Modern Olmanın Anlamı

Orijinal Adı:
Al Qaeda and What It Means to Be Modern

Modernleşmenin yolu
2020 122. kitabı
'Modernleşmenin' yolunu milyonlarca insanın katledilmesi gibi gören Avrupa ve ona hayran doğulular... Hep bu yaman çelişkiyi sorgularım içimde. Modernleşme adı altında geçmişte ve günümüzdeki soykırımlarda kardeşlerimizi, canlarımızı, topraklarımızı yok eden ve bunu yaparkende dünyada 'kaliteli ırk' kalkanıyla tüm arsızlığıyla duran vampirlere büyük hayranlık besleyen insanlar. Stockholm sendromuna en somut örnek... Ve içimi acıtan en yaralıyıcı örnek. Geçen biri 'Avrupa modernleşmeyi çok güzel becerdi deyince yüzümdeki acı gülümseyle milyonlarca masumun kanları üzerinde dans ederek becerdi' oldu..
Din
El KaideJohn Gray · Everest Yayınları · 20049 okunma

John GrayYazar · 11 kitap
Oxford University'de siyaset düşüncesi dersleri verdi, halen London School of Economics'de Avrupa Düşüncesi profesörüdür. Hümanizm karşıtı düşünceleri ve politikanın klasik ikilemi olan muhafazakarlık ile sosyal demokrasinin artık eskisi gibi geçerli olmadığı kanaati geniş ilgi uyandırdı. Guardian ve Times Literaty Supplement'te yazıları yayınlandı. Yayınlanmış birçok kitabı arasında False Dawn: The Delusions of Global Capitalism ile Straw Dogs: Thoughts on Humans and Other Animals sayılabilir. Grey, iradeyi ve dolayısıyla ahlakı illüzyon olarak görür ve insanlığı başka yaşam biçimlerini silip süpüren bir canavar tür olarak tasvir eder. Grey, "İnsanlar ... Dünya'yı yok edemezler, ancak onları koruyan çevreyi kolayca mahvetebilirler" diyor.