Felsefeye Giriş

8.610 üzerinden
364 kişi
2020 21. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2020 20:33
Kitap isminin hakkını eksiksiz olarak vermiş. Gerçektende felsefeye giriş için (pedagojik tabirle) hazırbulunuşluk düzeyini artıran ve felsefe tarihi için iyi bir alt yapı oluşturan bir çalışma olmuş. Yazarın eline sağlık.
2019 30. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2019 10:59
Birçok okurun da söylediği gibi çok kolay okunan bir metin. Kendini bir felsefi görüşe yakınlaştırmamış bir bakışın izi tüm bölümlerde hissediliyor. Felsefe alanlarını oldukça temelden anlatması ve o alanlara dair eleştirileri de eklenmesiyle insanın zihin yolculuğunda kendi birikimi nisbetince bir tercih yapmaya sevk edecek bir usül.
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Vadi Yayınları · 20081,480 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
2017 27. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2017 00:00
Üniversitede felsefeye giriş dersinde okuduğum bu kitap 17 yıl sonra hala başucu kitabım Yazara çok müteşekkirim.Anlatımı , konu içinde yaptığı sorgulamalar ile bir giriş kitabının da ötesinde. Felsefeye ilgi duyan herkese tavsiye ederim
Felsefe
Doyurucu
·423 syf.·
2026 19. kitabı
Bu zamana kadar anlayarak ve özümseyerek okuduğum ender felsefe kitaplarından birisi oldu. Sıkmadı, bunaltmadı ve keyif verdi. Dili çok sade ve anlaşılır bir üslup vardı. Tavsiye olunur... Kitapla ve sağlıcakla kalın...
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20131,480 okunma
Felsefe daima yolda olmaktır!
·423 syf.·
2020 109. kitabı
“Soruşturulmayan, üzerinde düşünülmeyen bir hayat, yaşanmaya değmez.” -Sokrates Eser adı üstünde tam bir felsefeye giriş mahiyetindedir. Birçok felsefe kitabının aksine ne ağdalı, anlaşılması güç, zorlu, keşmekeş bir dile ve anlama sahip ne de okumayı sıkıcılaştıran, gereksiz bilgi yığıntısından oluşan vakit kaybı bir türe mensup. Gayet keyifli, öğretici, objektif, birbirinden ilginç sorular ile bilgi ve tartışma yoğunluklu, felsefeye dair merakı olan okuyuculara; felsefe ile ilgili temel bilgilere ulaşabileceğini (temel diyorum çünkü konu ve kişiler olarak mufassal bilgilere değinilmemiş, değinilmemesine rağmen kitap bitiminde her konusundan minimumda olsa okuyucu da fikir ve yorum kabiliyeti oluştuğunu içtenlikle belirtmek isterim(: ), örneklerle, bilim-sanat-din ile ilişkilerine, filozofların görüşlerini yerinde ve kısa da olsa açıklayıcı bir biçimde yer verilmesiyle -ki birçok konuda fikir ayrımına düşen bu filozofların kuramları, düşünüşleri, fikirleri, hangi konuda zıtlığa düştükleri bence çok yerinde ve güzel açıklanmıştı- oluşan ruhsat tanıyabileceğiniz bir kitap. Kitabın sonunda bulunan mini felsefe sözlüğü ise oldukça işe yarar ve sağlıklı idi. Sanırım tek kusuru -okumuş olduğum yayınevinin mi kusuru bilemiyorum gerçi- yazım hatalarına sıklıkla rastlamam olsa gerek. 1.Bölüm: Felsefeye Giriş 2.Bölüm: Bilgi Felsefesi 3.Bölüm: Bilim Felsefesi 4.Bölüm: Varlık Felsefesi 5.Bölüm: Ahlak Felsefesi 6.Bölüm: Siyaset Felsefesi 7.Bölüm: Sanat Felsefesi 8.Bölüm: Din Felsefesi 9.Bölüm: Eğitim Felsefesi Olmak üzere 9 bölümden oluşan bu karışık ve girift tartışmalar silsilesininde yakamızı bırakmadığı ilginç dünyayı ziyaret etmeye sizleri de davet ediyorum. (: Bundan sonrası bazı bölümlere kendimce yorumlarımı da katarak ve edindiğim bilgiler dahilinde değinmek
Felsefe
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20131,480 okunma