Dört Atlı

Richard Dawkins
Ben demedim bu bir alıntı :D
Bir şeyler uydurmak ilahiyatçıların karakteristiğidir.
Sayfa 28·Kitabı okudu
Alıntı
"Konu ister astroloji, ister din, isterse diğer herhangi bir şey olsun, insanların kendilerini ilgilendiren şeyler üzerine şüpheci biçimde düşündükleri ve kanıtlara baktıkları bir dünyada yaşamak isterim."
Sayfa 146 - Kuzey Yayınları
Düşünce
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Fizik görüşleri çürütüldüğünde veya aksi iddia edildiğinde fizikçiler bunu kendilerine saygısızlık olarak görmezler. Mantıklı zihinlerin dünyada neyin doğru olduğunu gerçekten anlamaya çalışırken işleyiş şekilleri kesinlikle böyle değildir. Dinler gerçekliği temsil ediyormuş pozu takınırlar ancak iddia ettikleri fikirler sorgulandığında ortada şu hırçın, ilkel ve nihayetinde tehlikeli tepki vardır.
Sayfa 73 - Kuzey Yayınları·Kitabı okudu
Din
Osho okurken aynı sohbet geçti siteyle aramızda :D
“Budizm’in bize öğreteceği çok şey bulunur, biliyorsunuz. Gerçek psikolojik ve bilişsel değere sahip olduğu gösterilmiştir.” “Burma ordusuna, soykırıma varacak kadar Rohinya Müslümanlarına etnik temizlik uygulamaları için yardım etmiş olan şu Budist keşişleri mi kastediyorsun?” “Ah fakat onlar düzgün Budistler değillerdi.”
Sayfa 12·Kitabı okudu
Alıntı
İnsanlar hayatları böylesine delice ayrıntılı ama açıkça anlamsız kurallarla sınırlandırılmış bir şekilde yaşamaya nasıl katlanabilirler?
Sayfa 31·Kitabı okudu
Alıntı
Mağduriyet yarışı hiç bitmedi.
Binlerce yıllık egemenliğin, baskının ve sansürcülüğün ardından dini savunmak için konuşan insanlar, mucizevi bir şekilde, kendilerini zalimane sözlü tacizin, züppe kabadayılığın ve entelektüel zulmün kurbanları kılığına sokmayı başardılar.
Sayfa 18·Kitabı okudu