Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması ve Jean-Christophe Rufin'in Yanıtı

Amin Maalouf

Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması ve Jean-Christophe Rufin'in Yanıtı Gönderileri

Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması ve Jean-Christophe Rufin'in Yanıtı kitaplarını, Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması ve Jean-Christophe Rufin'in Yanıtı sözleri ve alıntılarını, Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması ve Jean-Christophe Rufin'in Yanıtı yazarlarını, Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması ve Jean-Christophe Rufin'in Yanıtı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şimdiki zamanın yarattığı dehşete tek bir panzehir bulabildiniz: Geçmişin özlemle anımsanması, mutlu zamanların tatlı anıları.
İnsana düşen şey bir zamanlar bu dünyada bulunmadığı ve her zaman da bulunmayacağı, kendisi de ölüme yazgılı bir gezegenin yüzeyinden önüne geçilmez biçimde yok olup gitmesiyle emeklerinin, acılarının, sevinçlerinin, umutlarının ve yaptıklarının hiç var olmamış gibi olacağı gerçeğini hep aklında tutarak, yine de yaşayıp mücadele etmek, düşünüp inanmak, özellikle de hep yürekli kalmaktır.
Sayfa 28 - StraussKitabı okudu
Reklam
“Yerleşik düşüncenin aksine, batılı güçlerin yüzyıllık hatası dünyanın geri kalanına kendi değerlerini benimsetmeye çalışmaları değil, tam tersine, egemenlikleri altına aldıkları halklarla olan ilişkilerinde kendi değerlerine göre davranmaktan sürekli olarak kaçınmalarıdır.”
Sayfa 51
“Bugün Arap âleminde eleştirdiğim şey, ondaki manevi bilincin eksikliği; Batı’da eleştirdiğim şeyse, manevi bilincini bir egemenlik aracına dönüştürme eğilimidir.”
Sayfa 51
“Bu dünyada herkes kendine ayrılmış zamanı tüketiyor, sonra da gidip mezarında uyuyor. İyi ama her şey unutulmaya yazgılıysa, neden bir şeyler kurmaya çabalıyoruz..?”
Sayfa 46
“İnsana düşen şey bir zamanlar bu dünyada bulunmadığı ve her zaman bulunmayacağı, kendisi de ölüme yazgılı bir gezegenin yüzeyinde önüne geçilmez biçimde yok olup gitmesiyle emeklerinin, acılarının, sevinçlerinin, umutlarının ve yaptıklarının hiç var olmamış gibi olacağı gerçeğini hep aklında tutarak, yine de yaşayıp mücadele etmek, düşünüp inanmak, özellikle de hep yürekli kalmaktır.”
Sayfa 28
Reklam
“.. tüm insanların eşit olmayan koşullarda doğması ve tüm uygarlıkların eşit olmaması doğaldır; ama bu sıvı kanıtsamadan vazgeçildi anda, eşitsizlik meşru kılındığı anda, barbarlığın yoluna sapılır.”
Sayfa 17
“Çoğunluk zorunlu ihtiyaç maddelerinden yoksun yaşarken bir avuç insanın gereksiz şeyler bolluğu içinde yüzmesi doğa kanununa açıkça aykırıdır.”
Sayfa 14
“Çoğunluk zorunlu ihtiyaç maddelerinden yoksun yaşarken bir avuç insanın gereksiz şeyler bolluğu içinde yüzmesi doğa kanununa açıkça aykırıdır.” (Rousseau’dan akt. Maalouf)
Sayfa 14 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsana düşen şey bir zamanlar bu dünyada bulunmadığı ve her zamanda bulunmayacağı, kendisi de ölüme yazgılı bir gezegenin yüzeyinden önüne geçilmez bir biçimde yok olup gitmesiyle emeklerinin, acılarının, sevinçlerinin, umutlarının ve yaptıklarının hiç var olmamış gibi olacağı gerçeğini hep aklında tutarak, yine de yaşayıp mücadele etmek, düşünüp inanmak, özellikle de hep yürekli kalmaktır.
Bugün Arap aleminde eleştirdiğim şey, onda ki manevi bilincin eksikliği; Batı’da eleştirdiğim şey ise manevi bilincini bir egemenlik aracına dönüştürme eğilimidir.
"Kimileri şöyle düşünecek: Ne olmuş yani? Atalarımızı ve onların atalarını tanımaya ne gerek var? [...] Doğru, kendi başlangıçlarımızı öğrenmemizin gereği yok. [...] Bu dünyada herkes kendine ayrılmış zamanı tüketiyor, sonra da gidip mezarında uyuyor. [...]
281 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.