Davet Muhasebesi

Eğri Ağacın Gölgesi

Kazım Sağlam

Eğri Ağacın Gölgesi Konusu

Her bir ferdin ötekisi, kendisini kötülüğe sürükleyen ne ise odur. Bu bazen heva ve hevesimiz olur, bazen evladu alimiz olur, bazen mal mülk olur, bazen makam mevki olur. Demek ki beni ademin içinde, özünde zıtlıklar var ve bunların içerisinde ötekileştirilmesi gereken hasletler. Bir de öteki olduğu apaçık olan husular vardır. Mesela, içki içmek... (Arka Kapak)
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 51 dk.Sayfa Sayısı: 171Yayınlanma Tarihi: 2011Yayınevi: Buruç Yayınları
ISBN: 9786056222320Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

1010 üzerinden
2 Puan · 1 İnceleme

Eğri Ağacın Gölgesi Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Hatice

Hatice

@haticebesik
·
20 Ocak 2022 22:31
10/10 puan verdi
Kesinlikle tekrar okunması gereken bir kitap. Yormadan düşündürerek ilerliyor. Anlaşılmayan kelime neredeyse yok denebilir. Kendine, yanlışlarına tepkilerinin orantısının doğru veya yanlış oluşuna yukarıdan bakman gerekir ki bu olgunluktur kitap bu noktada yardımcı olabilir size. Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz düsturuyla çocuk eğitimine güzel bir bakış açısıyla yaklaşmış ve kişinin bireysel ve toplumsal fikir yapısı anlamında gelişmesine farkındalık katmaya yardımcı olacak bir kitap diye düşünüyorum.
Kazım Sağlam
Kazım Sağlam
14 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 63.6
Erkek% 36.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Kazım Sağlam
Kazım SağlamYazar, Derleyen, Çevirmen, Editör · 2 kitap
Kâzım Sağlam: 1952 yılında Elazığ’ın Palu ilçesi Tırmal/Üçocak köyünde dünyaya geldim. Doğduğumda köyümüzde yol, çeşme, elektrik yoktu. Senenin 5 ayı kış geçerdi… Ben böyle bir ortamda büyüdüm. İlkokulu köyde okudum daha sonra biraz medrese okudum. Öğretmen okuluna gitmek istedim. Şeyh Said torunlarından bir hocam vardı ama pek de tekin biri değildi. O benim öğretmen okuluna gitmem için yardım edecekti ama dedem buna engel oldu. O okuldan mezun olanların çok da iyi olmayacağını söyledi ve beni o okula göndermedi. İyi etmiş, çünkü büyüyünce oranın iyi bir okul olmadığını öğrendik. Sonra Diyarbakır’a taşındık. İmam-Hatip’e başladım bir daha Adanaya taşındık. Adana’da İmam-Hatip’i bitirdim. Sonra İstanbul Üniversitesine kaydoldum. Edebiyat Fakültesi Arap- Fars Dilleri ve Edebiyatları ile Türk Dili’ni okudum. Okuldan mezun oldum ve İstanbul’da kaldım.rnrn İstanbul’a gelişim 1976 yılıdır. Dolayısıyla peş peşe 3 göç yaşamış oldum. Göçün dolayısıyla kültür değişiminin nasıl bir şey olduğunu yaşadım. Bu hem kendi kaderim hem de ülkemin kaderiyle alakalı bir şeydir. Bu dönemde hem benim hayatım hem de ülke hızla değişiyordu. Bunların hepsinin izleri benim üzerimde vardır. Bazen diyorum ki "herhalde 200 sene yaşamışımdır" bazen de diyorum ki "20-30 sene ancak yaşamışımdır". Geriye doğru baktığımda köy hayatı benim için ayakta kalmamı sağlayan bir alt yapı oluşturmuş. Dirençliyim, zor şartlara dayanabiliyorum. Orada zor şartlara karşı edindiğim bir refleks oldu ve bu şehirde de kendimi böyle muhafaza ettim. Ben mezun olduktan sonra 12 Eylül ihtilali oldu. Cezaevine girdim ve çıktıktan sonra da evlendim. 2 oğlum 1 kızım var. Benim cemiyet işleriyle ilgilenmem üniversitedeyken başladı. Orada farklı çevreler vardı. Ülkücüler ve solcular gibi. Bir de biz vardık. Daha çok akıncılar çevresindeydik ve kendimize Müslümanlar diyorduk. Okula geldiğimizde Edebiyat Fakültesinde yoğun bir ülkücü baskısı vardı. Bunun üzerine bir grup arkadaş bir araya geldik ve nasıl hareket edeceğimize dair karar kıldık. Ükücülerden ayrı bir kimlik mücadelesi verdik. Bizim, Müslüman kimliğiyle kendimizi tarif etmemizi kabul etmiyorlardı. Ya sağcı ya solcu olmalıydık. Hem okulda hem de dışarıda durum böyleydi. Hamdolsun sonunda kabul ettiler kimliğimizi. Daha sonra İmam-Hatip mezunlarının yeri olan Tohum Neşriyatı işlettik. Sonra Kayıhan Yayınevinde rahmetli Burhanettin Kayıhan’la beraber çalıştım. Çağrı Yayınlarında akabinde 4 sene Çıdam Yayınevinde İsmet Özel’le beraber çalıştım. Bu arada arkadaşlarla beraber Değişim Dergisini çıkardık. Sonraları çevreler oluşturduk cemiyetler kurduk. İrfan Vakfını kurduk sonra da yollarımız ayrıldı ve Medeniyet Derneği’ni oluşturduk.

Eğri Ağacın Gölgesi Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
Hatice

Hatice

@haticebesik
·
18 Ocak 2022 18:43
Başkasının yanlışını söyleyerek ömür tüketmek, başkasının hayatını yaşamaktır.
32 etkileşim
Hatice

Hatice

@haticebesik
·
16 Ocak 2022 20:06
Putlar birbirini besler, biz eğer içimizdeki enaniyet putunu, kendine taparlık putunu yıkamamış, yıkmamış ve putumuzu yere sermemişsek meydanlardaki putları besliyoruz.
12 etkileşim
Hatice

Hatice

@haticebesik
·
18 Ocak 2022 15:11
Allah'ın rızası varılacak yer değildir. Mü'minin hayatı boyunca yapıp ettiklerinin sonucunda kazanılacak bir haldir.
14 etkileşim
Hatice

Hatice

@haticebesik
·
18 Ocak 2022 12:08
İnsan, kendisi ile, inandıkları arasında bir uyum sağlamalıdır, kendisi ile barışık olmayan, söylediklerine kendi kani olmayan insan çelişki yaşar. Çelişki zıtlığı doğurur zıtlık ilkeyi sarsar, sarsılan ilke ahlâkî zaaf oluşturur.
12 etkileşim
M.burak

M.burak

@Sarikomutan
·
09 Kasım 2018 08:26
Kendimi evliliğe hazır hissettiğimde, doksanıma basmış olacağım ve iş işten geçmiş olacak. Kim gömecek beni? Ailenin en genciyim, işte insanlar bu yüzden çocuk doğuruyor.  
2 etkileşim

Eğri Ağacın Gölgesi İletileri

Tümünü gör
Henüz kayıt yok