Hac İbadeti: Hinduizm ve Budizm; Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık; Dinler Tarih ve Sembolizm sayılabilir. Yakın Doğu Üniversitesi (Kıbrıs) ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde de ders veren Prof.Dr. İsmail Taşpınar, Fransızca, İngilizce, Arapça, İtalyanca ve orta düzeyde Yunanca ve İbranice bilmektedir.