Faydasız Randevu

8.710 üzerinden
64 kişi
Puan vermedi·455 syf.·
2024 27. kitabı
Kıymetli bir entelektüel büyüğümüz İsmet Özel için şöyle bir ifâde kullanmıştı; -Sakın okumayın kafanız karışır okumazsanız da çok şey kaybedersiniz:)))
Felsefe ve Düşünce
2023 19. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2023 21:48
"Lâ ilâhe illallah diyebilmek için önce "Lâ" dememiz gerektiğini, "hayır" demezsek bize bütün hayırların kapalı olduğunu düşünmüyoruz." "Başkalarında gördüğümüz eksiklikler, çoğu zaman kendi eksikliklerimizdir." "İnsanlar çirkin oldukları için reddedilmez. Reddedilmeye müstahak vasıfları üzerlerinde taşıdığı için çirkindir insan." "Bir inek çalarsanız adınız hırsıza çıkar; ama bir ülke çaldığınız zaman size hükümdar derler." "Bir alacakaranlık içinde geçiyor hayatımız. Işığı farkedecek kadar karanlıkta ve karanlığı tanıyacak kadar aydınlık içindeyiz." "Hiç kimse asla aniden dalâlete sapıvermez." Bu ülkede eskiden bugüne kadar süregelen meselelere dair okuma yapmak isteyen herkese tavsiye ederim..
2024 38. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2024 13:39
Kısa, üç beş cümle ile İsmet Abiyi anlatmak mümkün değil. Peki ya uzunca? O da pek mümkün görünmüyor. Çünkü ne tarafından tutsanız bir yanı hep eksik kalıyor adeta. Size bir cümle ile bir hayat düsturu veren adamı bırakalım da anlatmayıverelim. Ama mutlaka okuyalım ve anlamaya gayret edelim. Ara ara fikirlerine katılmayıp kavga da edelim. Ama bir süre sonra göreceğiz ki; ona karşı sunduğumuz tezler bile onun bize öğrettiği şeylerden müteşekkil olacaktır. Acizane olarak anlatamadığım daha doğrusu anlatmak için çabaya girişmeye gerek duymadığım bir üstaddır İsmet abi benim için. Neden mi çaba duymuyorum? Çünkü onu anlamak herkese nasip olsun istemiyorumdur belki de. İşte böyle acayip işler. İsmet Özel ağabeyi mutlaka okumalı, anlamaya çalışmalı ve onla kavga edecek seviyeye gelinmeli. Allah üstada selamet versin, âmin. Bizlere de onu anlayıp, geçebilmek nasip eylesin, âmin.
2020 24. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2020 01:23
Okuduğum ilk İsmet Özel kitabı. İçinde kısa kısa yazılar var ve birbiriyle bağlı.Bu nedenle okumak çok zor değil. Okurken beni her anlamda düşünmeye iten , çarpıcı konulara değinilmiş bir kitap. Zaman zaman kendini tekrarladığı hissine kapıldım ve bazen İsmet Özelin o özel üslubuna alışmaya çalıştım.. Ama okuyun , yazılan konular hakkında düşünmemiz lazım, toplumca.
2017 36. kitabı
Kitap, biraz fazla kalın olmuş. Ilerleyen bölümlerinde kendini takrar ediyor. Klasik türk dizileri gibi. Ama ilginç bir şekilde akıcı. Bunun sebebi deneme yazılarının çok kısa olması. Bu sayede aman bunu okumaktan çok sıkıldım dediğim vakit bir bakmışım kitap ortalanmış. Bu bir strateji olsa gerek. Çünkü, yazarın hemen hemen bütün eserlerinde böyle bir duruma rastlamak mümkün. Içerik bakımından da çok yoğun bir eser ayrıca. Gerçekten de yazarın, bir derdi olduğuna kanaat getirebiliyorsunuz.