Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Efruz Bey Gönderileri

Efruz Bey kitaplarını, Efruz Bey sözleri ve alıntılarını, Efruz Bey yazarlarını, Efruz Bey yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İki gönül bir olunca samanlık nasıl seyran olursa, okuyan için de kitapları elde ettikten sonra kendi evi, kendi odası Haydelberg, Oxford, Sorbonne olurdu!
Sayfa 131 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
"Gidelim" dedi, "fakat kitaplarım?" "Adam sen de... Aşağıdaki köprünün ayağındaki çalıların arasına saklarız, dönüşte alırız." "Ya çalarlarsa?" "İki sene orada dursa kimse almaz. Kitap bu! Kimin ne işine yarar?"
Sayfa 87 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
Reklam
“Bir insan ne kadar hür olursa o kadar düşünür, ne kadar düşünürse o kadar ahlâklı olurdu.”
58 syf.
4/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
Efruz bey- Dikkat spoiler içerebilir!
Ömer Seyfettin'in 1919 yılında yazılmış bir eseridir. Ama tema İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra yaşanan toplumsal değişimlerdir. Ahmet bey uydurduğu yalandan sonra ismini de Efruz koyup yola devam etmiştir.. Ömer Seyfettin; hürriyet, adalet ve eşitlik gibi kavramların içeriğini bilmeden kullanan sahte aydın ve şarlatanlara dikkat edilmesi gerektiğini eleştirel ve mizahi bir dille anlatmaya çalışmaktadır. Pertev Naili Boratav bu esere Ömer Seyfettin'in Don Kişot'u der. Sahte aydınların ve buna aldanan halkın zayıflığı da hâlâ günümüzde devam eden sorunlar olması bakımından bu eser okunmaya değer. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
Efruz Bey
Efruz BeyÖmer Seyfettin · Anadolu Üniversitesi Yayınları · 20181,650 okunma
Kalkın, ey ehl-i vatan! Biz de şadan olalım, Bu "Jön Türk"ün uğruna Biz de kurban olalım...
Reklam
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Efruz Bey, Ömer Seyfettin'in 1919 yılında yazmış olduğu kısa roman türündeki eseridir. Romanda, İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra yaşanan siyasi, kültürel ve toplumsal değişimler Efruz Bey adlı karakter üzerinden mizahi bir dille anlatılmaktadır. Romanda, aydın yabancılaşması ve baskın karakterlere karşı halkın zaafı mizahi bir dille eleştirilmektedir. Efruz Bey adlı, gösteriş meraklısı ve her kılığa girebilen şarlatan bir karakter üzerinden dönemin genel görünümü çizilmeye çalışılmaktadır. Ömer Seyfettin; hürriyet, adalet ve eşitlik gibi kavramların içeriğini bilmeden kullanan sahte aydın ve şarlatanlara dikkat edilmesi gerektiğini eleştirel ve mizahi bir dille anlatmaya çalışmaktadır. Ayrıca, sahte aydınların ve buna aldanan halkın zayıflığı da hâlâ günümüzde devam eden sorunlar olması bakımından okunmaya değer bir eser olarak görülmelidir...
Efruz Bey
Efruz BeyÖmer Seyfettin · Beyan Yayıncılık · 20171,650 okunma
"Ey genç MUHARİR ! Gel ,sen bir kahraman ol! Nefsini düşünme. Boş gururu, menfaatperverligi bırak. Milletini uyandır. Senin milletin daha kendi ismini bilmiyor, kendi lisanını bilmiyor. Zaman yürümüş, o uyumuş geride kalmış! Dost sandığı, bağrına bastığı gizli düşmanları bütün servetini, bütün saadetini yağma etmiş! Senin milletin kendi vatanında bir köle, bir esir, bir bekçi, bir fakir ... Ona ilim, servet, saadet, duygu,ideal, ver! ..."
Sayfa 205
Geri163
960 öğeden 946 ile 960 arasındakiler gösteriliyor.