Yıllardır Tayma’nın şiirlerini okuyan biri olarak, bir gün bu romanın yazılmasını hep hayal ederdim. Şimdi ise o hayal gerçeğe dönüştü.
Yazım dili ve üslubu o kadar akıcı ki, sayfalar su gibi akıp gidiyor. Kitabı okurken kimi zaman bir şiirin içinde, kimi zaman bir şarkının melodisinde hissediyorsunuz kendinizi.
Tempo hiç düşmüyor; olayların içinden kopmadan, duraksamadan kitabın sonuna ulaşıyorsunuz.
Bana göre kesinlikle “Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar” arasında yer alması gereken bir eser olmuş.
Okuyun, okutun…Okur kalın.Kitaplı günler.
Ayça, Ayla, Mert, Erhan belki sensin belki o. Bizleriz. İlk olarak karakter uyumunun özenle seçildiği ve okuyucuyu etkilediğini rahatça arz ediyorum.
İkinci olarak, ana karakterlerle tarihe damga vurmuş büyüklerimizin anlatılması. Verilen tarihi bilgiler önemlidir. Bir tarihçi olarak, bunun olumlu yansımasına şahit oldum. Köklere olan bağlılık vurgusu kitabımızda defalarca dile getirilmiş. Bir okuyucu bana göre okuduğu bir kitabı unutmamalı.
Son olarak, herkese tavsiyemdir.
İyi akşamlar diliyorum.
Caner Kara ilk kez,kendi tarzı dışında bir kurgu roman yazmış. 90 larda henüz genç bir üniversite öğrencisi iken en etkilendiğim kitap olan Şibumi kadar etki bıraktı bende. Kahraman ve olay kurgusu gerçekten çok başarılı, diğer yandan her ne kadar kurgu olsa da tarihimizin gerçek kahramanlarının hikayeleri beni derinden etkiledi. Turan karakteri ile sanki Ruh Adam daki Yek karakterinin karşıtı olan Türkçü kahraman tasarlanmış gibi.
Kurgu güzel, konu farkında olmadığımız ama içinde bulunduğumuz bir gerçeklik, kitap sürükleyici.
Caner Kara’nın kalemine sağlık.
Tarihi karakterlerle birlikte harmanlanmış karakterler sayesinde Türk tarihini ve Türkçülük için mücadele vermiş büyüklerimizi yad ettik. Kurgulama o kadar güzel ki, dizi olur veya film.
Dopdolu bir roman. Hikayesi sizi içine çekiyor ve asla bırakmıyor. Bir kurgu eser olmasına rağmen anlattıkları çok gerçek. Romanı okurken davamızın adamlarının da hikayelerini ve yaşadığı zorlukları duymak hissetmek çok anlamlıydı. Ruhları şad olsun. Caner Kara’ya bu güzel romanı ve armağanı için çok teşekkür ediyorum. Okuyun, okutturun.