Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur’an-Evrim Münasebetinde Usuli Hatalar

Eşref-i Mahlukatı Anlamak

Melikşah Sezen

Eşref-i Mahlukatı Anlamak Gönderileri

Eşref-i Mahlukatı Anlamak kitaplarını, Eşref-i Mahlukatı Anlamak sözleri ve alıntılarını, Eşref-i Mahlukatı Anlamak yazarlarını, Eşref-i Mahlukatı Anlamak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öte yandan paleontolojinin bulgularının yani fosil incelemelerinin bilimsel bir kimliğe sahip olması açısından taşıdığı buhran - çünkü geçmişle ilgili deney yapmanın imkansızlığı ve tabiat bilimlerinin ilkeleri ilk bölümde ele alınıştı- bugün 'simülasyon teknikleriyle aşılmaya çalışılsa da bu simülasyonlar daima yaklaşık ve makul olanı ön görebilir lakin belki de hiçbir zaman mutlak eş değer ölçüm sunamayacaktır. Çünkü fosille ilgili inceleme sadece o fosille değil onun çevresel koşullarıyla da yakından alakalıdır. Evrim gibi tesadüf faktörüne daima kilit bir rol biçen bir kabulün tesadüfü temin eden özel koşulları da tesadüfe irca etmesinin 'kaostan düzene çıkarma' açmazını meydana getireceği açıktır.
Sathi nazarla tüm tarihi malumatları, tüm eserleri ve haberleri silebilen bir yaklaşımın daha sonra ilim adına hakikati ifade ve temsil ettiğini iddia etmesi gerçekten inandırıcı olabilir mi?
Reklam
İnsan, tüm mahlûkåtan farklı, yaratılış ve donanım açısından maddi ve manevi üstünlüklerle nimetlendirilmiştir.
Çünkü bir Müslüman "mümin" vasfnı almış olmakla âlemin haricinde bir Kadir-i Mutlak'ın her an ve her şekilde tasarrufunu 'aklen, kalben ve filen' kabul etmiş olmaktadır.
Müslüman Allah, Peygamber ve dine dair kabullerinin tümünü Hz. Muhammed (s.av.)'in buyrukları ile belirleyen, şekillendiren ve sınırlayan kişiyi ifade etmektedir.
Reklam
Ayet-i kerimede yer alan herhangi bir ibareyi bizim anlayışımiza uygun düştüğü, tespit ettiğimiz/edilen bazı bulgularla muvafik olduğu için onu hemen te'vil etme hakkına malik değiliz.
Bilginin sıhhatli bir netice verdiği konusunda mutabık olunan üç kaynağı bulunmaktadır""; doğru haber, sağlıklı duyular ve akıl yürütme.
152 syf.
10/10 puan verdi
Tokatçı Evrim
Evrimin; hakikat değil, bilimsel olmayan bilimsel gerçeklerden ve haddi olmayan (konuştuğu konularla ilgili bilgisi olmayan ancak her konuda söz söyleme hakkı olduğunu düşünen) bilimadamları(!)nın aldatmacaları, hayalleri ve kuruntularından oluşan bir sapkınlık yumağı olduğunu ve evrimin, İslam'a muhalif olmadığını savunan, buna delil olarak - hadsiz, usûlsüz şekilde - Kur'an ayetlerini te'vil eden (aynı zamanda bazı Âlimlerin ve "Âlimlerin" evrime muvafık olan düşüncelere sahip olduklarını savunup bu şekilde ilgi çekip haklı olduklarını belirten, "Aaa bak demek ki olabilirmişş." diyen, ancak bahsettikleri âlimlerin evrimin "e"sinden dahi bahsetmemiş olduklarını göremeyen) din adamlarının(!) sahtekârlıklarını ve ahmaklıklarını... ortaya koyan güzel bir çalışma olmuş. Gördüğünüz yerde okuyun...
Eşref-i Mahlukatı Anlamak
Eşref-i Mahlukatı AnlamakMelikşah Sezen · Kayıhan Yayınları · 201968 okunma
"Kur'an-ı Azîmüşşân, insanların anlayışları nispetinde her düşüncesini ona nispet ve boca edebileceği sıradan bir metin değil, Zât-ı Bârî'nin mukaddes kelâmıdır."
Reklam
"Evrim hakkında konuşacak kimselerin biyoloji bilmesini istemek hak da İslâm adına, Kur'ân adına konuşacak ve hüküm verecek, tefsir gerçekleştirecek kişilerin İslâmî ilimler bilmesini istemek suç mudur bilinmez."
Istılahıyla, muhtevasıyla materyalist bir anlayışın inşasına hizmet eden evrim sunumunun tabir-i câizse birkaç İslamî kelime serpiştirmekle İslâm'a taşınabileceğini düşünmek en hafifinden saflık olsa gerektir. Kelime işçiliğini angarya olarak gören ve kendi bilim dilini Müslümanca inşa etmek zahmetine katlanmayanların, Müslümanları, bizim tasavvurumuza uygun olmayan anlatıları kabul etmediği için hata etmekle suçlaması doğru olmasa gerektir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Bizden önceki kitapların muharref olduğuna itikad ettiğimiz için tahrif edilen kısımlarda elbette bilimsel hataların bulunabileceğini kabul ederiz. Richard Dawkins gibi evrimi ateist kabullerinin kanıtı olarak telakki eden isimlerin İncil'deki ifadelerle savaşarak tüm semavî dinleri çürüttüğünü düşünmesi tam da böyle bir arızaya delâlet etmektedir.
Sayfa 119Kitabı okudu
Mütekaddim ulemânın meyveyi ağaca, yağmuru buluta hamleden cümlelere dahi temkinli yaklaşıp 'meyveyi ve yağmuru Allah'tan bil!' şeklindeki tembihlerine 'saflık' ve 'gereksiz takıntı' gözüyle bakanlar bizce bu mevzuyu tekrar düşünmelidirler.
Sayfa 127 - Evrim ve tesadüf teorisiKitabı okudu
148 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.