Gangaster Daş

Nisan 2021
Okur Kitaplığı Yayınevi

2021 16. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2021 01:11
Yazarımızın daha önce "Benlik Avcıları" kitabını büyük bir merakla okumuştum. Beni kendine hayran bırakan bir kitaptı. Ve yazarımız beni yine yanıltmadı. Açıkçası her iki kitabı da okurken "ben ne okuyorum" demekten kendimi alıkoyamadım. Gangaster Daş kitabı, zengin mafya adamı Önder Gider'in karısı Melike Gider'in cinayetiyle başlıyor. Ve ardı arkası kesilmeyen cinayetlerle devam ediyor. Bu cinayet için Polis Kırat görevlendiriliyor acaba bu cinayetlerin içinden çıkabilecek mi? Katil kim??? Gangaster Daş; polisiye, aşk, tasavvuf, bilim hepsini iç içe barındıran bi kitap. Özellikle tasavvuf bölümleri çok güzel işlenmiş. Kitap da altını çizdiğim cok fazla alıntı oldu. Birazını sayfamda paylaştım. Okuyacaklar için tavsiyem gece okumayın, cinayetler insanı ürküten cinsten. Daha fazla detay vermeyim, fazlası için "Gangaster Daş'ı" okuyun derim... Okur Kitap @erolyalçın @okurkitaplığı
2021 82. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, nasıl bir dünyada yaşadığınızı sorgulamaya hazır mısınız? Haydi yoruma gelin. Zengin,sosyetik,mafya,medya patronu olan Önder Gider'in karısı Melike Gider,eşi Önder ile tartışma yaşamış ve bunun akabinde kendini rahatlatmak için bahçede yürüyüşe çıkmıştır.Ama bu gidişin dönüşü olmayacaktır.Bahçede yürürken bir anda ağaçtan önüne bir karaltı düşer.Çenesinin altından aldığı bıçak darbesiyle öldürülür.Komiser Tarık bu olaya görevlendirilir.Ya da Kırat mı demeliyim?Eşi Önder Bey bir numaralı zanlısıdır.Bu işin peşine düşen Kırat,bulduğu izler sayesinde tövbekar olan,kendini maneviyata adamış, eski Gangaster Nejat Taşlı,nam-ı diğer Daş ile karşı karşıya gelir.Bu arada bir dizi cinayetler işlenmiştir.Peşindeki fötr şapkalı adam ise tam bir muammadır.Bir cinayet derken,peşi sıra gelen cinayetler ve katilin gizemini koruması,Kırat'ı hepten bir bilinmezliğe sokacaktır.Kırat,Daş sayesinde bilindik bir dünyaya bilmediklerini sorgulamaya davet edilmiştir.Bu dünyaya girmeye ne dersiniz? Melike niye öldürüldü? Önder'in bu ölümde parmağı var mı? Tarık'a neden Kırat diyorlar? Daş kim ve neden tövbekar oldu? Daş'ın sakladığı gerçek ne? Kırat bu cinayetleri nasıl çözecek? Bu cinayetlerin altında yatan korkunç neden ne? Katil kim ya da böyle biri var mı? Şeyh' in anlattıklarını Kırat nasıl karşıladı? Kırat huzuru ve katili bulabilecek mi? Tek kelime ile BAYILDIM.Polisiye bir kitap ama maneviyat yönü kuvvetli de bir kitap.Bu nasıl bir plan,bu nasıl sapkın bir düşüncedir Yarabbi?Bir cinayet ile başlayan olayların nasıl bir anda şekil değiştirdiğini nefesimi tutarak okudum.Yine dış güçler diyorum ve susuyorum.Ama o manevi duygular,anlatılanlar içime işledi.Tabi bir de o sonda karşılaştığım gerçekler.Yok artık dedim ama sonradan biraz empati
2021 40. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 00:34
Herkese merhaba bugün sizlere #gangasterdaş kitabının yorumuyla geldim . Güçlü bir iş adamının karısı olan Melike Gider bir cinayete kurban gidiyor. Polis teşkilatının en iyilerinden Kırat cinayeti çözmek için görevlendiriliyor. Bu zamana kadar görev edindiği bütün cinayetleri inanılmaz bir hızla çözerken, Melike Gider cinayeti Kırat’ı tam aksi duruma düşürüyor. Bulduğu ipuclarıyla cinayeti çözmeye çalışan Kırat yeni cinayetlere tanıklık ediyor ve işler daha da çıkılmaz bir hal alıyor. Çünkü bütün oklar Kırat’a çevriliyor. Bu sır dolu cinayetlerin sorumlusu ya da bileni olarak Daş’ı bulur. Neyin içinde olduğunu gördükçe her seferinde dumura uğrayan Kırat cinayetlerin perde arkasını çözebilecek mi? . Cinayeti kim nasıl işledi? Katil nasıl bu kadar görünmez ve esrarengiz olabiliyor? Bu sorulara kitabın daha ilk sayfalarında kapılıyor ve olayı çözmek için elinizden asla bırakamıyorsunuz. Yazarın