Gazi Paşa’nın Casusu

Yaşar Aksoy
Mart 2020
Kırmızı Kedi Yayınevi

2024 35. kitabı
Tarihin öne çıkmayan sayfalarında saklı kalan nice yiğit kahramanlar vardır adı kötü anılmış...Ancak mübarek ruhlarını Rahman'a teslim etmeleri gerekir gerçek kimliklerinin ortaya çıkması için... İşte en mühim şahsiyetlerden biridir #gavurmümin lakaplı #muminaksoy... "Ben kendime gavur dedirtinceye ve sokak ortasında suratıma tükürtünceye kadar size hizmet ettim." "... halamın ince dudaklarında bir acı gülümseyiş belirdi ve "Demek ki bu zamanlarda #gavurmümin olacaksın!"..."Olmayacağım halacığım, öyle görüneceğim! Mümin'in imanı şapkasında değil, kalbindedir....Halam bu sözlerim üzerine benim Müslümanlığımdan hiçbir zaman şüphe etmedi..."" #gavurmümin #muminaksoy #yaşaraksoy #yaşaraksoykitaplığı #okudumokuyun #okudumbitti #okudum #tarihokumaları #tarihnotlari #kitabım #bookstagram #kitaplardanalıntılar #kitapalıntıları #kitaparası #satırarası #okumagrubum #tavsiyekitap #kitapduskunu #kitaparkadaşlığı #oldbooks #kırmızıkediyayınları #kitapsever #kitabımdakitabım #farklıokumak #bugünneokudum #okuyananneler #okur #neokudum #iyikikitaplarvar #kitapligimdan
2021 73. kitabı
Yunan İşgali dönemi İzmir’inde Yunanların içine sızıp Gavur Mümin diye anılan Kuvayımilliye casusu Mümin Aksoy’un hikayesi. Yazar Yaşar Aksoy, yaklaşık 40 yıllık bir araştırmanın ve emeğin sonucu yazmış bu kitabı, Mümin Aksoy’u tanıyan insanlarla görüşmüş, kayıtlar tutmuş, merhumun belgelerini incelemiş. Sonuçta da tarihimizin tozlu sayfalarında kaybolacak bu kahramanı tanımamızı sağlamış. Bu vatanı kurtaran kahramanlardan Mümin Aksoy’a ve kitabın yazarı Yaşar Aksoy’a minnetle...
2020 120. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 00:22
Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın sahne gerisinde kalmış değerli bir askeri, casusu Gavur Mümin (Mümin AKSOY).Ruhu şad olsun. Yazar kitabında Mümin AKSOY'un hatıratından, yakın akraba ve arkadaşlarından faydalanarak yazmış. Kurtuluş Savaşı'nda büyük yararlıklar sağlamış, vatan sevgisiyle dolu örnek bir kişilik. Kitap gayet akıcı bir dille yazılmış. Bence her Türk'ün okuması,bu adsız kahramanları anlaması gerekir.
Yunanlıların arasında bir Türk Askeri
2024 9. kitabı
Okunma: 14 Mart 2024 02:54
Herkesin kesinlikle okuması gereken bir eser. Hele ki Her Türk askerinin okuması gereken bir kitap. Hiç bir istihbaratçı'nın yapamayacağını yapmış. Rumların, Yunanlıların çok sert işkencelerine maruz kalmış. En son Balkan harbinde Yunanlıların eline esir düşünce Askerlikten çıkmış. Atina'da esaret altında kalmış. Sevr antlaşmasın dan sonra İzmir'e dönmüş. İzmir'de işgal başladığında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanlıların arasına sızıp istihbarat alanında kullanma teklifine hemen "Evet" cevabını vermiş. İzmir'de Türk ocaklı olan Süleyman Ferit Eczabaşı'nı kullanarak Türk halkını Yunanlılara karşı direniş mücadelesini herkesten gizlice yönetmiş. Aynı zamanda Efeler gurubunu da başka bir kimlikle teşkilatlandırıp Yunanlılara karşı direniş mücadelesini sürdürmüştü. Yunanlıların arasına girince İzmirli Türk halkı ona "Gâvur Mümin" lakabını takmış. Kütahya, Eskişehir savunmasına kadar giden bu mücadelenin sonunda İzmir'in Yunanlılar tarafından işgalinin süresini uzatmıştı. Bir Türk askeri İzmir'in işgalini tek başına durdurtmuştu. Attila İlhan'ın büyük araştırmaları ile ortaya çıkardığı ve Yaşar Aksoy'un yazdığı bu eseri herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Gavur Mümin Yaşar Aksoy
Alıntı
Kahraman Mümin Aksoy’un Efsanevi Yaşamı
2021 38. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 01:57
Kitabın hazırlık aşaması çok uzun sürmüş. Yazar, kitabın kahramanının yakınlarıyla uzun yıllar görüşüp bilgi toplamış. Bu nedenle emek kokan, donanım yüklü tarihi biyografik bir eser. Gerçekten tebrik ederim. Kanal D’de bir ara yayınlanan ‘Vatanım Sensin’ dizisine de konu olan Milli Mücadele’nin amansız kahramanı; Büyük Atatürk’ün casusu, vatanı için ‘Gavur’ damgası yiyen “Gavur Mümin Aksoy’un” hayat hikayesini soluksuz okuyacaksınız. Biz ondan razıyız, Allah da onun mekanını cennet eylesin. Ruhu şad olsun!
Tarih

Yaşar AksoyYazar · 10 kitap
1971'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yük. Kimya Mühendisi, 1976'da Ege Üniversitesi'nden Yük. Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Kamu sektörü tarafından bastırılan Sanayide Modern Planlama Teknikleri: CPM ve PERT isimli kitabın yazarı. Yaşar Aksoy, mesleğinin dışında 25 yıldır İzmir basınında sayısız inceleme, araştırma, makale ve röportaja imzasını atmıştır. Yazarlığa Demokrat İzmir'de başlayan ve Yeni Asır gazetesinde araştırmacı ve köşe yazarı olarak sürdüren Yaşar Aksoy, çeşitli uluslardan bir grup amatör araştırmacının güç birliği yaptığı 'Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi'nin genel yönetmenliğini de üstlenmiştir.