The Powerless Trilogy #3

Puan

7.410 üzerinden
94 kişi
2025 124. kitabı
Çok bilinen ve çok sevilen birkaç fantastik ve distopik serinin, neredeyse homojen sayılabilecek kıvamdaki bir karışımı olan bu seriyi ben çok sevdim, aşırı sevdim yahu…. Serinin son kitabına çok temkinli yaklaştığımdan mıdır?, aşırı dikkatli okumaya çalıştığımdan mıdır?, çoğu spoileri zaten bildiğimden midir? bilemiyorum ama son kitaptaki fazlasıyla çok olan aksiyonlar, dramlar, entrikalar beni pek şaşırtmadı, şokta etmedi. Kitt e karşı zaten hep önyargılıydım, bir hinlik bir cinlik bekliyorum ondan. Dolayısıyla da onun cephesinde olanlara karşı bir nefret duygum da oluşmadı. Geriye bana kaldı mı sevgi ve aşk duygusu. Ee bende onları hunharca içime çektim ve hunharca da tükettim.:) Ana karakterler Kai ve Pae kadar ekşi, tatlı ve tuzlu olmasaydı tabi ki seri hakkında çok farklı şeyler yazıyor olurdum. Ama Kai ve Pae nin aşklarının leylalık seviyesine ve şapşikliklerine o kadar bayıldım ki, aşırı bayıldım. Kıskançlıktan çatlatacak seviyeye getiren aşırılıkta sevimli, uyumlu, komik ve çekiciydiler. Velhasılı seriyi okuduğum için çok mutluyum. Yazımı çok akıcıydı, okuması keyifli, tatlı, komikti ve tabi ki diğer herşeyler Kai idi, Kai idi. O iki gamzenle nasıl da güzel sevdin be adam. Böyle bir sevgiye, adanmışlığa maruz kalamayan, yandan çarklısını bile göremeyen biz fani kadınlar için çok sinir bozucu durumlar.:))) Ayrıca belirtmek isterim ki; serinin içeriği tertemizdi, bolca flört ve küçük datlı ama anlamlı buseler vardı sadece.
Kitap Yorumu
2025 80. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 02:29
öncelikle kitap beklediğim kadar kötü değildi. hatta çok beğendiğim, güzel yazıldığını düşündüğüm bazı sahneler de vardı ve hatta inanır mısınız ben bu serinin bütün orijinalsizliğine rağmen potansiyeli olduğunu düşünüyordum ama çok fena harcandı bence. ve bunun sebebi tamamen yazar (artık beceriksizliğinden mi, bu kadar popülariteyi kaldıramamasından mı bilemem) 21 yaşında olduğunu öğrenince çok şaşırdım ama bu da sebep değil. günümüz popüler yazarlardan bakın mesela rebecca kuang haşhaş savaşı'nı yakın yaşlarda yazmış. yaşının küçük olması kötü bir yazar olması için bahane değil ve lauren açıkça kötü bir yazar da değil benim gözümde aslında -potansiyeli olduğunu düşünüyorum. ama dediğim gibi işte, powerless üçlemesiyle iyi bir iş çıkardığını düşünmüyorum. kitaba gelecek olursak öncelikle şunu belirtmek isterim ki yıldızı kesinlikle kai'dı. adam tüm kitabı sırtında taşıdı TEK BAŞINA ve bu puanı onun için veriyorum. yazara çok kızdım çünkü kai kitap boyunca resmen ikinci erkek muamelesi gördü ve hiç, hiç hak etmediği şeyler yaşadı. paedyn'e karşı duyduğu sevgi o kadar tek taraflıydı ki kahroldum onun adına. asla sahip olamayacağını bile bile, ve sahip olmak istemeye bile cüret etmiyordu çünkü hak etmediğini düşünüyordu. ah bebeğim bir bilsen gökyüzündeki bütün yıldızları nasıl da hak ettiğini... asıl hak etmeyen kişi paedyn. ayyy çıldırmak!!! yazar paedyn üzerinden güçlü kadın karakter yazdığını falan mı sanıyor? lütfen biri şu yazarlara küstah, dengesiz, bir dediği bir yaptığını tutmayan karakterlerin güçlü kadın karakter olmadığını söylesin - aynı şekilde her eline kılıç alan, iyi dövüşenler de güçlü olmuyor. (gerçi popüler kültür bizi ele geçirmeye devam ettikçe daha çok maruz kalacağız hem bu kişiliksiz, derinliksiz karakterlere/kurgulara, hem de özensiz, sırf
FearlessLauren Roberts · Beta Byou Yayınları · 2025231 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
2025 66. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 19:52
