Float - Suyun Üstünde

Artemis Milenyum
Orijinal Adı:
Float

2024 71. kitabı
Kitabın kapağına bakıp tüm önyargılarımla "çok ergen işi gözüküyor" diye yaftaladığım, "neee bir de wattpad hikayesimiy miş" diye küçümsediğim canım kitap, sana karşı tüm yargılarım tamamen benim kendimi beğenmişliğimden ve ukalalığımdan kaynaklıymış çok sorry.:( Bazen çok okuyan çok bilemiyormuş demek ki.:)) Neyse pfppfpfp.... Çok kasmadan sadece simple oldukları için the best olanlar varya işte bu kitap öyle birşeydi, pek beğendim, çok beğendim. Keyifliydi ve akıcıydı, hop diye biterkene yüzümde tatlı bir tebessüm bırakıverdi kendileri. Filmine de yapmışlar ama izlermiyim bilemedim. (diyor önyargılarım:) )
2024 38. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2024 12:17
Çok tatlı bir #gençkurgu hikayesi okudum millet. Üstelik eğlenceliydi ve karakterlerin dostluk bağlarına da bayıldım. İlla her hikaye kaotik olmak zorunda değil ya yanı iyi ki tam zamanında denk getirip okudum. Waverly sadece anne ve babasının boşanma olayı ortasinda sıkışıp kalmış bir genç kız değil. Ayrıca kariyerleri ve karakterleri arasında da sıkışmış. İkisi de bilim insanı ve üniversitede prof. Zavallı Waverly'nin sürekli seyahat eden ebeveynlerinin arasında bir evde kendine ait yer bulamayan bir top gibi. Kıza cidden üzüldüm. Neyse Alaska'dan yaz tatili için halasina Florida'ya geliyor. Geldiği yerde tek bir dostu yoktu, kendine güveni de yoktu. Üstelik kendini başarısızlık öğrendiği, zeki olmayan yetersiz biri gibi görüyordu. Yani aslında bu tatilde değişmek istiyordu ama bilmediği bir şey vardı. Sadece değişmeyecek, kendini ait hissedebilecegi bir şeyler bulacaktı. Ve eski düşüncelerine veda edecekti. Tabii bunda ilk arkadaşı Lena'nin ikizi Jess ve Alissa'nin etkisi hiç yoktu ama etkisi asıl olmayan esas kişi Blake idi. Hayatta beni korkutan üç şey var. Düdüklü tencere, asansör ve deniz. Korkudan öldüğüm halde Düdüklüye tahammül ediyorum. Defalarca asansörde kaldığım kalde asansöre biniyorum. Ama üç kere boğulma tehlikesi geçirdiğim halde denize girmiyorum. Çok büyük bir şey değil ama aylarca rüyalarımda boğulduğumu görmek korkunçtu. Şimdi bizim esas kız yüzme bilmiyor ve bunu söylemeye de utanıyor. Bir boğulma anında Blake bunu fark edip yüzmeyi öğretmeye karar veriyor ve... Neyse Waverly'i o kadar iyi anladım ki dostlar. Ama o benden cesaretli üzerine gitti. Ben yelkenleri suya verir, aman bilmiyorum ne olmuş, derdim. Çok sevdim bu hikayeyi güvenle her yaşa uygun, dehşet ve ibretle tavsiye ederim.
