Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Felsefeye Giriş

Ali Osman Gündoğan

Felsefeye Giriş Sözleri ve Alıntıları

Felsefeye Giriş sözleri ve alıntılarını, Felsefeye Giriş kitap alıntılarını, Felsefeye Giriş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Felsefe tavır, sorgulayan ve hakikati sorgulamayla arayan bir tavır olduğu için hoşgörülü, taassuptan ve dogmatiklikten uzak olmayı gerektirir.
"..felsefe eğitimi, insanlığın düşünme birikimini ve kapasitesini, farklı fikirlerin savunulabilme gerekçelerini de içerdiği için kendi dışımızdaki bir dünyanın varlığına işaret etmektedir."
Reklam
Felsefe eğitimi, insanlığın düşünme birikimini ve kapasitesini, farklı fikirlerin savunabilme gerekçelerini de içerdiği için kendi dışımızdaki bir dünyanın varlığına işaret etmektedir.
Sayfa 14
Felsefi bilgi, sadece ve sadece bilmek arzusundan kaynaklanan ama sürekli kuşku ile birlikte yürüyen, bundan dolayı da herhangi bir noktada kilitlenip kalmayan "filosofia perennis" olarak adlandırılan ebedi bir yolculuğun ürünüdür.
Sayfa 23
Aristoteles'in Metafizik adlı eserinin ilk cümlesi şudur: "Bütün insanlar, doğal olarak bilmek isterler. Duygularımızdan aldığımız zevk, bunun bir kanıtıdır." Aristoteles'in bu sözünde büyük bir hakikat payı vardır; çünkü insan düşüncesinin başlangıçlarında, bazı insanlar bütüncül bir bilim ile bilgeliğe, bilgelik ile de mutluluğa ulaşmayı umut etmişlerdir.
Sayfa 20
Reklam
Spinoza’ya göre Tanrı görülemeyen doğa, doğa görülebilir tanrıdır. Tanrı yaratıcı doğadır ve doğa yaratılmış doğadır.
Sayfa 43 - Spinoza’da TözKitabı okuyacak
Dogmatik ve fanatik olan, hayatı ve varlığı bütün yönleriyle göremez. Oysa felsefe, hayat ve bütün bir varlık hakkında tam bir görüş sahibi olmayı ister
İnsanla transandantal varlık arasındaki inanma münasebeti nasıl bir münasebettir?
Ümit etme ile inanma, fenomen olarak nedir; onların bir varlık ilişkisi var mıdır ve bu fenomenler insanın varlık yapısı için ne ifade ederler?