Herkese iyi okumalar dilerim.
Öncelikle kitabın yazılış amacının, tarih, strateji, yönetim bilimi olmadığını belirtmek istiyorum. Zaten kitabın ele alınış biçimi birbirinden bağımsız elli bölümde, Atatürk'ün liderlik özelliklerinin tek tek açıklamaları ile yapılmış olması, bu eserin öncelikle kişisel gelişim üzerine olduğunu gösteriyor.
Bu nedenle, kitabı bir tür kişisel gelişim üzerine yazılmış eser olarak değerlendireceğim için, kendi alanında ele alınış, yöntem, açıklama, delillendirme, tanık gösteme açısından çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Gerçekten kendine has yöntemi ile bir yöneticinin, bürokratın, müteşebbisin okumasının faydalı olacağını değerlendiriyorum.
Lakin, şahsi fikrime göre, Mustafa Kemal Atatürk'ü seven, yolunu takip eden biri olarak, eseri akademik, yöntem olarak çok sıkıcı buldum.
Bunun yanında, Atatürk'ün liderlik özelliklerini tüm dünya kabul etmiş, dünyanın dört bir yanında adına heykeller, anıtlar dikilmiş bir insandır. Elli maddeden fazla liderlik özelliği olduğuna inanmıyorum zaten ve elli özelliğin çok detaylı anlatılmasını da fazla bulduğumu itiraf etmeliyim.
İçindeki değerli anekdotlar ile Atatürk'e ait sözlerin de paylaşıldığı düşünüldüğünde kitabın okunabilir olduğunu değerlendiriyorum.
İncelememi Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri ile bitirmek istiyorum:
Umutsuz vaziyetler yoktur.
Umutsuz insanlar vardır.
Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.