Felsefeye Giriş

Ali Osman Gündoğan
Farklı fikirler, inançlar, dünya görüşleri bütün bir tarihin olduğu gibi günümüz insanlık medeniyetinin de zenginliğinin bir göstergesidir. İnsanlığın ürettiği zenginliğin tanınması ve farklı olan ile karşılaşma, üretilen fikirleri, ürünleri, dünya görüşlerini tanıtan eserler ile karşılaşmaktan geçer. Bu eserlerin başında da felsefe çalışmaları gelir. Çünkü bütün bir varlık hakkında toplu, rasyonel, eleştirel bir görüş elde etmek isteyen filozof, düşüncesini bütün bir varlık alanına yaymak suretiyle evrensel olan hakkında bilgi edinmek isteyen bir hakikat sevdalısıdır. Onları anlamak, görüşleriyle onları tanımaya başlamakla mümkündür. Elinizdeki bu kitap felsefenin temel disiplinlerine ilişkin sorunları, kavramları ve tartışmaları ele alan ve alanında yazılmış diğer Felsefeye Giriş kitapları gibi ülkemizdeki felsefe çalışmalarına, felsefe kültürüne katkıda bulunmak, lisans düzeyindeki öğrenciler ile felsefeye ilgi duyanlara yardımcı olmak isteyen betimsel bir çalışmadır.Bu çalışmada, felsefenin temel disiplinleri olarak varlık, bilgi ve ahlak felsefeleri üzerinde detaylı bir biçimde durulmuştur. Varlık felsefesi, diğer Felsefeye Giriş kitaplarından farklı olarak bu çalışmada, ilk sorun olarak ele alınmıştır. Eserde okuyucunun başvurmasında yarar gördüğümüz bir okuma listesi de hazırlanmıştır.
Yazar:
Ali Osman Gündoğan
Ali Osman Gündoğan
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 13 dk.Sayfa Sayısı: 184Basım Tarihi: 2010Yayınevi: Dem Yayınları
ISBN: 9786054036189Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
184 syf.
10/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Felsefeye Giriş
177 sayfalık kitabı anca bitirebildim çünkü okumuş olduğum kitap bir "felsefeye giriş" kiabıydı yani benim için yeni kavramlar, yeni anlayışlar ve filozofların bakış açılarını öğrenmek demekti. İlk başta kitabı hiç anlamayacağım diye korktum nihayetinde felsefe diye fakat Ali Osman Gündoğan ders anlatır gibi o kadar sade ve anlaşılır bir üslup kullanmışki her bir cümlesini anlayarak okudum. Bol bol karaladım, not aldım, cümlelerin altını çizdim, araştırdım hatta araya üç kitap sıkıştırdım ve nihayet bitirdim. Kitapta felsefenin diğer dallarla olan ilişkisi ele alınmış. Felsefe sanat ilişkisinden tutun, Töz sorunu, Materyalizm, Bilgi teorisi ve benim çok fazla ilgilendiğim Ahlak felsefesi üzerine temel şeyler anlatılmış. Din felsefesine de kısaca değiniliyor. Zaten bu saydığım başlıklardan başlı başına onlarca kitap yazılır ve yazılıyor da. Bu kitap tamamen felsefeye ilgi duyan ve nereden başlayacağını bilmeyen, terimleri öğrenmek isteyen ve okuduğu felsefe kitaplarını daha rahat anlamak isteyenler için mükemmel bir giriş kitabı. Sanırım felsefi eserleri okumadan önce felsefe nedir önce onu bilmek lazım diye düşünüyorum. Mutlaka tavsiye ediyorum hocamızın emeğine sağlık.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAli Osman Gündoğan · Dem Yayınları · 201042 okunma
Reklam
184 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Öncelikle felsefeye yeni başlayanlar, ilgi duyanlar ya da acaba bu felsefe nedir, neyle ilgileniyor diyenler için bir eser olmakla birlikte felsefede aşama kat etmiş olanların şöyle kısa bir eserde felsefenin çerçevesini bir okuyayım diyenler için de uygun olabilecek bir kitap.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAli Osman Gündoğan · Dem Yayınları · 201042 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
32 saatte okudu
Felsefe varlık ,bilgi ve değer üzerine sorgulamalar yapmaktır. Dolayısıyla felsefeden ziyade felsefi disiplinler vardır. Ve her felsefi disiplinin kavramları,problemleri ve bu problemlere dair filozofların temellendirilmiş görüşleri vardır. Felsefe bir anlamda filozofun yaptığı iştir. Felsefeyi anlamak için felsefi görüşlere bakmak gerekir. Derli toplu ve sistemli yapısıyla anlaşır bir üslupla yazıldığını düşündüğüm bu giriş kitabını ilgili arkadaşlara tavsiye ederim.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAli Osman Gündoğan · Dem Yayınları · 201042 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.