Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Felsefeye Giriş

Ahmet Arslan
Elinizdeki kitap bir felsefeye giriş kitabıdır. Bir felsefeye giriş kitabından beklenen şeyler, felsefenin kendisi, felsefe ile bilim, sanat, din gibi diğer temel kültürel etkinlik arasındaki ilişkiler, felsefenin ana kavram ve problemleri, felsefenin belli başlı ilgi alanları ve disiplinleri, bu alanlarda ve disiplinlerde temayüz etmiş filozoflar tarafından geliştirilmiş olan kuramlar, ortaya atılan görüşler, felsefi akımlar hakkında derli toplu, açık, öz, yeterli bilgiler vermesi, kısaca felsefeye doğru ve sağlıklı bir giriş sağlayabilmesidir. Dilimizde telif ve çeviri eser olarak sayısı sınırlı olan felsefeye giriş türünden eserlerin sahip oldukları önemli meziyetler yanında bazı kusurları da bulunmaktadır. Örneğin, yazarların bakış açısını gereğinden fazla yansıtmaları, felsefenin aynı ölçüde önem taşıyan disiplinlerinde bazılarını diğerlerinin aleyhine olarak ihmal etmeleri, özellikle yabancı dilllerden yapılan çeviri eserlerde felsefe tarihi içinde yer alan İslam flazoflarının felsefe tarihine katkılarından sözedilmemesi gibi. Kitabın daha olgunlaştırılmış ve zenginleştirilmiş 6. baskısındaki bu haliyle; hedeflediği ana okuyucu kitlesi olan üniversite felsefe bölümlerinde okuyan veya bu bölümlerden ders alan öğrencilere, liselerde felsefe derslerini okutmakla görevli felsefe grubu öğretmenlerine ve nihayet felsefeyle ilgilenen, onun hakkında yeterli ve sağlıklı bilgi sahibi olmak isteyen, farklı alan ve mesleklerden geniş aydın gruplarına daha yararlı olacağını umarız.
Yazar:
Ahmet Arslan
Ahmet Arslan
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 49 dk.Sayfa Sayısı: 276Basım Tarihi: 2008İlk Yayın Tarihi: 1994Yayınevi: Vadi Yayınları
ISBN: 9789757726258Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
276 syf.
7/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
Kitap isminin hakkını eksiksiz olarak vermiş. Gerçektende felsefeye giriş için (pedagojik tabirle) hazırbulunuşluk düzeyini artıran ve felsefe tarihi için iyi bir alt yapı oluşturan bir çalışma olmuş. Yazarın eline sağlık.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Vadi Yayınları · 20081,414 okunma
Reklam
276 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Birçok okurun da söylediği gibi çok kolay okunan bir metin. Kendini bir felsefi görüşe yakınlaştırmamış bir bakışın izi tüm bölümlerde hissediliyor. Felsefe alanlarını oldukça temelden anlatması ve o alanlara dair eleştirileri de eklenmesiyle insanın zihin yolculuğunda kendi birikimi nisbetince bir tercih yapmaya sevk edecek bir usül.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Vadi Yayınları · 20081,414 okunma
276 syf.
10/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Üniversitede felsefeye giriş dersinde okuduğum bu kitap 17 yıl sonra hala başucu kitabım Yazara çok müteşekkirim.Anlatımı , konu içinde yaptığı sorgulamalar ile bir giriş kitabının da ötesinde. Felsefeye ilgi duyan herkese tavsiye ederim
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Vadi Yayınları · 20081,414 okunma
423 syf.
9/10 puan verdi
Felsefe daima yolda olmaktır!
“Soruşturulmayan, üzerinde düşünülmeyen bir hayat, yaşanmaya değmez.” -Sokrates Eser adı üstünde tam bir felsefeye giriş mahiyetindedir. Birçok felsefe kitabının aksine ne ağdalı, anlaşılması güç, zorlu, keşmekeş bir dile ve anlama sahip ne de okumayı sıkıcılaştıran, gereksiz bilgi yığıntısından oluşan vakit kaybı bir türe mensup. Gayet
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20131,414 okunma
Reklam
423 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
Dünyaca ünlü fizikçi bilim adamı Richard Feynmann’ın dediği gibi ;”eğer bir konuyu karşıdakine basit ve anlaşılır şekilde anlatamıyorsam ,konuyu anlamamışsın demektir. “ Ahmet Arslanı televizyon programlarından tanıdım iyiki tanımışım bu ülke için bir şans olduğunu düşünüyorum!
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20131,414 okunma
423 syf.
