Felsefeye yeni başlayanlar için çok ideal bir kitap.Çevirinin ilahiyat kökenli bir bilim insanı(Abdurrahman Aliy)olması beni çok şaşırttı ve bende daha da çok merak uyandırdı.Ancak çok temiz bir çeviri olmuş,çok beğendim.Felsefede emeklemek isteyen herkese tavsiye olunur.
Felsefe nedır?
felsefe kısaca, yaşayan düşüncenin gerçekleştirilmesi, bu düşünceler üzerine derinlemesine düşünülmesidir; veya eylemek ve üzerine konuşmaktır. S:11)
20. yüzyılın en önemli filozoflarından Karl Jaspers psikiyatri ve teoloji alanlarındaki ufuk açıcı fikirlerinin de desteğiyle çağdaş felsefeye yeni bir yön vermiştir. Jaspers bu eserinde uzmanlara yönelik zorlu bir metin ortaya koymak yerine felsefenin genel sorunlarını halka anlatıyor.
1950/51 yılında sunulan bu 12 radyo konuşması “felsefeye giriş” için bir rehber niteliği taşıyor.
Ohalde buyurun efendim Felsefe Konuşmaları
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Alman düşünür Jaspers, bu kitabında felsefenin tarihi, kökenleri ve temel sorunları üzerinde duruyor. anlaşılır bir çeviriyle dilimize kazandırılan bu eser, felsefeyle tanışmanız için güzel bir başlangıç olacaktır.
Karl Jaspers'e olan merakım Hannah Arendt'in yazılarıyla başladı. Dilimize çevrilen eserleri maalesef çok az, baskısı uzun yıllardır yapılmayan kitaplar var. Felsefe nedir ve insanla Tanrı arasındaki bağlantılı anlaşılır ve yalın bir şekilde anlatıyor kitapta. Hegel ve Kierkegaard'ın etkisini okudukça anlıyorsunuz. Felsefeye yeni başlayanlar için ideal bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kitabın çevirisi gerçekten çok kötü. Çeviriyi yapan da aslen bir akademisyen. Anlaşılması mümkün olmayan acemi işi cümleler kitabı bitirmeme engel oldu. Pinhan yayıncılık a yakışmadı