Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İlmin, Aydınlanmanın ve Anlamın Felsefesi

Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?

Mesud Topal

Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? Gönderileri

Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? kitaplarını, Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? sözleri ve alıntılarını, Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? yazarlarını, Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
120 syf.
2/10 puan verdi
Farabi yazısı sizi aldatmasın kitap Mesud Topal tarafından yazılmış fakat genel olarak ne kadar Farabi'yi anlatmak istese de başarılı olamamış fikrimce. Kitap yazı fontunun büyüklüğü olsun cümleleri yersiz uzatması olsun kitap sınavına çalışan liseli öğrencilerin yazımı gibi olmuş. Keşke yazarın dediği gibi Farabi ülkemizde daha fazla tanınsa ama bu kitap da yeterli bir kaynak değil. Farabi'nin kendi eserlerini okumak kesinlikle daha faydalı olacaktır.
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?Mesud Topal · Destek Yayınları · 20207,2bin okunma
Nerdee
Birbirlerine yardım eden insanların olduğu bir toplum, en mükemmel toplumdur.
Reklam
Farabi cahil insanı “bilgisiz insan” olarak tanımlar. Ve şöyle der: “Cahil insan (bilgisiz insan) yeme, içme, zevk peşinde koşan insandır. Bunların bazıları rahatlığın verdiği bolluk ile öfke duyularını kaybetmişlerdir. Bazıları ise tam tersine rahatlığın verdiği bolluk ile son derece öfkelidirler. Bunlar genellikle şehvetine düşkün insanlardır. Bedensel zevklerine tutsak olmuş bu insanların kendi arzuları dışında hiçbir hedefi yoktur. Onlar bu düşkünlüğün içinde debelenirken düşünmek, öğrenmek, sorgulamak gibi yeteneklerden de mahrumdurlar. Tamamen dünya zevklerine kendilerini kaptırmış bu insanlardan kendi nesilleri de zarar görecektir.
Aristo’nun Tanrı anlayışına baktığımızda her şeyin üzerinde duran mükemmel bir varlık görürüz. Aristo’ya göre Tanrı hem düşünen, hem düşünülen, hem de düşüncenin kendisidir.
İnsan kendi dışında olan dünyaya bakmak ve anlamakla mükellef olduğu kadar, kendi içine de bakmak ve anlamakla mükelleftir.
İnsanların düşünceleri ve inançları gerçekleri görebilmek için bir engeldir.
Reklam
Nedir bu devlet?
Platon adalet nedir sorusuna cevap aramak için ilkönce şu soruyu sormuştur. “Adil insan nasıl olur?” Bu sorudan da adalet nasıl olur ve adil toplum nasıl olur sorularını sorarak devlet nedir sorusuna gelir.
Aklını ve kalbini ikisini bir arada kullanmayan insan ilk önce kendine ihanet etmektedir.
İnsan bilmeye muhtaçtır.Bilmeyen insanın aklı ve ruhu boştur.
Reklam
Yıldızlı Alıntı
İnsanın alışkanlıklarını değiştirmemesi onun ruhsal olarak zedelenmesine neden olabilir.
Hissetmek gerçektir, ama her hissedilen şey gerçek olmayabilir.
Diderot insan tanımına direkt olarak hisset­mekle başlar ve “İnsan hisseden, düşünen, icat eden bir varlıktır” der. Hissetmek hayatımızın her alanında kullandığımız bir silah aslında. Bu silahı yararlı ve zararlı kullanmak da bizim elimizde. Hislerimizi aklımız ile yan yana koyabilirsek kendimize faydalı olan bir hayat inşa edebileceğimiz kesindir.
Sayfa 120 - Destek Yayınları | Felsefe: 23Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.