Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Düşünmek Öğrenmek Unutmak

Frederic Vester

Düşünmek Öğrenmek Unutmak Yorumları ve İncelemeleri

Düşünmek Öğrenmek Unutmak yorumları ve incelemelerini, Düşünmek Öğrenmek Unutmak kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Düşünmek Öğrenmek Unutmak puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.210 üzerinden
5 Kişi · 4 İnceleme
255 syf.
10/10 puan verdi
Uzun süreli hafızamdasın! Çünkü seni de benimsedim ...
Öğrenme ile alakalı kitaplar ararken karşıma çıkmıştı okunacaklar listeme ekledim ve bazı okurlar için çok sıkıcı olabileceğini düşündüm ama ben sonunu getirmek için bayağı uğraş verdiğimi söyleyebilirim. Anlayarak okumaya çalışmaktan kitabı bitirmem ve motivasyonumu korumam biraz yordu. Çok yeni bir kitap olmaması kafanızı karıştırmasın. Eminim çok daha iyilerini de okuyacağım ama bir yerden başlamak için aynı zamanda güçlü bir sebep oldu bu kitap benim ve öğrenme açlığım için. Neden okumalısın; Kitabın açıklama kısmında da belirtildiği üzere doğum sonrasındaki ilk üç ayda beyninizin üçte ikisi tamamlanır süreçlere şahit olacaksın ! Dış çevreden gelen her türlü uyarı, beyin ağının oluşumunu nasıl etkiliyor bunu anlayacaksın !  İlk üç ayda tamamlanan beyninin neden artık değişmeyeceğini öğreneceksin ! Hafızanın gücü ve sınırını bilmek isteyeceksin ! Hangi durumlarda öğrenmenin bloke olduğunu öğreneceksin ! "Çok Kısa Süreli Hafıza" '' Kısa Süreli Hafıza " " Uzun Süreli Hafıza" Beyin hücrelerinin çalışma sistemi sayesinde bir üstteki üç alt konuya hakim olacaksınız ve en sonunda kendi öğrenme şeklinizin testini ve uygulamasını yaparak uzun vadede kalıcı öğrenmeyi öğrenmiş olacaksınız !! Umuyorum hepimiz burada yazılanları uygular ve hayatımıza kazandırabiliriz. Çünkü karmaşık da olsa kitabın vermek istediğini iyi algılayıp belirtildiği üzere haz alarak öğrenmeye çalışın. Malum, amaç kalıcı olması !
Düşünmek Öğrenmek Unutmak
Düşünmek Öğrenmek UnutmakFrederic Vester · Arıtan Yayınevi · 199114 okunma
255 syf.
9/10 puan verdi
Beynin işleyişi
Hologram teorisinin dünyayı anlamak için ne denli işe yaradığını anlatmış. Yazar, beynin işleyişini gösterdikten sonra eğitim ve öğrenme süreciyle ilgili çok değerli bilgiler vermişju. Duyguların beyinde oluştuğunu, biyolojik bir durum olduğunu, hafızanın üç katmanlı çalıştığını güzelce izah etmiş. Son bölümde bir test yaparak en iyi öğrenme ve hafızada tutma yolumuzu belirleyebileceğimiz bir test yapmış. Holografik evren modeli, insanı ve doğayı anlamak için kullanılabilir. Doğu mistisizmiyle bilimi ve izafiyet teorisini bir araya getirmeyi başarmış. Tasavvufçularla, filozoflarla biliminsanlarının aynı gerçekte buluştuklarını görmek beni çok mutlu etti.
Düşünmek Öğrenmek Unutmak
Düşünmek Öğrenmek UnutmakFrederic Vester · Arıtan Yayınevi · 199114 okunma
Reklam
255 syf.
·
Puan vermedi
Eğitim Biyolojisinin 7 Temel Kuralı 1.Öğrenim Hedeflerini Tanımak: öğrenim alan bir kimse, öğrendiklerinin anlam ve değerini görebilmelidir. Böylece limbik sistemin duygusal katkısıyla bilgi daha kalıcı ve anlamlı bir seviyeye gelir. 2.Merak Yabancılık Etkisini Dengeler: Merak,ilgi,hayranlık ve beklentinin eksik olduğu yerde öğrenmek için yeterli beyinsel hazırlık yapılamaz 3.Yeniyi Eski Giysilerle Sunmak: yabancı=tehlike=stres. var olan bilgilerle yeni bilgiyi bağlamalı ve ilişki kurmalıyız. 4.Ayrıntıdan Önce Çatıyı Oluşturmak: genelden detaya inmek öğrenim için esastır 5.Öğrenimden Haz Duymak: haz ve başarı duygusu öğrenmeyi olumlu etkiler. 6.Çok Kanallı Kayıt: Öğrenilcek konuyu ne kadar çok algı giriş kanalını kullanarak beyne sunarsak, işlenmesi ve kaydedilmesi o denli başarılı olur 7.Gerçekle Bağlantı kurmak: öğrenilen şeyin gerçekteki karşılığını ve anlamını bilmek önemlidir.
Düşünmek Öğrenmek Unutmak
Düşünmek Öğrenmek UnutmakFrederic Vester · Arıtan Yayınevi · 199114 okunma
255 syf.
·
Puan vermedi
Kendimizi, tanıma konusunda oldukça geniş ufuklar açmaktadır. Düşünmek, öğrenmek ve unutmak konularındaki soruları cevaplamak veya aklımıza birden bir şey geldiğinde, beynimizde nelerin olup bittiğini anlamak istersek kısacası okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Evet bunu da bu yüzden yapmışızdır. Insana hayatta bir çok şey anlaşılmaz , garip ve bilinmez gibi gelir fakat insanın duygularının ve algılarının zayıflığından doğmaktadır.
Düşünmek Öğrenmek Unutmak
Düşünmek Öğrenmek UnutmakFrederic Vester · Arıtan Yayınevi · 199114 okunma