2024 21. kitabı
Okyanusun serin sularında bir kurguya kucak açmamızı sağlayan Waverly, dokuz yıldır işlerinde başarı sağlayan fakat çocuklarına yeterince gerekli özeni sağlayamamış anne babalasının ikili hayatında gidip gelen bir kızdır. Bu dalgalı hayatına bu kez halası tarafından el konulup, Holden'a gitme kararı veren Waverly, Alaska'dan Florida'ya gider. Halasının komşusunun oğlu Blake ve akabininde pek çok yenilikte cabası olur. Yüzme dersleri, bitmeyen sıcaklar ve Blake sayesinde sosyal bir hayata kucak açan Waverly, bir yandan aşkı da deneyimlemeye başlıyacaktır. Fakat bazı güzel şeylerin elbette sonu olduğu gerçeği kızımızın hayatını tam rayına oturtmuşken yazın bitmesi hiçte iyi olmayacaktır. Sıcak bir hikaye okumak isteyenler kimler? Dostluk bağları, içten bir aşk ve aitlik duygusu bu kitapta ağır basan temeller. Özellikle yan karakterlerin sizi gülümsettiği ana karakterlerimizin gergin başlayan dostluktan aşka dönüşü sizi resmen tek oturuşta bu kitabı bitirmeye mahkum edecek. Her bölümünden keyif alacağınıza bahse girerim. Kitabın filmi 9 Şubatta vizyon yüzü görmüşken bence okumadan izlemeyin. #float #katemarchant #artemismilenyum
Aşk
Float - Suyun ÜstündeKate Marchant · Artemis Milenyum · 0143 okunma
Float Suyun Üstünde hakkında...(ilk incelemem :-))
2025 7. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 00:00
"Float:Suyun Üstünde"beni ağlatmayı başardı.(kitaplara ağlamak benim için çok sıradan bir olay bu arada)O kadar tatlıydı ki... Hayatımda hiç yaşayamayacağım ve muhtemelen çok az kişinin yaşayacağı samimi ve dili kolay bir yaz romantizmi. Çok da romantizm denemez aslında genç kurgu. Okuduğum ilk genç kurgu olduğu için şu kitap daha güzeldi diye karşılaştırma yapamayacağım ama ilk genç kurgu için gayet keyifliydi diyebilirim. Bu kitabı yaz tatilinde,havuz başında ya da sahilde okumak istiyordum ve bu hayalimi de gerçekleştirdiğim için mutluyum. SPOİLER OLABİLİR En son vedalaşma kısmında kendimi tutamadım,ağladım.Çok güzeldi.Waverly'nin hıçkıra hıçkıra ağlayıp arkadaşlarına veda ettiği sahnede benim de göğsüme bir taş oturdu sanki.Veda etmek cidden zor iş. "Fakat her yazın bir sonu vardır ve sonunda ait olduğunuz yeri bulduğunuzda,yapacağınız en zor şey veda etmektir."
2026 4. kitabı
SICACIK. yaz kurgularını bırakamıyorum. kapakta wattpad kitabı yazması yanıltmasın, asla cringe sayılabilecek unsurlar yok. çok sıcak, çok tatlı bir genç kurgu. baş karakterimizin ailesinden dolayı yazın bir kısmını halasıyla geçirmesi gerekiyor.normal yaşantısından çok farklı ve alışık olmadığı bir ortama giriyor, aşkı, arkadaşlıkları deneyimliyor. öyle güzel ve sıcak bir şekilde yazılmıştı ki bütün karakterler, kin yok haset yok saçma sapan kompleksler yok. ben hayatımdan birçok benzer anı hissettiğim için çok içime işledi sanırım. kışın bu soğuk günlerinde bu kadar sıcak ve tatlı bir genç romantizmi okumak çok çok iyi geldi. okunsun. ''Babam baştan aşağı beni süzdü. 'Farklısın. Daha mutlu görünüyorsun.' Titrek bir nefes verdim. 'Öyleyim baba.' ''
2024 22. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 20:01