dilini çok sevdim akıcı ve anlaşılırdı. Sıkmadan bunaltmadan betimlemelere boğarak öldürmüyor sizi Fakat öleni bulmak için aşırı bir heyecana sokuyor. Olaylara katılan bir çok karakter var ve bu karakterleri her bölümde kendi iç sesleriyle okumak çok güzeldi. Her birini ayrı ayrı tanıma fırsatınız oluyor. Kitapta sadece cinayet konusu yok ilim, bilim, tasavvuf... Özellikle tasavvufun işleniş şekli çok hoşuma gitti. İnsanın nefs ile mücadelesi, nefsin verdiği isteklerin peşine düşen insanoğlunun ne gibi hezimetlere uğrayacağı altı çizilesi cümlelerle çok güzel anlatılmış. Sonunu asla tahmin edemeyeceğiniz bir çok konuyu ele alıp sizi hem bilgilendiren hem de heyecanlandıran bu kitabı keyifle okuyacağınıza eminim. Tavsiyemdir efendim .
2021 37. kitabı
Yazar Erol Yalçın dan yine çok çılgın bir kitap okudum Kitaba ilk olarak gece başlamıştım ama sonra korkup kapattım Hayalet katil falan noluyoruz dedim Yine değişik bişeylere sürükleniyorum ama hadi hayırlısı diyerek devam ettim ertesinde Kitabı okudukça diğer kitabıyla benzerlikleri olduğunu gördüm ve bi önceki kitabından idmanlı olduğum içinde fazla şok olmadım . Bu sefer bir cinayet ile başlayan olaylar zinciri okuyoruz. Mafya patronunun eşinin ölümünde katili bulmak için görevlendirilen polis memuru Kırat, hayatında ilk kez bu kadar zorlanıyordu, çünkü her bulduğu ipucu ile olayın imkansızlığı gün yüzüne çıkıyordu. Devamında gelen başka cinayetlerle birlikte oklar bu sefer Kırat’ı gösteriyordur. Kırat ise yaşananlardan şok olmuş bir şekilde görevden uzaklaştırılsada el altından cinayetleri araştırmaya devam eder. Sonunda herşeyi bildiğini düşündüğü Gangaster Daş’ın peşine düşer, fakat öğrendikleri onun sınırlarını aşıyordur, mecburen inanmaya başladığında ise, içinde bulunduğu şey onu tamamıyla dehşete düşürür. . Kitabımız, cinayetlerin perde arkasında yaşananları ve sebep olanları tek tek ele alarak, her birinin zihninden bölümlerle olayları bize anlatıyor. Okudukça görüyoruz ki nefsimizin bize yaptırabildiklerinin bir sınırı yok. Dünyaya hükmetmenin cazibesine kapılanların yapamayacağı şey yok. Sonunda kazanan ve hezimete uğrayan hangi taraf oluyor? Kalp gözü mü, yoksa akıl gözü mü? Okuyup öğreniyoruz. . Açıkçası kitapta icat edilen bişey var ki , iyi ki gerçekte böyle bir şey yok diye şükrederken kendinizi bulabilirsiniz Sonuçta yine severek ve merakla okuduğum bir kitap oldu
2021 153. kitabı
Yazarımızla ilk tanışma kitabım olan Gangaster Daş’ı severek sıkılmadan okudum hayatın, felsefenin, bilimin, aşk ve tasavvufun iç içe yoğrulduğu, fizik ile var olduğunuzu hissedeceğiniz sıradışı bir kurguyla yazılmış bir kitap. Katil olarak doğulmaz ancak çevre ,hayat ,yaşanmışlıklarla biryerlere sürüklenir insanoğlu ancak yine karşılaştığımız insanlar veyahutta topluluklarla nefsin esiri olmamayı kalbin ve beynin tam olarak Allah’a olan inançla bir derviş bile olunabileceğini çok güzel anlatmış yazarımız tam olarak dini bir kitap değil para hırsı, cinayetler ,polis , mafya , dergah , aşk , deneyler ne ararsan var içinde ancak dikkatli olup doktor, bilimadamı deneylerine pek fazla dahil olmamanızı öneririm. Yazarımızın akıcı diline kendinizi bırakacağınız, altını çizeceğiniz cümlelerin, sonunu tahmin edemeyeceğiniz hikâyelerin içinde kaybolacağınız bu romanını severek okuyacaksınız tavsiyemdir. Kalemine yüreğine sağlık
1000Kitap Gerçek Okurlar
2022 249. kitabı
