Dörtgöz

Şubat 2016
Can Çocuk Yayınları

2026 11. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 21:03
Bu hikaye güzel bir hikayeydi. En çok beğendiğim 3. Kitap oldu. Özellikle çocukların konuşmaları insanı güldürüyor. Kitabın içerisinde küçük çocukların oyun oynamaları, birlikte konuşup tartışmaları, arkadaşlarını paylaşamamaları yazıyor. Herkese öneririm.
2019 10. kitabı
Yeşil, mavi, pembe noktalı kelebekler, duvarları süsleyen suluboya resimler, taşlı süsüyle ışıldayan deniz mavisi mayo, bembeyaz bayramlık elbise, uzaktan kumandalı araba, birbirinden şirin civcivler, mavi kapaklı şiir kitabı, daha neler neler... Yaşadığımız dünyaya dair binbir ayrıntı yine Sevim Ak'ın hünerli kaleminden dökülmüş sözcüklerde, birbirinden güzel öykülerde; okumaya doyamayacaksınız...
2019 108. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2019 20:23
Eski kitaplarıma döndüm, yazılılar sağolsun. Ortaokulun başlarında çok kıymetli Türkçe hocamızın sayesinde tanışmıştım Sevim Ak ile. Az Buçuk Teo ilk okuduğum kitabıydı yanılmıyorsam. Çok beğenmiştim, yazarın kaleminin tadı damağımda kalmıştı. Hemen babama diğer kitaplarını aldırmıştım. Babamın almadıklarını da kütüphaneden, arkadaşlarımdan bularak tamamlamaya çalışmıştım o sıralar. Kitap okumayı, okumayı öğrendiğim ilk günden beri çok seviyorum evet ama beni asıl kitapların dünyasına iten Türkçe hocam ve Sevim Ak oldu. İkisine de çok müteşekkirim, bana bu büyülü yolu gösterdikleri için. Kitaptan bahsetmek gerekirse, Deniz adlı küçük kahramanımızın hayatından kesitler öykü biçiminde derlenmiş ve ortaya bu çok güzel ve eğlenceli kitap çıkmış. Çocuk kitaplarının da kalitelisi mi olurmuş diyenlere cevap niteliğinde Dörtgöz. Yaş sınırı yok, alın okuyun!
2020 39. kitabı
Türkçe öğretmenim sayesinde tanışmıştım Sevim Ak ile. O günden bugüne -her ne kadar büyüsem de- severek okuyorum. Konu olarak zaten mükemmel. Tüm Sevim Ak kitaplarını tereddüt etmeden alabilirsiniz. Kitap kapakları da özellikle küçük okurların ilgisini çekecek şekilde düzenlenmiş. Okuyun, okutun.

Sevim AkYazar · 41 kitap
Kimya mühendisliği ve biyokimya uzmanlığı eğitimi gördü. 1985 yılından beri çocuk edebiyatıyla ilgilenmektedir. 1987 yılında, Redhouse Yayınları tarafından basılan ilk kitabı Uçurtmam Bulut Şimdi ile Akademi Kitabevi Öykü Ödülü'nü kazandı. Öyküleri Kırmızı Fare, Doğan Kardeş, Bando, Milliyet Kardeş, Başak Çocuk, Vakıf Çocuk, Kırmızı Bilye gibi çocuk dergilerinde yayımlandı. TRT'nin Portakal ve Zıpzıldır adlı çocuk programları için öyküler ve senaryolar yazdı. 1999’da, Arnavutluk';ta yayımlanan Balkan Yazarları Seçkisi'nde (Tregime) Benim Adım Titi adlı öyküsü Arnavutça olarak yer aldı. Düşlere Sobe adlı çocuk oyunu İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda sahnelendi. 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Tel Aviv Belediyesi Ruh Sağlığı Merkezi ve Marmara Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle yürütülen Marmara Depremi Psikososyal Rehabilitasyon Projesi, yazarın çocuk korkularıyla ilgili 13 öyküsünden yola çıkılarak başlatıldı. Doğu ve Güneydoğu'daki çocuklarla gerçekleştirdiği yaratıcı okuma ve öykü yazma çalışmalarının sonuçları Fransa'da Lignes Décritures'in çeşitli sayılarında yayımlandı. Kırık Şemsiye adlı resimli öykü kitabı Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nce 2006 yılının en iyi resimli kitabı seçildi. Kitapları çocuklar için ilgi çekici ve güzeldir