Genç kurgu okurken bir tık üzülüp, sinirleniyorum. Ruhumda ki yaşlı teyze 'Hey gidi günler hey..' diye alıyor sazı eline. Ama ruhumdaki kırıntıları kalan genç tarafım çokca mutlu bu durumdan. Kitaba başlamam için bir çok sebep vardı. Öncelikle kasaba hikayesiydi ki bilirsiniz hastasıyım. Bir diğer sebep ise bu ayaz kış günlerinde beni atmosferi ile ısıtacak bir yaz hikayesi olması. Öyle de oldu. Allahım deniz, kum güneş.. Tamam kış insanıyım bunu kabul ediyorum ama kim yazın getirdiği güzellikleri sevmiyor ki? Biri sevmiyormuş. Sevgili Wawerly ile tanışın. Aslında kendisine yaz mevsimini sevmemekten çok bu ortamda ne yapacağını bilmiyordu diyebiliriz. Alaska'dan yaz tatilini geçirmek için geldiği Florida ve halası aslında onun tercihi değildi. Ailesi boşanma sürecinde hırpaladıkları evlatlarının yaz tatili içinde birlik oluşturamayınca kızımızın elinde kalan halası oluyor. Daha doğrusu imdadına koşan da diyebiliriz. Güneşi sevmeyen, yüzme bilmeyen kızımız bu ortama da yabancı olunca, işler daha ne kadsr karışabilir dedim. Demez olaydım. Yaz aşksız, arkadaşsız olur mu? Olmaz tabiki. Yan komşusu Blake konuya el atıp onu daha canlı bir yaz için arkadaşlarının ortamına dahil ediyor. Kızımıza sadece yaz mevsimi değil, arkadaş olmak, birinden hoşlanmak gibi detaylarda yabancıdır. Bu yüzden yabancılık çekmesi de çok normaldir. Ama buraya kadar yine sorun yoktu benim gözümde. Çocuklarımızın geleceğe yatırım olduğunu bilmeden, onları kırıp, hırpaladağımız anları fark etmeden yaşayan aileler yine karşımızda. Bu dram kısmını yalan yok beklemiyordum. Ama onlar anlatılmasa, aşılmasa hikaye yarım kalacaktı biliyorum. Okuduklarımın beni üzdüğünü de söylemek isterim. Yani anlayacağınız keyifli ama aynı zamanda duygusal olarak dolu dolu bir kitap okudum. Türünü sevenlere tavsiyemdir.
1000k
Float inceleme
·344 syf.·
2024 24. kitabı
Kitapda mantık dışı olaylar vardı ama yinede yaz ayında okunulabilecek güzel tatlı bir hikayeydi. Eğer tatlı olayları ağır basmayan bir kitap okumak isterseniz şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden iyi okumalar
İlk gençlik aşkı
·344 syf.·
2024 24. kitabı
Uzun zamandır gençlik kitabı okumamıştım 17 yaşındaki Waverly yaz tatilini halasının yanında geçirmek için Florida'ya gelir. Sosyal olup korkularını yenmeye çalışır. Karşı komşunun oğlu Blake(huysuz kötü çocuğumuz) ile tanışır. Onunla ve arkadaşlarıyla kaynaşır. Bu yaz tatili Waverly için tam bi keşfetme. Çıtır çerezlik +18 sahnesiz okumalar için öneririm 6,5/10 ~Spoiler~ Kitap daha aksiyonlu olabilirdi. Waverly yüzmeyi bilmediğini söylememekte ısrar etti ve sörf yapmaya davet ettiler kabul edip gitti tahmin edin ne olmadı? boğulma tehlikesi. Şaka mısın yazarcım ciddi bi boğulma tehlikesi sahnesi yazıp yürekleri ağza getirsene aaa ne bu monotonluk ahaha
1000k
2026 17. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 12:31
Ebeveynlerinin boşanmasının ardından yazı geçirmesi için Alaska'dan Florida'daki halasının yanına gönderilen Waverly, alışık olduğu soğuk iklimden sonra Florida'nın plaj kültürü karşısında bocalar. Sudan korkması ve yüzme de bilmemesi, kaygılarını arttırır. Bunu fark eden yan komşusu Blake, cankurtaran da olması nedeniyle ona yaz boyunca yüzme öğretmeyi teklif eder. Bu süreç, Waverly için suyun üstünde kalmayı öğrendiği bir deneyimden korkularıyla yüzleştiği, kabuğunu kırdığı ve ilk aşkı tattığı bir kendini keşif yolculuğuna dönüşür. Tatlı bir yaz hikâyesiydi.
Float - Suyun Üstünde
2025 90. kitabı
kitaptan haberim yokken filmini izlemişim kitabının olduğunu öğrenince hemen okumak istedim ama kitap ve filmin tek ortak noktası ana karakterlerdi resmen. o kadar baika o kadar farklıydı ki yazarın kitabın bu kadar değiştirilerek film yapılmasına nasıl izin verdi bilmiyorum. kitap beni çok tatmin etmedi. konusu ve yazılışı olarak karakterler olarak öyle yüzeyseldi ki bana hitap etmedi. kitapta sadece son 2 ya da 3 bölümü beğendim. üzgünüm.