Vay be, ne kitaptı diye kapattım son sayfayı. İlk sayfadan itibaren dolu dizgin giden, merak duygunuzu hep en tepede tutan, nefis bir #polisiye kitaptı #gangasterdaş Ben polisiye sevmem diyenleri duyuyorum ve özellikle onlara sesleniyorum. Arkadaşlar bu öyle böyle bir polisiye değil. Bir kere feci şekilde #eğlenceli , #sıradışı , #absürt ve #büyüleyici Büyüleyici diyorum çünkü bu kurgusal zeka ve dil kullanımındaki ustalık karşısında büyülenmemek imkansız. Polisiye olduğuna göre #cinayet de olmalı elbette. Çok zengin ve karanlık işler yapan bir iş adamının karısı #sosyetegüzeli Melike Gider öldürülüyor. #katil arkasında tek bir iz bile bırakmıyor. Polis teşkilatının becerikli memuru cinayetleri #şipşak çözmesi ile ünlü polis Tarık, nam- ı diğer Kırat, bu cinayeti çözmek için görevlendiriliyor.Bu sefer işi zor çünkü katil ya da katiller adeta onunla oyun oynuyorlar. Adına yazılmış mektuplar, olmayacak yerlere bırakılan notlar, garip telefonlarla, cinayetler gözünün önünde, burnunun dibinde hatta neredeyse sadece onun olduğu ortamlarda işlenmeye devam ediyor. Çember daralıyor ve oklar hızla Kırat’ı gösteriyor ve öğrendikleri ile olanlar arasında sıkışan Kırat neredeyse aklını oynatmak üzere. Elini nereye atsa katil tarafından faka bastırılan Kırat, çaresizce çareyi iki tetikçide arıyor. Gangaster ve Daş. Daş deyince bir destur deyip öyle okumaya devam etmenizi öneriyorum. İnanıyorum ki bugüne kadar böyle bir gangster görmediniz. Gerçek bir gangster görmüş olma ihtimaliniz de çok düşük ama anladınız siz beniDaş bir taraftan boğazına kadar kirli işlere batmış ama son zamanlarda bir #dergahta huzuru bulmuş daha doğrusu bulmaya çalışan bir adam. İşte olaylar Kırat ile Daş’ı bir araya getiriyor ve sizce ikisi bir olup çözebiliyor mu bu esrarengiz cinayetleri.Tabii ki
2021 92. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2021 21:45
Doğrusunu istiyorsanız O'nu takip etmelisiniz. O kim mi? Çift "a"lı tek tabanca Gangaster Daş!... . . Her şey bir cinayetle başladı... Sona doğru adım adım yaklaşan Melike, arkasında tam bir kaos bırakacağından habersizdi... Karların üstünde sinirle adımlıyordu... Katilin kendi var, izi yoktu... Hayalet bir katille mücadele etmeye başlayan polis Kırat, olayların ortasında ailesinin hayatını kurtarmaya çalışırken buldu kendini... Ancak bir sorun daha vardı ki, peş peşe işlenen cinayetlerde oklar hep Kırat'ı gösterir olmuştu... . . Araştımak için çıktığı yolda Daş, Kırat 'a yoldaş oldu..Biri Gangaster, diğeri Polis... Kaderin yollarını kesiştirdiği bu ilginç ikiliyi, yollara savuran Şeyh olduğuna göre, birlikte yol almaları gerekiyordu.. Yol çetrefilli, yol tehlikeliydi... O vakit macera başlasın... Daş ve Kırat sonuca adım adım giderken, ortaya çıkan gerçeklere, akıl almaz planlara, merakla çevireceğniz sayfalara ortak olmak isterseniz bu güzel eser tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 111. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2021 16:30
"Kitap okuyorsa ayracı, balık tutuyorsa oltası olacaktım" Selam arkadaşlar Bugün sizlere kalemi ile yeni tanıştığım yazarın Gangaster Daş kitabı ile geldim. Öncelikle şunu belirteyim emin olun daha önce böyle bir polisiye tarzı kitap okumadınız. Sadece polisiye olsa eyvallah o kadar güzel harmanlanmış konular (cinayet, bilim, aşk, felsefe, tasavvuf) var ki hepsi birbirini tamamlıyor. Edebi yönden bana o kadar zenginlik kattı ki anlatamam. Zaten yazarımızın kalemi çok başarılı neredeyse her sayfada kitabı süsleyen o kadar güzel sözler ve alıntılar mevcut olduğundan okurken keyif alarak okudum. Kısaca konusuna gelirsek işlenen bir cinayeti çözmek için görevlendirilen Komiser Kırat'ın bir anda başka cinayetlerin de arka arkaya olmasıyla kendini karmaşık bir hale gelen bu vakalar dosyasının önünde ve içinde bulur. Artık durmaksızın bir araştırma koşturmaca akıl oyunları devreye girer. Tabii ki bir de sahneye bir Daş çıkar ki Kırat'ın bu dava da kapanan gözleri olur Siz de bu oyunların içerisindeki yerinizi almak, Kırat'ın kapanan gözleri olmak isterseniz bu kitabı kaçırmayın.. Çoklu anlatım tarzından dolayı her karakteri ayrı ayrı analiz etme fırsatını bulduğumuz bu kitabı çok beğendim ve kesinlikle tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar.
