Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dünya Romanının Serüveni

Necip Tosun

Dünya Romanının Serüveni Sözleri ve Alıntıları

Dünya Romanının Serüveni sözleri ve alıntılarını, Dünya Romanının Serüveni kitap alıntılarını, Dünya Romanının Serüveni en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yazar bir tanıktır ama akıp giden güncel olaylara da teslim olmaz.
O olup bitenlere kalbiyle bakar, çünkü kalp insanı yanıltmaz. Daha açıkçası o sadece anladığı şeyleri yazmaz, anlamadığı şeyleri de anlamak için yazar.
Sayfa 115 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Genç Werther
Kendisini yok etmek için intihar etmez, acısını bitirmek için intihar eder.
Sayfa 91 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Reklam
"Kanımca kitap yazmak, herkes ne derse desin bir şarkı mırıldanmaya benzer- bir kere ahengi tutturun yeter, Madam, ne kadar yüksek ya da alçak sesle mırıldandığınızın hiç önemi yok." L.Sterne
Sayfa 81 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Başyapıtlar
Her zaman, yazarın söylemek istediğinden daha fazlasını söylerler.
Ketebe Yayınları 1.Baskı
Başyapıtlar hiçbir şekilde nedensiz doğmaz. Dönemin, zamanın, medeniyetin biriktirdiği kaçınılmaz bir zorunluluktan doğar. Toplumun pek çok ortak değerinin bir yansımasıdır. Toplumsal birikimin bir patlaması, infilak halidir. Yılların, toplumun sesidir.
Sayfa 39 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Cemil Meriç, "Don Quichotte olun. Tek hürmet ettiğim adamdır. Kaybedilmiş bir davanın bu kadar fedakâr bir kahramanı olabilir."
Sayfa 54 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Reklam
Eski ve yeni arasında kalmışlığın, dava-gerçek çelişkisinin izahına girişen herkes Don Kişot'a başvurmak zorunda kalır. Çünkü o ilk mağdur, ilk dava adamı, ilk yenilendir. Bu çarpılma, yüzyıllarca roman türünün konusu olacaktır.
Ketebe Yayınları 1.Baskı
Charles Dickens
Onu en iyi tanımlayan söz "sokağın anahtarına sahip" sözüdür. Bu anahtarı hep iyi kullanmış, sokağın gizlerini romanlarına yansıtmıştır. Bu anlamda onun her romanı sanki sokağa açılan birer penceredir.
Sayfa 127 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Balzac
Eleştirel bakış ve hiciv onun önemli anlatım imkânlarından olmuş eserlerinde iki bin beş yüz kişiyi aşan karakter topluluğu tespit edilmiştir.
Sayfa 100 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Okur için roman, okumaya başladığı ilk sayfalarda başlar. Yazar içinse çoğunlukla zihinde bitmiş bir hâldedir.
Ketebe Yayınları 1.Baskı
Reklam
Goriot Baba kuşkusuz, bir 19. yüzyıl karakter romanıdır.
"Başınıza bir dert gelmeyegörsün, her zaman gelip bunu size yetiştiren, elindeki hançeri yüreğinize saplayıp büken, üstelik de sizi hançerin sapına hayran bırakmaya çalışan bir dostunuz bulunur."
Sayfa 103 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Tolstoy hep teorisyen ve uygulayıcıydı. Bir şeyi değiştirmek, dönüştürmek istiyordu. Çok erken yaşlarda Hristiyanlığı kendine göre yorumlamıştı. Okul kurdu, toprak dağıtımı fikrini geliştirdi, şehirli sosyeteyi ağır bir şekilde eleştirdi. Dağı, kırı önemsedi, doğal yaşamı savundu. Edebiyata ve sanata da böyle bakıyordu. Edebiyat onun elinde, bu düşüncelerini aktaracağı bir araçtı. Bu nedenle zaman zaman edebiyatı küçümsedi. Bir eylemci, düşünce adamı, filozof, din reformcusu pozisyonundaydı. Edebiyata metafizik acıları, kilise ile hesaplaşmasını, toprak anlayışını, sosyeteye öfkesini, İncil yorumlarını, ahlak anlayışını, evlilik kurumunu algılayışını, diriliş düşüncesini yerleştirmesin, rağmen yıne tam olarak tatmin olmadı. Ömrünün sonunda yaşadığı bunalım, edebiyatta bu yaptıklarından memnun olmadığının göstergesi oldu. Her şey, terk ederek bir istasyonda vefatı, bir anlamda tüm hayat anlayışını istediği finale ulaştırmasıydı. Büyük yazarlar tek bir ideolojiyle izah edilip bir kalıp içinde değerlendirilmesi zor olan yazarlardır
Sayfa 172Kitabı okudu
Halkaları hata, endişe, düş kırıklığı, ümitsizlik olan uzun bir zincirdir hayat. Tristram Shandy
Sayfa 78 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
Bu dünya artık okurun eline kitabı aldığı dünya değildir. Yeni, farklı bir dünya, kurmacanın dünyasıdır. Okur, kendi gerçekliğinden kopmuş, kelimelerle yaratılan sanal bir gerçekliğe adım atmıştır.
Ketebe Yayınları 1.Baskı
Kasvetli Ev,Büyük Umutlar, Antikacı Dükkanı,İki Şehrin Hikayesi (Londra)
Sis, Dickens'ta sadece bir doğa olayı değil en önemli anlatım imkânlarından biridir. Romanlarda sis, insanlar arasındaki iletişimsizliği, önünü görememesini, öngörüsüzlüğü ve körleşmeyi temsil eder.
Sayfa 124 - Ketebe Yayınları 1.Baskı
93 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.