Folklords; renkli ve ilgi çekici görselleri, zengin fantastik unsurları, masal dünyasına ait öğeleri farklı bir bakış açısı ile ele alan hikayesi ile eğlenceli ve keyifli bir grafik romandı. Farklı dünyalara dair görüler, cüceler, elfler ve troller gibi farklı ırklar, yetişkinliğe geçen bireyin aldığı görevler gibi fantastik dünyalarda geçen öğelerin,eğlenceli bir kurgu çerçevesinde işlendiği dikkat çekiyor.
Ansel; cüceler, troller, elfler ve insanların birlikte uyum içinde yaşadığı Köy'de kıyafetleri ve icatları ile dikkat çeken bir gençtir. Bu Köy'de 18 yaşına gelen bireyler kendilerine bir görev seçerek dünyayı keşfetmek için yola çıkarlar. Ansel uzun süredir kendi görevini bilmektedir. Uzun süredir farklı bir dünyaya ait olduğunu düşündüğü görüleri sebebi ile, bu konuda bilgi alabileceği Folklordları aramak istemektedir. Ancak Kütüphaneciler Loncası olarak bilinen ve Köy'ü yöneten gizemli bir grup bu arayışın yasak olduğu gerekçesiyle görevleri durdurur. Ansel pes etmez ve Elf arkadaşı Archer ile yola çıkar. Bu macera tehlikeli düşmanlar ile karşılaşmasına ve yeni dostlar edinmesine sebep olacaktır.
Hikayede geçen isimleri ile Hanz ve Greta ve şekerden yapılmış kulübe, takım elbise giyen ve kendi köyüne uymayan, teknolojik keşifleri ile çevresini şaşırtan Ansel, eski bir kütüphaneci ve yeni savaşçı olan Sal ve insanlardan kendini izole eden Çirkin gibi karakterleri ve keyifli görselleri ile bir oturuşta biten keyif aldığım bir çizgiroman oldu. 5 kitaptan olsa da şuan devam kitapları bulunmuyor.Ancak fantastik bir evrene keyifli bir bakış sağlaması açısından iyi ki okudum dediğim grafik romanlar içinde yerini aldı.