2021 45. kitabı
Bu kitap ile de yazarın kalemiyle tanıştım. Ve beni etkileyen, farklı bir anlatım ile karşılaştım. Öyle ki kitap içinde bilim, cinayet, din, aşk, gizem hepsi vardı ve çokta güzel harmanlanmıştı. Altı çizilesi sözler ile de taçlandı. Sosyetik Melike Gider'in cinayeti ile başlıyoruz. Neden ve kim tarafından öldürüldü derken Daş ile tanışıyoruz ki herseyi bilen ve nasıl yani derken bilinmezlik içine çekiliyoruz. Ortada bir cinayet varsa Polis teşkilatı da vardır ve burda da karşımıza Polis Kırat çıkıyor. Iste bu noktadan sonra bizi beyin yakan olaylar bekliyor. Cinayeti kim nasil yapti bilmecesi.... Daş, Kirat, Önder, Doktor Haman ve olaya katılan tüm karakterleri tanıyarak onların iç dünyasını okuyarak cinayet kapısını aralıyoruz. Okurken nerden ne çıkacak bu nasil bir katil dedim başlarda. Sonralarda ise bilim, din, nefis, polisiye çemberinde kendimi kaybettim. Taa ki sonuna kadar. Sonunda herşey yerli yerine oturuyor ve bu karakterler, kurgu ve anlatım ile hele ki bu tarzı seviyorsanız okudum iyi ki de okudum diyorsunuz.
2021 233. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2021 11:26
✔Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere şahane bir kitapla geldim ✔Kitap bölümler halinde. Önce Melike ile başlıyor, Kırat'tan bahsediyor ve sonra Melike'nin ölümünü anlatıyor. Bu olayla Kırat ilgileniyor ve bir oyuna sürükleniyor. Bu oyunla bir sürü kişiler öldürülüyor ve öldüren çok hızlı, ayak izi bile belli olmayan bir şey. Şey diyorum çünkü kitabı okuduğunuzda nedenini kendiniz anlayacaksınız. ✔Kırat çözmeye çalışırken yeraltı dünyasından gangaster olan Daş'ı buluyor. Daş' la türlü türlü maceralar yaşıyorlar. Tabi bu olayların başkahramanı bir bilim adamı. Zengin olan iki kişi bazı sebeplerden birbirine düşman oluyor. Bu bilim adamı sayesinde dünyaya hükmetme yetkisi oluyor ellerinde. ✔Peki olaylar nasıl devam etti? Bilim adamının yaptığı neydi? Neyle hülmettiler? Kırat ve Daş bu olaylardan sıyrılabildi mi? ✔Hem Macera dolu olaylara atılmak hem de iç dünyaya yolculuk yapmak istiyorsanız bu kitabı okumalısınız. Çok güzel ve beğenerek okuduğum bir eserdi. Tavsiye ederim ✔Yazarımızın kalemine sağlık

Erol YalçınYazar · 4 kitap
1998 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin Felsefe Bölümünden mezun oldu. Özel okullarda üç yıl öğretmenlik yaptıktan sonra mesleğini değiş tirdi. 2005-2014 yılları arasında reklam ajanslarında metin yazarlığı yaptı. 2014’den sonra da film şirketlerinde senaryo çalışmaları yapmaya başlamıştır.