Dedem Sultan Abdülhamid’in Filistin Davası

Emanet

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu

Emanet Gönderileri

Emanet kitaplarını, Emanet sözleri ve alıntılarını, Emanet yazarlarını, Emanet yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Abdülhamid'in Filistin Davası
Kudüs’ü kuşatan İslam orduları başkumandanı Ebu Ubeyde b. Cerrah’tan aman dileyen ve Müslümanların Suriye şehirleriyle yaptıkları anlaşmalara benzer bir anlaşmanın kendileriyle de yapılmasını teklif eden Kudüs halkı şehri bizzat Halifeye teslim etmek istediğini bildirdi. Hz. Ömer, Ebu Ubeyde’nin daveti üerine Cabiye’den Kudüs’e gelerek şehri Patrik Sophronios’tan teslim aldı Kudüs halkıyla anlaşma imzaladı.
Sayfa 17 - MOTTOKitabı okudu
Abdülhamid'in Filistin Davası
MÖ. 20. Yüzyılda Filistin toprakları üzerinde Kenanlıların yerleşik olduğu bilinmektedir. Mısır’da köle olarak bulunan İsrailoğulları’nın Kızıldeniz’den geçirilerek Hz. Musa tarafından bölgeye getirilmeleri ise MÖ. 1200’leri bulmaktadır.
Sayfa 15 - MOTTOKitabı okudu
Reklam
Abdülhamid'in Filistin Davası
Çünkü Yahudiler sadece İsrail devletini kurmak derdinde değil, ‘’ Büyük İsrail’’ devletini kurmak derdindedir. Şimdi ise geçmişte Filistin’de yaptıklarını bugün Anadolu toprakları içersinde yapmakta, toprak satın alarak kolonyal faaliyetlerine devam etmektedirler, bizler bu tutum karısında çok uyanık olmak mecburiyetindeyiz.
Sayfa 13 - MOTTOKitabı okudu
Abdülhamid'in Filistin Davası
Yahudilerin toprak satın alma yolu engellemeye çalışılmıştır. Tüm bu gelişmeler üzerine Yahudiler, Osmanlı Devleti aleyhine propagandaya başlamış ve İstanbul’da ‘’intikam’’ adlı gizli bir cemiyeti kurmuştur.
Sayfa 13 - MOTTOKitabı okudu
Abdülhamid'in Filistin Davası
Sultan II. Abdülhamid Han 15 Temmuz 1891 tarihli iradeyle Filistin’de Yahudi yerleşimine karşı çıkma nedenlerini bir bir açıklamıştır. Hiçbir Yahudi’nin Osmanlı vatandaşlığına alınmayacağını e Yahudilerin Osmanlı topraklarına yerleşmesine müsaade edilmeyeceğini belirtmiştir.
Sayfa 13 - MOTTOKitabı okudu
Abdülhamid'in Filistin Davası
Toprakların %20’si mülk arazi şeklinde olduğu için YAHUDİLER BU KIMISINDA KOPARABİLDİKLERİNE yerleşebilmişti. Sultan Abdülhamid Han, 1883 iradesiyle, Yahudilere toprak satışını dolaylı yoldan engellemeye, bir taraftan da Hazine-i Hassa’daki şahsi mal varlığıyla Filistin’de mümkün olduğu kadar çok toprak satın alarak bu kapıyı kapatmaya çalışmıştır. 1892-1893 yıllarında İbrahim Hakkı Paşa, bundan böyle milliyet ayırımı yapılmaksızın, hiçbir Musevi’nin Filistin’de arazi satın alamayacağını mahalli kadastroya ve halka bildirmiştir.
Sayfa 12 - MOTTOKitabı okudu
Reklam
150 öğeden 151 ile 150 arasındakiler gösteriliyor.