Emperyalizmlerin Sosyolojisi

Joseph A. Schumpeter

Emperyalizmlerin Sosyolojisi Yorumları ve İncelemeleri

Emperyalizmlerin Sosyolojisi yorumları ve incelemelerini, Emperyalizmlerin Sosyolojisi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Emperyalizmlerin Sosyolojisi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.810 üzerinden
5 Kişi · 3 İnceleme
152 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Emperyalizmlerin Sosyolojisi
Schumpeter, üniversitede okurken en çok hayranlık duyduğum sosyal bilimcilerin başında geliyordu. İktisat, sosyoloji ve tarih onun yazılarında bir araya gelince mükemmel bir harmoni oluyordu. Bu kitap 1919 yılında deneme olarak yazıldı. Marksist emperyalizm teorisine karşı yazıldı. Çünkü o dönemlerde ve bugünlerde bile kapitalizm demek emperyalizm demekti. İşte Schumpeter bu denemesinde ikisi arasındaki farkı anlatıyor. 《☆☆☆》 Emperyalizm kapitalizmin özünden değil, yanlış politikalardan kaynaklanıyordu. Asıl itiraz ettiği, kapitalizmin kaçınılmaz olarak emperyalizme evrildiği iddiasındadır. Tarihi örneklerine baktığımızda temel olarak emperyalizm; bir devletin herhangi bir sınır tanımaksızın şiddet yoluyla genişlemeye yönelik amaçsız eğilimidir. 《☆☆☆》 Emperyalizm dizginlenemeyen bir milliyetçilik barındırır içinde. Çünkü ulusal duygulara sesleniş asla başarısız olmuyordu. Geçmişte de öyleydi, bugün de öyle. Her nerede bir halkın ruhunda bir boşluk doğarsa, özellikle yıpratıcı toplumsal reformlardan ya da bir savaştan sonra milliyetçi duygular devreye girer. Ve halk ortak bir amaçta birleştirilir. İşte bu eser birwz olsun kapitalizmi aklama, biraz Marksist teorinin hakkını verme eğiliminde. Schumpeter objektif ve herkesin takdirini kazanmış bir sosyal bilimci olarak üzerine düşeni çok güzel yerine getirmiş.
Emperyalizmlerin Sosyolojisi
Emperyalizmlerin SosyolojisiJoseph A. Schumpeter · Dipnot Yayınları · 06 okunma
152 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Joseph Schumpeter'ın okuduğum ilk kitabıdıydı, Pers İmparatorluğu, Mısır, Arap Yarımadası, İngiltere, Almanya, Fransa vb. yaşanan emperyalist düşünce akımları, Kapitalizim bunlara bağlı olarak yeni ortaya çıkan meslekler, insanların yaşam biçimlerinin değişmesi, hakkında bilgi sahibi olabileceğiz ve geçmişten günümüze emperyalizmin gelişme süreçleri ve nedenlerini açıklayan, gayet akıcı anlaşılır keyifli bir kitaptı.
Emperyalizmlerin Sosyolojisi
Emperyalizmlerin SosyolojisiJoseph A. Schumpeter · Dipnot Yayınları · 06 okunma
Reklam
152 syf.
·
Puan vermedi
·
27 saatte okudu
Schumpeter, kitabı yazarken ne yazık ki atıflara, referanslara ağırlık vermeden deneme şeklinde yazmış. Ayrıca editörlerin de bahsettiği “çeviri yapıldığı sırada oluşan anlam zorlukları” göze çarpıyor çünkü okurken sürekli olarak konudan koptuğumu fark ettim. Tam anlamıyla açıklayan, öğreten ve ciddi bir şekilde eleştiriyi karşı tarafa aktaran bir kitap olduğunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki. Okumaya başlarken almayı beklediğim hazzı alamadım. İyi okumalar.
Emperyalizmlerin Sosyolojisi
Emperyalizmlerin SosyolojisiJoseph A. Schumpeter · Dipnot Yayınları · 06 okunma