Rizzoli & Isles Serisi 11

8.810 üzerinden
1.013 kişi
2023 24. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 00:00
Ve işte bir Tess Gerrıtsen romanı daha... Roman bitinceye kadar elimden düşüremedim ve ipuçlarından katili bulmaya zorladım kendimi Jane Rizzoli ile birlikte. Millie... Gitmek istemediği ama sırf sevdiği adam olan Richard ' ın isteğiyle , hayatını değiştireceğinden habersiz olduğu bir safari gezisine katılır. Ilk başlarda , duş ve lavabonun olmamasından başka, sorun yoktur. Ama daha sonra , herşey değişecektir . Artık, sorunu duş ve lavabodan çok daha ciddidir. Millie , artık Afrika da , leoporların , sırtlanların ve daha birçok vahşi hayvanın arasında hayatta kalmaya çalışacaktır . Hiçte kolay olmayacak olan bu mücadeleden Millie , kurtulmayı bir şekilde başaracaktır. Ama , geçmişi Millie ' yi bırakmayacaktır.  Kendisini rahat bırakmayacak olan geçmişi , yaşadıklarının çok daha farklı sebeplerden geldiğini , Millie' ye gösterecektir. Diriliş Tess Gerritsen
Korku-Gerilim
2021 41. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2021 08:47
Tess.. artık övecek kelimeler bulamıyorum. Ve vaaayyy canına bu nasıl bir kurgu... Afrika' da yapilan bir safari.. Sırtlanlar tarafından parçalanan insanlar.. Ohhh aman Tanrım!! Gerçekten büyük bir keyif alarak okuyacağınıza inanıyorum.
DirilişTess Gerritsen · Martı Yayınları · 20153,594 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
2023 30. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2023 22:41
Rizzoli&Isles serisinin 11. kitabı olan Diriliş ile Ağustos ayının kapattım.  Kitabın konusu ise; usta bir avcı olan Leon Gott'un, evinin garajında baş aşağı bir şekilde ölü olarak bulunur. Dedektif Rizzoli ve Doktor Isles, cinayeti çözmeye çalışırken buldukları ipuçları onları 6 yıl öncesindeki bir Afrika gezisine götürür. Afrika'da safaride olan bu grup esrarengiz bir şekilde ölür ve sadece bir kişi hayatta kalır.  Öncelikle seride okuduğum en en iyi kitaplardan biriydi. Anlatım şekli ve tarzıyla yazar, okuru yine şaşırtmıyor. Tüm o kullandığı tıbbi terimler, kitabın temasıyla ilgili verdiği bilgiler bence gayet sade ve yalın bir dille anlatılmış. Okuyucu yormayan, merakı, heyecanı ve gerilimi başından sonuna kadar daima diri tutmuş. Özellikle vahşi hayvanlarla ilgili kısımlarda verdiği bilgiler gayet dozunda ve konuyu okuyucu açısından -bilhassa da ipuçlarını toplama da- daha anlaşılır kılmış.  Bir seri kitabı olduğundan ben sırasıyla okumayı tercih eden okurladanım. Ancak karışık bir şekilde çok fazla zorlanmadan okunabilecek bir seri olduğunu düşünen birçok okur da mevcut. Diriliş kitabında yazar, serinin ilk iki kitabından oldukça kritik bilgilere yer vermiş. Eğer bu tarz tat kaçıran sürprizlerden hoşlanmıyorsanız sırasıyla okunmasını tavsiye ederim. Çok keyif alarak, beni oldukça tatmin eden bir roman oldu. Tek eleştirilerim Afrika'da olanların daha net bir şekilde sonuca bağlanmasını isterdim çünkü bazı olayların nasıl olduğunu tam anlamıyla bilmek isterdim. Kitaplarına başlamak isteyenlere Rizzoli&Isles serisini rahatlıkla tavsiye ederim. Yazar kendi tıp bilgisini okuyucu yormadan, konuyu daha ilginç bir hale getirerek kullanmakta ve her kitabında bu yönünü çok seviyorum.
2023 8. kitabı
Bir polisiye romanının en güzel yanlarından biri herkesin katil olabilme ihtimalini içermesidir. Bir diğer güzel yan ise ters köşe yapan hamlelerdir. Bu kitap her iki durumu da içerdiği için çok daha güzel bir tat veriyor. Londra ve Afrika başta olmak üzere bizi oradan oraya sürükleyip katilin pençelerinden kaçmanın adrenalini ve katili bulmaya çalışmanın heyecanını yaşatıyor. "Ne kadar bilmiyorum ama bir süre geçiyor. Hiç bu kadar korktuğumu ya da kendimi bu kadar canlı hissettiğimi hatırlamıyorum. Kalbimin her atışıyla kan beynime sıçrıyor, nabzımı kulaklarımda duyabiliyorum."
2021 52. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 09:48
Yine Tess Gerritsen'in kaleme aldığı güzel bir macera. Kitabın ana karakterleri olan Rizzoli ve Isles'e öyle alıştımki bu karakterlerin olmadığı yazarın diğer kitaplarını okuyasım gelmiyor ama mutlaka okuyacağım diğerlerini de. Diğer Rizzoli ve Isles maceralarında olduğu gibi bu romanda da gizem ve macera sürekli hissediliyor. Kitabın bitmesini istememe rağmen bu da bitti. Şimdi yazarın diğer kitaplarını okumayı düşünüyorum. Gece Nöbeti kitabından başlayacağım galiba...