Mayıs 2020
Ortaoyuncular Yayınları

Gizdeste
2021 9. kitabı
Okunma: 21 Mart 2021 19:06
Son kitabı da bitirip üçleme bitti diye sevinç/hüzün yaşayacakken, dördüncü kitabın çıkmasını beklemenin keyfi başka tabii. Konumuza dönelim. Ferhanağbi bu sefer kitapta fakir,casus,gezgin ve eş. Turnelerden bölümler sunan, Amsterdam’da dolaşan ve en hüznü de ölümlerden bahseden bu kitap yüz güldürse de iç burkuyor. Birol Kutadgu’nun verdiği defterinde pipodan çıkan mavi dumandan bahsediyor, kitap kapağında ise mavi bir pipo, bağlantılı sanırım, bilmiyorum. Kitabın sonunda bir ölüm bağını dile sarmış Ferhanağbi, aman usta, biz satamayız, sen çok yaşa. Tiyatrolar açılsa da hem Ses-1885 vuslat olsa hem Ferhanağbi’den imzalar alsak.
DündesteFerhan Şensoy · Ortaoyuncular Yayınları · 2020131 okunma

Ferhan ŞensoyYazar · 31 kitap
Ferhan Şensoy, Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur. Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 7 Mart 1987 'den beri aralıksız devam eden en tanınmış oyunudur. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de, kendisi bunu "Ferhangi Şeyler’den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir." diyerek açıklamıştır. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmiştir. Her oyununa emeği geçenlere, zaman gözetmeksizin oyun gelirlerinden pay vererek mali olarak da Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edinmiştir. 2021 Haziran ayında anjiyo geçiren, ardından da anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyonlar nedeniyle tedavi görmeye başlayan usta sanatçı, tüm müdahalelere rağmen 31 Ağustos 2021 tarihinde 70 yaşında vefat etmiştir.