"Konu ister astroloji, ister din, isterse diğer herhangi bir şey olsun, insanların kendilerini ilgilendiren şeyler üzerine şüpheci biçimde düşündükleri ve kanıtlara baktıkları bir dünyada yaşamak isterim."
Fizik görüşleri çürütüldüğünde veya aksi iddia edildiğinde fizikçiler bunu kendilerine saygısızlık olarak görmezler. Mantıklı zihinlerin dünyada neyin doğru olduğunu gerçekten anlamaya çalışırken işleyiş şekilleri kesinlikle böyle değildir. Dinler gerçekliği temsil ediyormuş pozu takınırlar ancak iddia ettikleri fikirler sorgulandığında ortada şu hırçın, ilkel ve nihayetinde tehlikeli tepki vardır.
“Budizm’in bize öğreteceği çok şey bulunur, biliyorsunuz. Gerçek psikolojik ve bilişsel değere sahip olduğu gösterilmiştir.”
“Burma ordusuna, soykırıma varacak kadar Rohinya Müslümanlarına etnik temizlik uygulamaları için yardım etmiş olan şu Budist keşişleri mi kastediyorsun?”
“Ah fakat onlar düzgün Budistler değillerdi.”
Binlerce yıllık egemenliğin, baskının ve sansürcülüğün ardından dini savunmak için konuşan insanlar, mucizevi bir şekilde, kendilerini zalimane sözlü tacizin, züppe kabadayılığın ve entelektüel zulmün kurbanları kılığına sokmayı başardılar.