Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan)

Diyanet Aile Dergisi

Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan) Gönderileri

Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan) kitaplarını, Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan) sözleri ve alıntılarını, Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan) yazarlarını, Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
81 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi Nisan ayında “Sorumluluklarımız ve Ramazan” temasıyla okurlarının huzuruna çıkıyor. Sedide Akbulut, rahmet ve bereket mevsimi olarak birbiri ardınca gelen üç ayların, ahiret kazanımlarının müjdesi olduğunu vurguladı. Akbulut, yazısında ayrıca ramazanın bir irade eğitimi olduğunu dile getirerek bu eğitimin toplumumuzun temeli olan ailede başlaması gerektiğinin ve bu bağlamda ramazan ayının önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Bayram Köseoğlu, “Ramazan ve İrade Eğitimi” yazısıyla Bir Ayet Bir Yorum köşesine katkı sundu: “İman ve istikamet üzere yaşayan bir mümin, hayat sermayesini en iyi şekilde kullanmış ve ahiretini kazanmış olacaktır. Dünyada iman ve istikametten uzak bir hayat süren insan ise bu sermayeyi ziyan etmiştir.” Dr. Öğretim Üyesi Emine Demil, Hadislerle Aile köşesi için “Her doğan fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi, Hıristiyan veya Mecusi yapar.” hadisi üzerine bir yazı kaleme aldı. Nisan ayı söyleşisini Najla Tammy Kepler ile “Hakikat Yolculuğu Üzerine…” gerçekleştirilmiş. Kendisiyle İslamiyet’i seçme sürecini ve hayatında meydana gelen değişiklikleri konuşulmuş. Geçmiş Zaman Olur ki köşesi için Umut Güner, “İyiliğin Kurumsallaşması: Vakıf Medeniyeti”ni yazdı. Bir Nefes Sıhhat köşemizde “Dünyayı Kasıp Kavuran Salgın: Koronavirüs”e Genetik Uzmanı Büşra T. Kazan değindi.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan)
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 16 (2020 Nisan)Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20206 okunma
Yaşayan En Büyük Organizma Dünya üzerinde yaşayan en büyük organizma, “armillaria ostoyae” adı verilen bal mantarıdır. Mantarın kapladığı alan, 9.650.000 m². Bal mantarları, rizomorf adı verilen bağcık yapılarla birbirlerine bağlıdır ve tek bir organizma olarak kabul edilirler. En büyük bal mantarı, Oregon’daki (ABD) Mavi Dağlar’da yaşar.
Reklam
"Geleceğin, geleceğin ta kendisi olan " bilinmez" karşısındaki gülümsemesidir gençlik. "
Sefiller, Victor Hugo
"Kainat kitabı yazılarla doku... Bazısı gözle, bazısı kulakla, bazısı akılla, imanla, kalple okunur. Yeter ki okumayı istesin insan."
"Eskidendi, eskimeyen zamanlardan, dağların dağlara kavuştuğu, insanın insanı anladığı, yürekçe konuşulduğu zamanlardan..."
Sayfa 36
"Oturup bir ağacın altında düş kuramıyorsak, dallarındaki kuşların neşesiyle sevinemiyorsak, bir hayvanın gözlerindeki masumiyeti göremiyorsak, bitkilerin, çiçeklerin kokusunu içimize çekemiyorsak kuraklık bizim içimizdedir."
Reklam
"Dilin sorumluluğu okyanuslar kadardır unutma! Kendisi oldukça ufaktır ama etkisi dağlarca."
"En çok da kalbine yabancı insan. Kalp hanesini yoklarsa nerede olduğunu, yakın mı uzak mı olduğunu bilebilir. "
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.