Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 2

Eleştirel Pedagoji Dergisi

Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 2 Gönderileri

Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 2 kitaplarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 2 sözleri ve alıntılarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 2 yazarlarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye’de toplumsal gereksinmelere uygun çağdaş sosyal politikalar üretilememesi, birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli sorunlar yaratmıştır. Bunun en somut göstergesi olarak, eğitim sisteminin her kademesinde egemen olan yarışmacı eğitim anlayışı gösterilebilir.
ayhan uralKitabı okudu
Hümanist eğitim anlayışının yerleşmemesi durumunda, yarışmalar kahramanları, otoriteler itaatkârları, sistem statükocuları yetiştirmeye devam edecektir.
duygu erenKitabı okudu
Reklam
Yeteneklerine, kişisel özelliklerine saygı duyulduğu, desteklendiği ölçüde her çocuk başarılı olur. Ancak, önce “başarı” anlayışının değişmesi gerekir. Göz ardı edilen yeteneklerin ve mesleklerin, yüceltilenler kadar hayatta karşılığını bulması durumunda bireyin değerinden, eşitlikten söz edilebilir.
duygu erenKitabı okudu
Özgürlüğü, çocukluğu, soruları unutmak kadar, hatta ondan fazla, koşmak ve yarışmak, hayatın gerçeğidir. Yarışmacı eğitim anlayışının bir sonucu olarak çocuklar, ilgilerine, yeteneklerine, isteklerine, olanaklarına bakılmaksızın aynı sınavlardan, aynı sorulardan geçirilirler. Dersleri, meslekleri, hayatları konusunda seçeneksiz bırakılan çocuklar için seçenek bolluğu, çoktan seçmeli sınavlardadır.
Sayfa 74 - duygu erenKitabı okudu
……. Ve din dersi hocasının resmini yapan Kurşun kaleminle yık Mızraklı İlmihalin yeşil sarıklı iskeletini… Sen kendi cennetini kara toprağın üstünde kur. Coğrafya kitabıyla sustur, seni «Hilkati Âdem»le aldatanı… …….
Sayfa 73 - nâzım hikmetKitabı okudu
Aslında, dışlayıcı kamusal politika söyleminde, baskı altına alınan grupların entelektüel, dilsel, kalıtsal, cinsel veya suç eğilimlerine dair aşağılayıcı hayvani referanslar bulmak çok zor değil.
Reklam
Irksallaştırılmış dil politikalarının kalıtsal mirası Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda ve dünyanın diğer yerlerinde uzun bir tarihsel süreç içerisinde gerçekleşen dil çatışmalarına dayanır.
İki dilli eğitim hakkının yok edilmesi dünya üzerindeki ezilenlerin kültür ve dil alanında uluslararası alanda yürüttükleri mücadele tarihi içerisinde ele alınmalıdır. Dilin ırksallaştırılması, uygarlaşma kapasitesinin konuşulan dile göre sıralandığı antik Yunan’daki politik pratiği takip eder (Fredrickson 2002). Dönemin sınıflandırması içerinde “Barbarlık”, fiziksel dış görünüşten ziyade dille ilgili ayrımcılığa gönderme yapan ırksal bir kategoriydi. Antik Yunan’da, tıpkı modern ulus devlette olduğu gibi dil, sosyal statü ve vatandaşlık haklarının belirleyeni olarak önemliydi.