Kitaba ilk başladığımda bir olay çevresinde geliştiğini düşünmüştüm ama öyle değildi. Kitapta birden fazla hikaye vardı . Hepsi öğretici nitelikte idi.
Kitapta anlatılan hikayeler içinde birden fazla kopukluklar vardı.
Anlatılmak istenen güzel de, olmamış be abi. Çok sıkıldım okurken. Imla ve yazım yanlışları ile dolu olması da cabası. yaşanmış olması ilgimi çekmişti ve o şekilde almıştım ama sevemedim maalesef.
Kitapta ayrı ayrı hikayeler var.
Kapağı çok güzel ama çok fazla kopuktu hikayeler birbirinden. Bir türlü olayın içine giremedim. Çoğu yerde karışık geldi olaylar bana. Karman çorman olmuş gibiydi. Bazıları çok çok basitti. Öylesine yazılmış gibiydi. O yüzden pek beğenmedim
Öncelikle yorumum:kitabı beğenmedim doğrusu. Konusu/konuları çok sıradan bir kitap,günlük hayattan alınmış olaylar, sıkıcı bir dille aktarılmış.
Hadi en iyi kitaplarda bile ara sıra yazım hatası olur. Ama kitap yazım hatasından geçilmiyor?Böyle olunca,kusura bakmayın ama okuma hevesi kaçıyor insanın. "Yazar özenmemişse ben neden özeneyim ki?"diyorsun otomatik olarak.
Yazar uğraşmış didinmiş ama,yine de beğenmedim.
#okudumbitti#
Fuardan aldığım ve adını ilk defa duyduğum Fikret Eroğlu adlı yazarın Erguvan mevsimi kitabını bitirdim.
Kitap okuduğum türlerin aksine farklı öykülerden oluşuyor. İlk olarak Ali adında kimsesiz bir adamın hikayesini anlatıyor.
Ali'nin hayat hikayesini okurken hem üzüldüm hem de merak ettim.
Zeliha'ya da okurken çok üzüldüm. Ahmet öğretmen gibi hocalar çok az kaldı dünyada.
İki Mehmet'in hikayesi ise beni çok etkiledi. Erzurum olan hikayede kendimi buldum.
Çünkü çocukluğum orada geçti diyebilirim. Ankara da az çok tanıdığım bir şehir.
Adana ise benim hep görmek istediğim bir yerdi. Hikayesini okumak bana keyif verdi.
En çok ise şirket sahibi olan Selim ve Salih'in hikayesi beni çok etkiledi. Gerçekten orada dostluğun ne demek olduğunu anladım.
Genellikle üzüldüğüm bir hikayeydi. Puanım 10 üzerinden 10
#kumranyayinlari ile tanıştığım kitabım #fikreteroğlu #erguvanmevsimi #okudumbitti
Öncelikle böyle güzel kitaplara değer verip yayınladığınız için teşekkür ederim️️
Çok severek okuduğum bir kitaptı içinde kısa kısa hikayelerin olduğu bazıları anonim olmasına rağmen benim duymadığım ve çok sevdiğim bir kitap oldu birgünde 100 sayfa okudum neredeyse..
Ama en beğendikleri tabiki kitaba ismini veren erguvan mevsimi, Zeliha, zehranın kulübesi,süpürge, annemi satıyorum oldu...
Okumak isteyenler için pişman olmayacaklar bir kitap..
Kitap kapağına baktığımda hayalimden geçen farklı bir hikaye idi ama beklediğimden daha güzelleri çıktı️
...
....