İlk Yayın Tarihi:
2022
İthaki Yayınları

2023 53. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2023 15:04
“kalbim gülleleriyle dayandı kapılarına alttan ala ala ama yıkarak mezarlarını” Diyor kitabında Ceren BiberCeren Biber FaşFaş Birbirinden güzel şiirlerin yer aldığı çok akıcı ve düşündürücü bir eser. Kısa süre de keyifle okuyabileceğiniz türden. Çok severek okudum. Herkese naçizane tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Ceren BiberCeren Biber Arka Kapaktan Alıntı: çıplak değilmişim gibi yapmayacağım bu çıplaklığı ben tırnaklarımla kazıyarak dişlerimi sökenlere minnet etmeden kazandım işte bu dünyanın küfretme biçimidir yani zaten senin olanı kazanmanı dayatmak
2022 84. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2022 10:47
Az söz ile çokça duygunun düşüncenin aktarımıdır şiir. Yazanın anlattığı ile okurunun anladığı aynı olmaz. Okurun duygu, düşünce ve hayata bakışı ile zenginleşir şiir. İşte böylesi bir şiir kitabının paylaşımı ile sizlerleyim. Hayatın içinden, bazen yanıbaşımızda bazen de çok uzağınmzda. Bazen tebessüm ettiren mısralar bazen düşündüren bazen de üzen. Ama hepsi de hayata, insana dair. Önceleri şiir okumak beni dinlendiriyor diye düşünürdüm. Zamanla anladım ki okuduklarını iç dünyasında yaşayan bir okurum ve şiir beni çokça düşündürüyor, yoruyor. İncecik bir şiir kitabı yüzlerce sayfaya, kısa bir şiir ise bir romana denk gelebiliyor gönlümde. İşte bu şiir kitabı da benim için romanlarca, hikayelerce idi. Tavsiyemdir
Şiir
Puan vermedi·64 syf.·
2024 40. kitabı
"Hış adlı dosyasıyla 2020 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’ne değer görülen grnç kalemlerden Ceren BiberCeren Biber 'in kısacık duygu dolu şiirini okuduk. Duygu düşüncenin okurda bıraktığı izlenimle harmanlanmış duygu ifadesi bence şiir.. Akıcı bır dille yazılmış önü açık bır kalem Şairle şiirinden geçtik tadımlık oldu tamda kıtabı gıbı .. "bu dökülen benden hiçbir şey eksiltmiyor ama yine de topla istiyorum (S:57) FaşFaş Şiirle, şiir tadında kalın FaşFaş
Edebiyat Şiir
2025 17. kitabı
Okunma: 01 Mart 2025 16:59
Kendisini heder edecek, kahredecek ve hatta dile düşürecek denli aşık biri Ceren Biber. Bunu mısralarında açık açık gösteriyor. Kitabın isminin “Faş” olması tesadüf değil elbette. Aynı şeyi Yine De Güzelsin’deki şiirleri okurken Sulhi Ceylan için de düşünmüştüm. Hatta bu kadar aşık olabildiği için Sulhi Ceylan’a üzülmüş dua da etmiştim.
Duygu ve Düşünce
2022 651. kitabı
Kendini ağırlığı ile tanımlayan huy İşte sana ezik parmak, kırık kalem, ölü nalbant Tartılıp ölçüleceğin neyin kaldı hem

Ceren BiberYazar · 2 kitap
Hış adlı dosyasıyla 2020 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’ne değer görülen Ceren Biber, Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde okudu. Mezun olduktan sonra “ne aradığını hatırlayabilmek için duruma uzaktan bakmak adına” hosteslik yaptı. Ardından “daha da uzaktan bakmak için” editörlük yaptı.