Kendimiz Başta Olmak Üzere Nasıl Herkese Yalan Söyleriz

Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek

Dan Ariely

Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek Gönderileri

Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek kitaplarını, Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek sözleri ve alıntılarını, Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek yazarlarını, Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanların şüpheli bazende zarar verici davranmaları için ahlaksız olmaları gerekmez, tamamen iyi niyetli insanlar bile insan zihninin çelmesine takılabilir. Berbat hatalar yapabilir. Yine de kendilerini iyi, ahlaklı kişiler olarak görebilirler.
253 syf.
·
Puan vermedi
Dan Ariely herkesin takip edip okuması gereken biri. Kendimizi çevremizi sorgulamamız konusunda bizi çok mantıklı bir şekilde yönlendiriyor. Bu kitapta da kendi dürüstlüğümüzü sorgulatıyor. Bu testler hep yurt dışından yapılmış. Aynı deneyleri Türkiyede de yapsalar çok merak ediyorum sonuçlar ne kadar farklılaşırdı.
Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek
Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) GerçekDan Ariely · Optimist Yayın Dağıtım · 2013113 okunma
Reklam
253 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Dürüstlük
Kitap, dürüstlüğümüzün sınırlarının nerede başladığını, nereye kadar genişleyebileceğini, gerçeklikten sapmanın kişiliğimizşn hangi yönlenleriyle ilgili olduğunu, bunu tetikleyen unsurları gözler önüne seriyor. Her şeyden önce gerçekten sapmanın bizleri nasıl yollara başvurmamıxa neden olduğunu anlatıyor. Çıkarımıza gibi görünsede gerçekten sapmanın, bizi uzun vade de felaketlere götürecek davranış kalıplarını edindiriyor.
Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek
Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) GerçekDan Ariely · Optimist Yayın Dağıtım · 2013113 okunma
Memento Mori:Roma gücünün zirvesindeyken, önemli Zaferler kazanan Romalı generaller şehir merkezi boyunca ilerleyerek ganimetlerini sergilerlerdi. Generaller bu merasim sırasında taht üstünde taşınırken mor ve sarı renkli kıyafetler giyerlerdi. Defne yapraklarından yapılmış bir taç takar, yüzlerine kırmızı boya sürerlerdi. Alkışlanır, kutlanır ve takdir edilirlerdi. Törenin bir parçası daha vardı:Gün boyunca bir köle generalin yanında yürür, zafer kazanmış generalin kibre sürüklenmesini engellemek için kulağına sürekli " Fani olduğunuzu hatırlayın" anlamına gelen "Memento mori" cümlesini fısıldardı.
Plato'nun "Giges Kralı Efsanesi" nde, Giges adlı bir çoban kendisini görünmez yapan bir yüzük bulur. Yeni keşfedilmiş bu güçle suç alemine dalar. Kralın sarayına gider, kraliçeyi baştan çıkarır ve kralı öldürüp yönetimi ele geçirmek için onunla işbirliği yapar. Hikayesini anlatan Platon görünmezliğin gücünden faydalanmaya karşı koyabilecek bir canlı bulunup bulunmadığını merak etmektedir. O zamanki soru, bizi günah işlemekten alıkoyan tek gücün başkaları tarafından görülme korkusu olup olmadığıdır. 2000 yıl sonra J. R. R. Tolkien bu temayı Yüzüklerin Efendisi'nde incelikle işlemiştir.
Sahtekarlığımızın anahtarı, dürüst ve ahlaklı kişiler olduğumuzu düşünüp aynı zamanda hileden yararlanma becerimizse, yaratıcılık daha iyi hikayeler - daha da hileci olmamıza, ama yine de hayranlık verecek derecede dürüst kişileri olduğumuzu düşünmemize imkan veren hikayeler- anlatmamıza yardım edebilir.
Reklam
50 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.