·
Puan vermedi
·
183 günde okudu
Türkiyede bilimsel kitaplar çoğunlukla içerik,anlatım, kavramları doğru verme gibi özellikler yönünden yetersiz ve başarısızdır. Gerçekten bir konuda sağlıklı bir öğrenme istiyorsanız İngilizce kaynaklardan yararlanmak zorundasınız. Felsefe alanında bilgilerimi tazelemek ve toparlamak için Kenneth Shouler'im oldukça güzel hazırlanmış Felsefeyi Anlamak kitabını almıştım. Bir televizyon programında ise İlber Hoca Ahmet Arslandan bahsetmişti. Buna dayanarak bu kitabı da daha sonra okumak üzere aldım. İlk olarak kitaba göz attığımda şaşırtıcı bir şekilde anlatım gücü, kavram ve konuların sıralanışı, temel bilgiler arsında kopukluk olmaması gibi normalde beklediğim eksikliklerin hiç biri yoktu. Çok başarılı bir kaynak. İlber hocanın büyüklüğü de bir kez daha anlaşılmış oldu.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20131,414 okunma
350 syf.
10/10 puan verdi
Ahmet Arslan herkesin bildiği gibi ülkemizde felsefe alanında en önemli isimlerinden. Kitap üslup olarak gayet akıcı ki sanıyorum hoca buna çok dikkat ediyor çünkü felsefenin herkesin anlayabileceği bir şey olabileceğini düşünüyor. Ahmet Arslan kitabı ilk olarak 1994'te yayımlamış ve kısa sürede büyük ilgi görmüş. Bunun üzerine ilerleyen
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · BB101 Yayınları · 20171,414 okunma
365 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
94 günde okudu
Merhaba; Felsefeye ilgi duyan ve felsefe ile ilgili bir şeyler öğrenmeye yeni başlayan herkese tavsiyemdir. Özellikle felsefe öğrenmek isteyip de çekinen, korkan ve felsefe okumalarını zor bulan herkese şiddetle tavsiyemdir. Çünkü okurken fark edeceksiniz ki Ahmet Arslan felsefeyi herkesi anlayabileceği sadelikte anlatan eşsiz bir kalem. İnanıyorum ki bu konuda sizi tatmin edecektir bu kitap. Sanki özellikle herkese felsefe öğretebilmek amacı ile yazmış bu kitabı, zaten kedisi herkesin felsefe öğrenmeye ihtiyacı olduğuna inanır. Kitaba başladığınızda ilk önce 'Felsefe Nedir?' sorusunun cevabını alıyorsunuz. Ardından 11 farklı başlık altında felsefenin farklı türlerini öğreniyorsunuz. Ve her bölümü kendine has tarzı ile anlattığı için keyif alarak okuyorsunuz. Zamana yararak, özümseyerek, hatta bir ders kitabı gibi notlar alarak okumanızı tavsiye ederim. Ahmet Arslan okumalarına devam edeceğim mutlaka. Herkese keyifli okumalar dilerim. Youtube kanalım için; youtube.com/channel/UCfOYAd...
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · BB101 Yayınları · 20171,414 okunma
Reklam
365 syf.
·
Puan vermedi
·
133 günde okudu
Ahmet Hocanın akıcı ve karmaşık olabilecek konuları bile sadeleştirebilen anlatımı ile hepimiz için kavranabilir kıldığı felsefeye mükemmel bir başlangıç kitabı.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · BB101 Yayınları · 20171,414 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
Kütüphanemiz de olmalı. Evet evet olmalı, felsefe ile ilgilen ya da ilgilenme en az iki kere okunmalı... Dili ağır ve karmaşık gelmeyen tadında bir eser. Zaten Ahmet bey bu iş ben de diyor her satırda. Yılların o ilmi ve emeği kitabı nasıl kötü yapabilir ki teşekkürler hocam.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20101,414 okunma
344 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap, adından da anlaşılabileceği gibi felsefeye en temelden başlamak isteyenler için baş ucu kitabı mahiyetinde bir eser. Ahmet Arslan Hoca Türkiye'de felsefe konusunda şüphesiz, en önemli isimlerden birisi. Üslûbunun sade, anlaşılır ve duru olması onun kitaplarını birçok felsefe tarihçisinden ayırıyor. Gereksiz süslenmiş cümlelerle, filozoflara özel terimlerle ve ileri seviyedeki felsefî terimlerle bezenmemesi kitabı, felsefe okumalarına başlamak isteyenler için gerçek anlamda eşsiz kılıyor. Kitabın her sayfasında geçen konu ve isimler tek tek araştırılarak ve haklarında geniş bilgiler edinilerek felsefe ve filozofların birkaçı için ciddi anlamda bilgi sahibi olunabilir. Kitabın bölüm bölüm olması (ahlâk felsefesi, eğitim felsefesi, varlık felsefesi vb.) okunabilirliğini artırıyor. İlginizi çeken anları da seçerek seçici okuma yapmanız mümkün. Bu kitapla birlikte Warburton'un ''Felsefenin Kısa Tarihi'' isimli kitabının okunması ve Ahmet Cevizci Hoca'nın ''Felsefe Tarihi'' isimli kitabının başvuru kaynağı olarak kullanılması edinilecek bilgileri daha sağlam temellere oturtacaktır.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · BB101 Yayınları · 20171,414 okunma
365 syf.