Nasıl yorum yazacağımı bilemiyorum. Kai benim için çok değerliydi. Hala da öyle ama aşkına kavuşmasına bile sevinemedim. Üçüncü kitap battıkça battı. Gereksiz dramlar, sırlar, aksiyonlar. Genellikle serilerin son kitapları çok sevilir ama bu çorba olmuş. Spoi ola bilir belki bilmiyorum. Kai Pae'i bulub getirdi. Ilk önce getirmemeliydi. Krallığa döndüler biraz da aşık olarak döndüler. Paenin aşkı sorgulanır çünkü arendaki dövüş dışında kalbinden geçenleri pek göremedik. Ama Kai ben ondan aşkı için savaşmasını, Krallığı bile yakmasını bekliyordum ama o Mecnun gibi ahu zar eylemekle meşgul. Kitap son 400 sayfaya kadar ikisi arasında flört, yakınlaşma , azıcık kıskançlık okuduk. Son 100 sayfa da yazar ne bulmuşsa, aklına ne gelmişse yazmış. Hiç aklıma gelmezdi Kitt için üzüleceğim. Bana göre kardeşinin hoşlandığı kıza ta en başından sulanan bir adam. Ama son 50 sayfa da adam kötü biri olup çıktı. Sanki yazar Kai ve Pae'i nasıl bir araya getireceğini bilememişte böyle bir şey düşünmüş. Babasından bile kötü oldu. Bunu diğer üç kitapta azar azar görseydik belki inandırıcı olurdu ama 3 kitaplık bir seri de son anda görünce adam " he yav he en kötüsü sensin" oluyor. Yani bütünüyle son olaylar da hic birinde vauv olmadım. Artık bitse de gitsek havasındayım. Kai karakterini aşırı sevdim. Benim hüzünlü kekim ama fazla korkak karakter malesef. Pae kararsız bir tip. Birinci kitaptan eh işte de son iki kitapta sevmedim kendisini. Son olarak da okumasanız da bir şey kayıp etmezsiniz.
2025 125. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 19:21
Helloo 2025 yılıma damga vuran, uzunca süre kalbimde yer edecek olan o seriye veda ediyorum. İlk kitap çok güzeldi, ikinci kitap muhteşemdi lâkin o ikinci kitabın sonunda yaşadığım şok benim başımı eğmemişti benim başımı yere düşürmüştü. Ve aylar sonra üçüncü kitaba tüm bu hissi duygularla başlayıp bitirdim. Kai, kardeşi ve yeni kralı Kitt’in buyruğuyla hayatının en büyük acısını ve belkide kaybını yaşar. Şimdi ilk iki kitabı okumayanlar için spoiler olmasın ama o duyuru benimde asla beklediğim bir duyuru değildi. Kitt'in yaşadığı deliliği ikinci kitaptan itibaren takip ediyorduk. Bu kitapta daha sakinleşmiş daha aklı başında olması yüreğime birazcık su serpti. Aldığı yeni kararlar Kai ve Paedyn'i zor durumlara soksada ne Kai ne de Pae Kitt'den vazgeçmiyor. Şimdi zaman Sıradanlarla Seçilmişlerin bir arada yaşamaya başlaması ve kaynaşması.Kitt'in büyük planları var ve bu planından da asla vazgeçmiyor. Hal böyle olunca Kai ve Pae'de Kitt'e destek oluyor (olmak zorunda kalıyor da diyebiliriz) Şimdi bu kitap kesinlikle ilk iki kitabın anca getir götürünü yapar. 300 sayfaya kadar abartısız dümdüz okudum. Neyseki Pae yeniden sınavlara girmek zorunda kalıyorda arada Sarayın dışına çıkabiliyoruz. Tabii bir de Kai'nin imkansıza evrilen aşkını okuyoruz da aşk acısıyla beraber "ayiiii ne de güzel seviyor keşke benim olsa" diyip ruhumuza heyecanı katarak okumanın keyfini çıkarabiliyoruz. Final kitabı olmasından mıdır nedir okurken sürekli tekrara düşmesi yorucuydu, canım Malakai'm ve son 100 sayfa olmasa yerden yere vurabileceğim bir kitap bile olabilirdi. Sonlara doğru ortaya dökülen gizli sırlar ve yanlış bildiğimiz doğrular kitabı çok başka boyuta taşıdı. Bu kitapta MalaKai'mi ne kadar sevdiysem Pae'den o kadar nefret ettim. Tebrikler büyük başarı Herşeye rağmen iyi
2026 17. kitabı
Bitirmem dediğim seriyi bitirdim. Yazmak istediğim çok sey var ama en çok da Paedyn'nin midesizliğini yazmak istiyorum Sanırım hep şu cümlede kalacağım; "Iki kardeşten birisi sevdiğim adam, diğeri de ömrümü geçireceğim adam" yani bence o kadar uzatmaya gerek yoktu bu kısmı ama neyse ki kurgunun sonunu guzel bağladılar. Şu bahsettiğim olay dışında olmasını beklediğim gibi bitti kitap. Ve bir seriyi daha final yaptik... Okunabilir bir seri, her olayın, her oyunun bir nedeni var. İlk kitaptan itibaren sizi icine çekiyor. Ozellikle ilk iki kitap her zaman favorim olacak. Son kitabi toparlama kitabi ve bağlama kitabi olarak düşünebilirsiniz.