Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme 2. Cilt

Taylan Kara

Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme 2. Cilt Sözleri ve Alıntıları

Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme 2. Cilt sözleri ve alıntılarını, Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme 2. Cilt kitap alıntılarını, Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme 2. Cilt en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çağımız aklını kullanma cesareti gösterme çağıdır. Aklını kullanmanın, ekmek gibi hava gibi temel ihtiyaç hâline geldiği bir çağdır.
Sonrasında "google"dan yazarın biyografisi alınıp eski kitaplarından birkaç cümleyle özetlenir. Örneğin yazı şöyle sürer: "At Sırtındaki Kelebek", "Bakterinin Kamçısındaki Virüs" ve "Yılanın Kuyruğundaki Kaşıntı" kitaplarından sonra Tonguç Kundil'in dördüncü kitabı "Gergedanın Tok Kanadı" geçen
Sayfa 198 - Tonguç Kundil ve Bir Ahmaklaştırıcı Olarak Piyasa Edebiyatı Eleştirmenliği ya da "Yüceltmenler"Kitabı okudu
Reklam
Aşağıdaki listede edebiyat- felsefe alanında üniversitelerde yapılmış bazı tez isimleri verilmektedir: 1. Edmund Husserl'in kartezyen meditasyonlar isimli eserinde başka ben'in tesis edilmesi 2. Etkileşim sorunu ve kartezyen paradigma zemininde töz düalizminin bir eleştirisi 3. Mctaggart'ın zamanın gerçekdışılığı argümanının zaman felsefesi bağlamında değerlendirilmesi 4. Heidegger'de fark kavramından hareketle onto-teo-loji eleştirisi 5. Hermann Von Steinmayer felsefesinde özdeş ikilemlik sorununa Descartesçi bir bakış 6. Orhan Pamuk'un Cevdet bey ve oğulları, Sessiz Ev ve Yeni Hayat adlı romanlarında demiryolu/tren imgesi Bu tez başlıklarına bakıldığında kapsamının oldukça ayrıntılı olduğu anlaşılacaktır. 5 numaralı başlıkta geçen Hermann Von Steinmayer… Böyle bir filozof yoktur, uydurulmuştur. Ancak bu konuya hâkim olmayan okurlar fark etmeden diğer başlıkların arasında rahatlıkla yerini alabilir. * Bu veri hacmi ve ayrıntı karşısında insan ne yapar? Bireysel akıl, bu bilgi hacmi karşısında kurumlara teslim olur. Birey, sadece güvendiği kurumları seçer; kurumlar bilgiyi işleyip öğütüp bireye sunar. Oysa kurumlar kolayca yönlendirilebilir, işgal edilebilir, edilmektedir, edilmiştir. ( Sıradan Okur ve “Ağır” Kitaplar )
Oryantal Eziklik "H. A. Toptaş Türk Edebiyatının Kafka'sıdır." Y. Ecevit'in bu tanımlaması bir pazarlama dilidir ve bu pazarlama dilinin bir değişim değeri vardır. Şu türden cümleleri hiçbir zaman duyamayız: -Charles Dickens: "İngiltere'nin Peyami Safa'sı... -Jack London: "Amerika'nın Orhan Kemal'i... Erzurum'u "Doğu'nun Paris'i" diye tanımlayanlar vardır ancak Paris'i "Batı'nın Erzurum'u" diye tanımlayan yoktur. Elif Şafak'ın Aşk romanında "Mevlana, Doğu'nun Shakespeare'i..." diye bir cümle geçer, ama kimse "Shakespeare, Batı'nın Mevlana'sı" demez. Bunun nedeni sadece Kafka'nın ya da Shakespeare'in daha çok tanınmış olması değildir. Bu durum, aynı zamanda düşünce merkezinin burada olmadığını göstermektedir. Bu coğrafyadaki düşüncenin, bir başka coğrafyaya göre tanımlandığının kabulüdür. "Doğu'dan bir sanatçıyı Batı'ya sunarken illa ki oradan birisiyle benzeştirme çabası", bir Doğu sporu, bir oryantal ezikliktir. Bu durum "Batı edebiyatına ilişme, oraya eklenme" çabasıdır. Sonuna kadar oryantalist bir tavırdır.
Sayfa 30 - Doğu'nun Kafka'sı Kaç Tanedir?Kitabı okudu
254 öğeden 281 ile 254 arasındakiler gösteriliyor.