4 Mart 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

·96 syf.·
2024 73. kitabı
Elifce Muhammed Alperen Varol Bu inceleme 4 yıllık üyeliğim boyunca yaptığım tüm incelemelerin yanı sıra benim için en değişik ve en özel inceleme olacak çünkü ilk defa kendi yazdığım bir kitabı inceliyorum. Öncelikle şunu belirteyim ki 2019 yılında buraya üye olurken bu kitabın taslağı bile ortada yoktu, buraya üye olmasam bu kitap ortaya çıkar mıydı bunu da bilmiyorum cidden 1000Kitap platformuna üye olmasam belki de böyle bir kitap olmayacaktı. Elifce , 1000Kitap kitap ile ortaya çıktı, büyüdü, gelişti bu kitabın içerisinde ki şiirlerinin çoğunu burada ileti olarak yazmaya başladım, sonra biriktiler ve bir kitap hâline geldi parçadan bir bütüne yolcuğu resmen bu platform ile sağladım. İnsanın kendi yazdığı kitabı okuması çok garip bir duygu olmakla birlikte insana kendini çıplak bir gözle görme ve kendini muhasebe etme fırsatı veriyor. Kitabı okurken şunu farkettim, bazı yerleri daha iyi yazabilirmişim, bazı yerlerde çok abartılı bir dil kullanmışım bunu şimdi fark ediyorum ama şunu da söyleyebilirim ki bu satırları yazdığım o anlarda yazabileceğim en iyi hal ve en üst düzey satırlar bu satırlardı bunu biliyorum. Satırlarımı okuduğum da içimdeki ve kafamdaki o an ki duyguları çok iyi bir biçimde yansıttığımı düşünüyorum lakin bazı satırlar daha itidalli olabilirdi bunun farkındayım ama dediğim gibi o an yaşadığım ve düşüncemde, parmaklarımda olan duyguları en iyi ve en net şekilde bu satırlar da karşılıyordu. Şimdi olan düşünce yapımla aşırı bulsam da o gün olan düşünce yapım bunu gerektiriyordu ve öyle yazdım, iyi ki de yazmışım... :)
2024 18. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2024 00:00
Ötüken'den doğan güneşe benzer, beni zemheride yakar gözlerin.. ♪ Muhammed Alperen Varol'un kitabını okuyunca bu şarkı sözü aklıma geldi:) Hani Mustafa Yıldızdoğan'ın ya da Ali Kınık'ın hatta Ahmed Şafak'ın o memleket aşkıyla yanan tutuşan ozanlar, Asenalarına veda eylerdi ülküsüne bağlı AlpErenler... Efendim, ben şahsım adına şöyle düşünüyorum; beşerî aşka böylesine vurulmak derbeder eder insanı:) Hakikaten de okuduğum satırlarda tarihi edebi ne varsa sevdiğim mısralar pek çoktu, Allah dâîm muvâffak kılsın başkanım ^^ Ülkücü kardeşler bu kitap tam size göre, okurken bazı satırları sizi taa otağın orada ellerinizde oklar, at üzerinde dalgalanan saçlar hatra düşüyor. Tahayyülüm bu şekilde, yine de şöyle söyleyeyim; bu sevgi yani satıra aktarılanların ardında, vatan ve memleket aşkı hatta tasavvufi bir şiir olarak niyetlenmek de mühim.. açıkçası fâni bir erkek kadın kişisi harbiden o kadar değmiyor dermişim:) Biraz nükteli oldu, velhasıl kelam okumak ufkumuzu her zaman açar, keyifli okumalar^^
Şiir
ElifceMuhammed Alperen Varol · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202421 okunma
elif gibi dik boynumu sana eğdim kutlu cellat
2026 162. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 16:42
"Ey mehtap, sevgiliyi resmet göğe Bütün kâinat onun ışığıyla aydınlansın" Üzerine yüzyıllardır yazılan şiirler, söylenen türküler ve dudaklardan dökülen ah'lar... Aşkın dili sevdiğinizin dilinden ibarettir derler Elifce de şairin tüm sevenlerin sevdiğini bulabileceği bir dil. Öğrenmesi en kolay dillerden biri belki de aşkın dili, anne karnında verilmiş bu yeti belli ki.. Öyle ki bir anda aşkın dilinden konuşurken, aşkın dilini okurken buluyorsunuz kendinizi. Bu dilde uzman olmanın şartı belki yine binlerce ah'ta gizli... Şiirlerde gizlenen sevgiliyi, dizeler gözlerinizin önüne getiriyor ve bir anda cebeci istasyonunda sevgiliyi bekleyen bir aşık da siz oluyorsunuz. Ankara'nın şiirlere bu kadar yakıştığını bir kez daha görüyorum tam da şairin "Ankara'nın sokakları hep sana çıkarmış" dediği yerde. Hoş, aynı sokaklarda da birbirinize çıkmayan yollarınız olabiliyor.. Sevgiliye giden bir yol da şiirlerse, kitapta da o yollardan birine koyuluyorsunuz. Nereye, kime gittiğinizin bir önemi yok. Sadece gitmeniz gerektiğini iliklerinize kadar hissediyorsunuz. İncelememi yine kitaptan bir dize ile bitirmek istiyorum. Umarım dünya üzerinde aşka dair şiirler yazılmaya devam eder çünkü aşka en çok şiirler yakışıyor yahut şiirler en çok aşka yakışıyor.. Hasret dört bir yanımda duvar Duvarlardan geçip sana gelmek isterim ey yâr Özlem'in her gün ağır basar Sinemdesin her gün, her gece Herkes şiir diye okur Bunlar senin destanın Elifçe.

Muhammed Alperen VarolYazar · 0 kitap
1996 yılında Ankara/Çankaya ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Hayatının her safhasında Ankara vardır.