Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

El Varakat - Fıkıh Usulü

El Cüveynî

El Varakat - Fıkıh Usulü Gönderileri

El Varakat - Fıkıh Usulü kitaplarını, El Varakat - Fıkıh Usulü sözleri ve alıntılarını, El Varakat - Fıkıh Usulü yazarlarını, El Varakat - Fıkıh Usulü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
[Şer'i] Hükümler yedi çeşittir: Vacip, mendup, mubah, mahzur (haram), mekruh, sa-hih, batıl. 1-Vacip, yapıldığında sevap, terk edildiğinde ise ceza gerektiren şeydir. 2-Mendup, yapıldığında sevap, yapılmadığında ise ceza verilmeyen şeydir. 3-Mubah, yapılmasında sevap, terkedilmesinde de ceza gerektirmeyen şeydir. 4-Mahzur [haram), terk edildiğinde sevap, yapıldığında ise ceza verilen şeydir. 5-Mekruh, terk edildiğinde sevap, yapıldığında ise ceza verilmeyen şeydir. 6-Sahih, nafiz [geçerli] alına özelliği olan ve dikkate alınan şeydir. 7-Batıl, geçerli oluş kendisine bağlı olmayan, itibar edilmesi de gerekmeyen şeydir.
96 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Kısa ve öz fıkıh usulü eseri. Hacmi büyük manası derin. Zamanın âlimlerinin öğrenciyken ezberledikleri bir eser. Bence şimdi de ilahiyat öğrencileri ezberlese pek çok faydasını görürler. Hem anlamak açısından hem ezberlemek açısından kolay. Ayrıca sadece Türkçe’si değil Arapça aslı da verildiği için dil gelişimine de katkı sağlıyor. Arapçası ile birlikte daha faydalı. Birden fazla okunabilir.
El Varakat - Fıkıh Usulü
El Varakat - Fıkıh UsulüEl Cüveynî · Beyan Yayıncılık · 201642 okunma
Reklam
Bir tek sahabinin içtihadı/görüşü, kavl-i cedide göre, diğer sahabiler için hüccet olmaz.
İcma', icma' edenlerin sözleriyle, fiilleriyle, bir kısmının sözüyle diğer bir kısmının fiiliyle gerçekleşebilir.
İcma; ''Bir dönem âlimlerinin herhangi bir olayın hükmü üzerinde ittifak etmeleridir." Sadece bu ümmetin icma'ı hüccettir, diğer ümmetlerin değil.
Şeriatın sahibinin (Allah Rasulü) birisinin sözünü takriri, onun kendi sözü sayılır, fiilini takrir de kendi fiili sayılır.
Reklam
Nazar, Bir mesele hakkında inceleme, araştırma yapma, bilinmeyeni elde etmek için bilinenleri bir kurala göre sıralama anlamında bir kavramdır.
Fıkıh, içtihat yoluyla elde edilen şer'i hükümleri bilmektir.
22 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.