Kolektif
19. yüzyılın en önde gelen düşünürlerinden Nietzsche, hakikat, ahlak, nihilizm ve varoluşun anlamına dair teorileriyle Batı felsefesi üzerinde büyük etkiye sahip olan bir kültür eleştirmeni ve filozofuydu. Başka bir deyişle Nietzsche, Batı felsefesindeki en devrimci ve yıkıcı düşünürlerden biriydi. Friedrich Nietzsche'nin eserleri, yayımlandığı ilk günden bu yana dünyanın her yerindeki okuyucuları büyülemeye devam ediyor. Bu kitapta, Nietzsche’nin düşünce dünyası ve felsefesinin özünü oluşturan fikirlerini ve bu fikirleri yansıtan aforizmalarını bulacaksınız.
152 sayfa

152 syf.
Puan vermedi
Bazı cümleler gereksiz yere karmaşık geldi. Bu durumun yazardan mı yoksa çeviriden mi kaynaklandığını bilemiyorum ancak daha basit cümle kalıpları tercih edilebileceğini düşünüyorum. Öte taraftan Nietzsche’yle ilgili güzel bir bilgi paketi sunuyor kitap, başlangıç okuması olarak değerlendirilenilir.
Felsefesi ve Aforizmalarıyla NietzscheKolektif · Maya Kitap · 202324 okunma
152 syf.
6/10 puan verdi
Nietzsche'nin felsefesini ve aforizmalarını içeren bu kitap, onun düşünce dünyasının ve felsefesinin özünü yansıtma konusunda derinlik sunmuyor. Özellikle 'Böyle Söyledi Zerdüşt' gibi daha kapsamlı bir eseri okuduktan sonra bu kitap gerçekten yetersiz kaldı. Okuyucuyu Nietzsche'yle tanışmaya daha çok çekecek söylemler ve aforizmalar tercih edilebilirdi. Herkesin Nietzsche okuduğu ütopik bir toplum düşünsenize! Neyse, Nietzsche konusunda fazla bilgisi olmayan okuyucular için bu kitabı başlangıç olarak tavsiye edebilirim, ancak daha ileri seviyedeki okurlar için uygun değil. Herkese keyifli okumalar!
Felsefesi ve Aforizmalarıyla NietzscheKolektif · Maya Kitap · 202324 okunma

Kolektif
KolektifYazar · 9710 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik
" gibi yayınlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.