·
Puan vermedi
·
183 günde okudu
Beni felsefenin derinliklerine sürükleyen,ilgi alanım olan dalın içimde daha da pekişmesini sağlayan caaanım kitap.Kitabı okurken kendimi kâh yunan filozoflarının arasında,kâh o dönemin taş duvarları arasında kâh bir sanat eserinin önünde buluyordum.Akademik bir kitap olmasına ve benim branşım olmamasına rağmen,dili o kadar anlaşılır,o kadar iyi bir ifade tarzıyla anlatılmış ki felsefeye hiç ilgisi olmayanlar dahi okudukça okumak isteyecekler.Kitabın adını ilk olarak takip ettiğim bir youtube kanalında duymuştum ve sunumu yapan akademisyen bu kitabı roman okur gibi baştan sona okumayın diye tavsiyede bulunmuştu ancak ben tam da bu şekilde okudum sırayla.Buna rağmen çok fazla beğendim ve bırakamadım.Bu kadar uzun sürede bitirmiş olmamın sebebi ise her bir felsefe dalını ilmek ilmek işlememdir adeta.Bi video,bi kitap şeklinde dönüş yapa yapa her bir felsefe dalını pekiştirmeye çalıştım.Felsefenin her türü mevcut neredeyse.Eğitim felsefesi,din felsefesi,bilim felsefesi,sanat felsefesi,ahlak felsefesi vs…Benim en çok dikkatimi çeken eğitim,sanat,ahlak ve hukuk felsefesi oldu.Tabi okudukça bazı filozoflar hakkında da hayal kırıklığına uğramadım değil,özellikle Aristoteles ve Platon beni hem şaşırttı hem de daha fazla onlar hakkında araştırmaya yöneltti.İzlediğim videoda bu kitabı ve benzerlerini okuyunca sizin hangi filozofa yöneleceğinizi belirleyeceksiniz denmişti,ben sanırım Bakunin ve Marx’a doğru yükseliyorum.Kitap tam anlamıyla felsefeyle ilgilenmeye başlayanlar için efsane.Çok beğendim.İlgilenenlere bol sorgulamalı,araştırmalı okumalar diliyorum :))
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Serbest Kitaplar · 20211,414 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
Kitap, felsefenin farklı dallarını bölüm bölüm ele alıyor ve her bölümde ilgili mantığı, değişimleri, gelişimleri, filozofların görüşleriyle birlikte yalın ve öz olarak anlatıyor. Her bölümde ilgimi çeken fikirler, düşünceler ile ilgili daha derinlemesine okuma arzusu içine girdim. Bu da adının da üzerinde olduğu gibi, benim nazarımda, kitabı çok iyi bir felsefeye giriş kitabı yapıyor.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20101,414 okunma
423 syf.
·
Puan vermedi
Yazar felsefeyi; varlık felsefesi, bilgi felsefesi, bilim felsefesi,... şeklinde konu konu giderek anlatmayı tercih etmiş. Üniversite birinci sınıf felsefe dersi veya felsefeye ilk adım için uygun olarak hazırlanmış bir kitaptır. Felsefi başvuru veya kaynak olarak kullanılabilir, diyebilirim. Diğer felsefe kitaplarına nazaran daha sade bir dille yazılmıştır. Saygılar…
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Adres Yayınları · 20131,414 okunma
368 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Her felsefe kitabı okuyuşumuzda başvurabileceğimiz, felsefe adına başucu bir kitap. Dili ağır değil fakat felsefe okumaya yeni başlamış biri olarak kitabın bazı bölümlerinde çok akıcı şekilde okuyamadım. İçindeki konularla ilgili çok uç terimler görmedim cümleleri tam anlamak için birkaç kere okumak gerekse de anlaşılır bir kitaptı. Kitabın çok hoşuma giden özelliği ise filozofların düşünceleri anlatıldıktan hemen sonra bunlara yöneltilen eleştirilerden bahsedilmesiydi. Felsefe için genel bilgiler içeren kitap isteyen arkadaşlara öneririm.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · BB101 Yayınları · 20171,414 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.