Hikmetin Yapıtaşları

Felsefeye Giriş

Douglas J. Soccio
Ellerimizi cennete doğru kaldırmamız gerekmez...Tanrı bizimle beraberdir, bize çok yakındır, içimizdedir. Evet... içimizde bizi bekleyen kutsal bir ruh var... Tanrı olmadan hiç kimse iyi olamaz. - Lucius Annaeus Seneca (Romalı düşünür, devlet adamı, oyun yazarı.)
Sayfa 345·Kitabı okudu
"doğada güçlü olan zayıfı yok eder, bu yüzden geleneksel ahlak; üstün, kuvvetli ve gerçek anlamda güçlü olanı engellemeye çalışır." platon
Sayfa 171·Kitabı okudu
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Varlığın var olduğunu hem söylemek hem de düşünmek zorunludur çünkü var olmak mümkündür; ve hiçlik mümkün değildir. - Parmenides
Sayfa 138·Kitabı okudu
Konfiçyus
Eğer hayat hakkında bir bilgimiz yoksa ölüm hakkında nasıl olsun?
Kaknüs·Kitabı okudu
 ''Aristoteles evrenin doğanın tanrı ya da Platon'un Formları gibi bir şeyden bağımsız bir şekilde planlanamayacağını ileri sürmemiştir. Tam tersine o, düzen ve amacın doğada zaten var olduğunu iddia eder.''
Sayfa 290·Kitabı okudu
Felsefe
Antik Yunan filozofu ve bilgesi Platon; Bilge insanlar der ki... Gökyüzü ve yeryüzü,tanrılar ve insanlar; paylaşım, dostluk, düzen, otokontrol ve adalet ilkesi tarafından bir arada tutulmuşlardır. Dostum, bu yüzden insanlar evrene ''kozmos'' derler; ve o sefahat ya da düzensizlik değildir... Geometrik eşitlik, insanlar ve tanrılar arasında ne büyük bir kuvveti gösterir.
Sayfa 262·Kitabı okudu
Felsefe