Edep Ya Hu

Mehmet Anıl
2012
Can Yayınları

2021 1. kitabı
Genç Osman döneminde yaşanan isyan ve oğlancılık kavramını farklı bir şekilde işlemiş. Baş karakterimizin devşirilmesi ve devamında ismin Ferhad'a en sonunda da kız Ferhad'a nasıl dönüştüğünü görüyoruz. Onunla birlikte acı çekip, o zamanlara gidiyoruz. Kitabı 80. anlatımında yazmayı uygun görmüş fakat sürekli yaşadıklarını unutmaya başladığını 81. anlatımında görüyoruz.
2017 31. kitabı
Osmanlıda yeniçeriliğe ve içinde gelişen hiyerarşiye farklı bi yerden bakmış yazar.oğlancılık kavramını işlemiş.burada kitap hakkında yapılan yorumlara biraz göz attım bazı yorumlar sanki kitaba fazla hoşgörüsüz yaklaşımlara sebeb olacak türden.neyse burada kişileri yargılamak için paylaşım yapmamak gerekiyor. "Kurnazlık çoğu zaman aklın işine mani olur." "Muhabbetin tadı altlı üstlüdür ağalar,nice aşkbaz yiğide,arkadan aheste beste yanaşıp kuşu,yuvasına usulca yerleştiriverirdim"
2015 422. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2015 16:48
Bu kitabı yazın Can Yayınları’nın D&R’daki 5 liralık kitap kampanyasından almıştım. Kitabın zaten ilgi çekici bir kapağı var ama eğer İnstagram’da bir takipçim tavsiye etmeseydi belki de kitabı almazdım. Kitap Genç Osman dönemindeki yeniçerileri ve onların yozlaşmalarını anlatıyor. Aslında kitapla ilgili ne söyleyebileceğimi tam olarak bilmiyorum çünkü çok anlatılabilecek bir kitap değil. Ancak okuyunca nasıl olduğunu anlayabilirsiniz. Ben şimdiye kadar hiçbir Türk yazarın bu kadar erotik yazdığını görmemiştim. Eğer eşcinsel erotizmi okumak istemiyorsanız bu kitaptan uzak durmanızı öneririm. Muhteşem Yüzyıl’a bile tarihimizi lekeliyor diyenler bu kitabı nasıl ıskalamışlar anlamadım.
2013 131. kitabı
osmanlıdaki yeniçeri kokuşmuşluğunu ve iktidar uğruna öldürülen genç osman'ın vahşice katledilmesini hüzünle okuyacaksınız.

Mehmet AnılYazar · 8 kitap
1962 yılında İzmir’de doğdu. İstanbul Saint Joseph mezunu Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. AIESEC bursuyla İtalya’da Credito İtaliano Bankası’nda staj yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü. 1989 yılında kendi şirketini kurdu. 2001 yılından bu yana yalnızca edebiyatla ilgileniyor. Pembe Otobüs romanıyla 2008 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazanan yazarın, yine Can Yayınlarından çıkmış, Geri Gelmemek Üzere (2003), Bitik (2005), Forbes Cinayetleri (2009) kitapları var. İzmir’de yaşıyor.